Южна Корея и Филипини | Травъл Арт

Южна Корея и Филипини1 ден        София – Доха – Сеул 

Полет от София до Доха в 16.45 ч. Пристигане в Доха в 22.20 ч.

2 ден        Сеул

Следващ полет от Доха за Сеул в 01.30 ч.
Кацане в Сеул, на летище Инчон в 16.00 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел IP Boutique Hotel ****.  Настаняване и време за почивка. Нощувка. 

3 ден        Сеул – Жежу                             закуска, вечеря

Закуска. Среща с екскурзовода за полудневна обиколка на Сеул. Разглеждане на двореца Гйеонбок и
Инсадонг. Гйеонбок е кралският дворец, чията първа постройка датира от 1395 година. По-късно е разрушен при пожар и е изоставен за около три века. Отново е издигнат през 1867 год., Гйеонбок е основният и най-голям дворец, построен от династия Джосеон. Името му означава „Благословен от Небесата”.
В началото на 20 век отново голяма част от двореца е разрушена /от японците/, като след това комплексът е възстановяван постепенно в първоначалния си вид. Днес в него се намира Националния фолклорен музей, който показва живота на корейците от древни времена до 20 век. Посетителите научават в него и за дълбоките връзки на Конфуцианизма с корейската култура.
Продължамаве към Инсадонг: първоначално два отделни града, чиито имена завършвали на сричките „Ин” и „Са”. Градчетата били разделени от поток, който минавал до днешната главна улица на Инсадонг. Историята на Инсадонг датира от преди около 500 години, когато в този район основно живеели служители на държавата. През ранния период на династия Джосеон /1392-1897 год./ мястото принадлежало към административните райони Гуанин и Гйеонпйеонг. По време на японската окупация богатите корейски жители били насилствено изместени от този район и били принудени да продадат имотите си. По-късно Инсадонг е културен център и район с много кафенета и ресторантчета. Любим на туристите по време на Олимпийските игри в Сеул, а през 2000 година е преустроен.
Трансфер до летището за вътрешни полети за полет от Сеул за Жежу. Полетът трае около 50 минути. Кацане на острова, посрещане на летището. Отправяме се към скалата, наречена „Главата на дракона”, минаваме покрай зелени чаени плантации. Вечеря и настаняване в хотел Hana Hotel ****.  Нощувка. 
Жежу, известен още като „Островът на боговете”, е популярна ваканционна дестинация за местни и чужденци, любима дестинация на корейските младоженци.

4 ден      Жежу                                 закуска, вечеря

Закуска в хотела и среща с екскурзовода. Денят е посветен на Жежу. Програмата започва с пешеходна разходка по крайбрежието- Йонгмеори. Най-старото вулканично формирование на Жежу е създадено от хидровулканичната дейност в района отпреди хиляди години. Йонгмеори предлага прекрасни гледки от черни вулканични скали, красиво спускащи се към сините морски дълбочини, разбиващисе в черния бряг пенливи вълни.  
Следва разглеждане на храма Якчеонса. Разположен на територия от 122 100 кв.м., Якчеонса е вторият по големина храмов комплекс на острова, макар че 4-етажната /28 метра висока/ главна молитвена зала претендира да е най-голямата по рода си в Азия. Програмата завършва с водопада Жонбанг. Връщане в хотела, свободно време. Нощувка.

5 ден           Жежу     - Бусан - Гьонгжу                    закуска, вечеря 

Закуска. Денят започва с полудневна екскурзия на Жежу. Сйожикожи се намира на източното крайбрежие на Жежу. Огромни зелени поля без нито едно дърво се ширят зад скалата, където се издига т.н. скално възвишение Сеондол. Каменни стени заграждат пътя, за да блокират вятъра към фара в края на Сйожикожи.
Продължаваме към Сеонсан – един от символите на острова, известен с прекрасния си изгрев. Следва посещение на  фолклорното селище Сьонгюп. Селището се намира в подножието на планината Хала, а наследството в него се е предавало векове наред от поколение на поколение. Автентични къщи, училища, конфуциански храмове, каменни статуи и руини от крепост.
Важно: по програма има пещерата Манжанг и Санбумбури. Има стъпала към пещерата. Трудно е изкачването към Санбумбури – кратер с обиколка около 2 км, обявен е за природна национална забележителност. 
Трансфер към летището. Полет до Бусан. Кацане в Бусан и трансфер до Гьонгжу /около 1 час/.
Отпътуване за Гьонгжу /пътува се около 1 час/. Вечерта разходка до  езерото Анапжи . Нощувка в Commodore Hotel ****. Гьонгжу или Кьонгжу, е крайбрежен град от провинция Северен Гьонгсанг, известен с многобройните си исторически забележителности. Йонгчен и Чонгду се намират на запад от него, а Поанг на север, Японско море е на изток от Гьонгжу.
Наричат го още „Музеят без стени”, заради прекрасно запазените археологически и исторически забележителности в града. Сред тях са храма Булгукса, пещерата Сьогурам, фолк селището Янгдонг /паметник на ЮНЕСКО/.  
Още в праисторическо време на мястото на града има развито селище. Фамилията Сила поема управлението на югоизточната част на полуострова през 57 г. пр.н.е. и избира Кьонгжу за своя столица.
Следва дълъг период на междуособици със съседни кралства.  С помощта на династията Танг от Китай, Краство Сила отблъсква своите съперници през 7 век и установява отново властта си над полуострова до началото на 10 век.
Будизма Махаяна се разпространява в Корея от Китай през 7 век с подкрепата на Кралство Сила. Планината Намсан става свещена будистка планина, а много забележителни майстори и строители на храмове се отправят към нея, за да градят храмове, светини и манастири.

6 ден           Гьонгжу                            закуска, вечеря

Закуска в хотела. Денят е посветен на Гьонгжу- храма Булгукса, пещерата Сьогурам, парка Тумули, Обсерваторията Чомсьонгде, селището Янгдонг.
Красивият храм Булгуска се намира извън центъра на града и действащ храм, счита се за един от най-впечатляващите в Корея. Истински шедьовър на будисткото изкуство, строен през 8 век по време на династията Сила. Пред централната молитвена зала стоят две каменни пагоди и двете са обявени за Национално богатсво.
Само на няколко километра от Булгукса се намира пещерата Сьокгурам- класически пример на изкуството на Сила и  впечатляващ будистки храм. Седналият Буда е защитен от 12 кралски пазача, а по време на лятното слънцестоене третото око на Буда е пронизано от слънчев лъч. Счита се, че лъчът светлина от това око осветява Юг – Югоизток, посоката, където се намирал някога древен храм, разрушен от монголите през 13 век. Линията продължава и стига точно до гробницата на Крал Мум-му. Храмът е действащ и днес, макар че е защитен със стъклена преграда от хилядите посетители. Важно: изкачването до храма е пеш, около 30 мин.
Обсерваторията Чомсьонгде е най-старата в далечния изток, построена е през 634 год. по времето на Кралица Сьондук. Намира се на около 15 мин. пеш от Националния музей и точно до езерото Анапжи.
Фолклорното селище Янгдонг е най-голямото и най-добре съхранено в страната, една от най-посещаваните забележителности на Гьонгжу. Съставено от 160 традиционни къщи, 54 от които са на възраст над 200 години. Представя чудесно живота в стара Корея, а през 2010 година е включено в списъка на ЮНЕСКО. 
Вечеря в подбран местен ресторант. Нощувка.

7 ден      Гьонгю - Сеул                        закуска, вечеря 

Закуска в хотела. Трансфер до Сеул /около 4 часа/. По път се спира за разходка и разглеждане на Корейско фолклорно селище. Пристигане в Сеул и посещение на Кулата на Сеул на връх Намсан. Вечеря. Нощувк в хотел IP Boutique Hotel.

8 ден      Сеул                                 закуска, вечеря

Закуска. Сутринта е посветена на столицата. Започваме с разглеждане на Националния музей, Свещената градина и двореца Changdeok. Изкачване на хълма Намсан и кулата на Сеул, откъдето се открива най-красивата гледка към града. Вечеря с фолклорна програма за „Довиждане” в Корейската къща. Ще се потопите в културата и кулинарното изкуство  на Корея. В двора на комплекса, заобиколен от традиционни корейски къщи и красива градина, могат да се видят сватбено тържество, танца на ветрилата, традиционно корейско плетене с възли, корейско бойно изкуство Taekgyeon.  Ще се запознете и с част от корейските традиционни занаяти- керамика, дърворезба, рисувани рогове, произведения от седеф.  Вкусна вечеря. Трансфер до летището за полет от Сеул към Доха.

9 ден      Сеул - Манила                        закуска, вечеря 

Закуска. Трансфер до летището за полет от Сеул до Манила в 12.45 ч. Кацане в Манила в 16.00 ч.
Посрещане в Манила и трансфер до хотел Jen (бивш Traders Hotel 4* - Deluxe room).  Време за почивка и освежаване. Вечеря в подбран местен ресторант. Нощувка.

10 ден     Еднодневна екскурзия – Манила и Тагайтай         закуска, обяд  

Закуска. Денят е посветен на Манила и Тагайтай. Започва се с обиколка на столицата и Ризал Парк, известен още като „Лунета”, където през 1896 г. бил екзекутиран националния герой на страната Хосе Ризал. Днес паркът е любимо място за разходки на местните жители. Всяка сутрин в парка се събират различни групи, практикуващи тай чи , а всяка вечер се провежда мини шоу със звук и светлина, пресъздаващо живота на Хосе Ризал. В парка има китайска, японска и тропическа декоративни градини, фонтани и мини лагуна. Разходката продължава с оградения с крепостни стени Intramuros и Форт Сантяго- испанска средновековна крепост, издигната от завоевателя Мигел Лопес де Легаспи. Форт Сантяго е най-дълго използваната испанска крепост в Азия. Продължавате с разглеждане на католическия храм Св.Августин- най-старата каменна църква в страната и любимо място за сватбени церемонии на филипинците.
Отправяме се към вулкана Таал. Потегляме на юг, като първата спирка е при църквата Свети Йосиф, за да видим бамбуковият орган- първи по рода си, използван и днес при служби и международни състезания.
Продължаване по посока към Тагайтай, като пътят минава покрай овощни и зеленчукови градини. Таал е един от най-малките вулкани в света. Качване на лодка, за да стигнем до вулкана за приятна разходка, която ще ни разкрие красотата на вулкана насред езерото. Връщане в Манила. Свободна вечер. Нощувка.

11 ден         Манила - Палаван                        закуска / закуска, вечеря

Закуска. Трансфер до летището за полет от Манила до Палаван. Трансфер до хотел Miniloc Island Resort ***. Настаняване и време за почивка. Нощувка. 

12-14 ден        Палаван                            закуска, обяд, вечеря

Свободни дни за почивка, плаж и екскурзии по желание. Нощувки.

15 ден      Палаван – Манила - Доха                    закуска

Закуска в хотела.  Трансфер до летището за полет до Манила. Посрещане на летището за вътрешни полети в Манила и трансфер до Международното летище. Полет от Манила за Доха в 18.35 ч. Кацане в Доха в 23.15 ч. Трансфер до хотел в Доха, нощувка.

16 ден        Доха – София

Трансфер от хотела до летище Доха. Полет за София в 07.35 ч. Пристигане на родна земя в 12.40 ч.

 

Цената е на човек в двойна стая, при група от 10 човека и включва:   

4220 евро 

 • самолетен билет София-Доха-Сеул / Манила-Доха-София;
 • самолетен билет Сеул – Манила с Air Asia;
 • самолетен билет Манила – Ел Нидо – Манила;
 • 7 нощувки в Южна Корея;
 • 5 вечери в подбрани местни ресторанти в Южна Корея;
 • 1 вечеря за Довиждане в Южна Корея с традиционна програма и бюфет маса;
 • Екскурзовод по време на цялата обиколка в Южна Корея;
 • 30-местен бус;
 • входни такси за обектите от програмата;
 • трансфер летище-хотел-летище в Манила;
 • вечеря в подбран местен ресторант при пристигане в Манила;
 • 2 нощ. със закуска в Манила в Deluxe room
 • Еднодневна екскурзия Манила и Тагайтай с включен обяд;
 • Екскурзовод по време на екскурзиите;
 • 4 нощувки на Палаван - пълен пансион в El Nido Miniloc
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 25 000 евро;
 • Водач от Травъл Арт.Доплащане на човек:

 • Лет. такси            340 евро


Забележки:

 • Цената е съставена при курс на долар – лев:   1,686 лева за долар. При промяна на курса в деня на плащане следва да бъде актуализирана. 
 • Цената е валидна за група от 10 човека. При нарастване броя на пътуващите, ще бъде намалена.


Условия за записване:

 • Капаро 3000 лв. при подписване на договора.
 • Валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на напускане на последната страна от програмата.Важна информация:

 • Българските граждани не се нуждаят от виза за влизане в Южна Корея и Филипините.
 • Няма задължително изискване за ваксини или имунизации за Южна Корея и Филипините.Травъл Арт ООД има сключена Застраховка „Отговорност на туроператора” със ЗАД Алианц България, бул.Княз Дондуков №59,1504 София, застрахователна полица 1316011260000000 от дата 11.11.2013 г.

Травъл Арт ООД предлага и възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуването",като застрахователната сума зависи от размера на платената цена за индивидуалното или групово пътуване. Тя може да бъде определена в български лева, евро или щатски долари. Застраховката "Отмяна на пътуване" се сключва единствено в деня на подписване на договор за организирано пътуване и плащане на депозит.


Изберете курорт

Запитване за:

Южна Корея и Филипини

Генерирай нов код