Южна Африка, Намибия, Ботсвана, водопадите ВИКТОРИЯ | Травъл Арт

Южна Африка, Намибия, Ботсвана, водопадите ВИКТОРИЯ


1 ден        София – Франкфурт – Йоханесбург

Полет от София до Франкфурт в 13.45 ч. Пристигане в 15.25 ч. Следващ полет за Йоханесбург в 22.05 ч.

2 ден        Йоханесбург - Кейп Таун                 /Южна Африка/                

Пристигане в Йоханесбург в 09.55 ч. Връзка за Кейп Таун в 12.00 ч. Кацане в Кейп Таун в 14.10 ч.
Посрещане на летището и трансфер до хотел Cape Town Hollow Hotel **** или подобен. Настаняване в стандартни стаи. 
Полудневна екскурзия с разглеждане на Кейп Таун. Обиколката обхваща Замъка– най-старата сграда в Южна Африка, градската градина, ще направите панорамна обиколка около сградата на Парламента, Общината и сградите, където роби са държани в пленничество. Следва историческия малайски квартал и цветния район Бо Каап – район с богата история и разнообразие от културни етноси, известен с романтичните си калдъръмени улици. Нощувка.

3 ден        Кейп Таун – Clanwilliam    250 км.     /Южна Африка/        закуска, обяд, вечеря

Отпътуване от хотела към брега на Атлантическия океан, за последни снимки на планината Тейбъл. Продължава се към Citrusdal- селце, разположено сред китни цитрусови градини, на около 2-3 часа път от Кейп Таун.
Citrusdal се намира в подножието на планините Сидърбърг. Настаняване в Clanwilliam Lodge **** в стандартни стаи.

4 ден         Сидърбърг – Река Ориндж  500 км.    /Намибия/            закуска, обяд, вечеря

Отпътува се към Западното Крайбрежие и река Ориндж през красиви и величествени планински вериги. Следобед се пристига до реката- естествена граница между Южна Африка и Намибия. Настаняване във Felix Unite River Camp в стаи с баня и санитарен възел. Река Ориндж е най-дългата река в Южна Африка, преминава през Лесото и завършва африканската си обиколка в Атлантическия океан. Реката формира част от границата между Намибия и Южна Америка и е едно от най-известните места за рафтинг на континента.

5 ден         Река Ориндж                 /Намибия/            закуска, обяд, вечеря

Днес ви предстои разходка с кану по течението на река Ориндж. Отпуснете се в кануто и се насладете на пейзажа, като не забравяте за праговете. Нощувка във Felix Unite River Camp на река Ориндж.

6 ден        Река Ориндж – Ай Айс & Каньон Фиш Ривър /Намибия/ 180 км.     закуска, обяд, вечеря

Днес се отпътува към Ай Айс, където се спира за обяд. На това място минералната вода, богата на сулфати и флуорид има температура около 60°C. На езика Нама Ай Айс означава „горяща вода”. След това се отправяте към каньона Фиш Ривър и Canon Road House. По-късно вечерта ще посрещнете залеза над красивия каньон. Настаняване в Canon Road House в стая с баня и санитарен възел, басейн и бар. 

7 ден        Sossusvlei         435 км.         /Намибия/        закуска, обяд, вечеря

Днес се отправяте към Националния Парк Намиб Науклуф. Настаняване в Sossusvlei Lodge в стая с баня и тоалетна. Лоджата разполага с бар и басейн.
Пясъчните дюни на Сосусвлей в пустинята Намиб се считат за най-високите дюни в света. Прилагат се различни аргументи в подкрепа на това твърдение, но най-важна е приказната красота на гледката от и към дюните. Сосусвлей се намира в Национален парк Намиб- най-голямата запазена територия в Африка и четвърта по големина в света. Сосусвлей е едно от най-посещаваните места в Намибия. Най-доброто време да го видите е по изгрев или залез слънце, когато цветовете са по-наситени и контрастни създавайки истински омагьосващи пейзажи.

8 ден        Sossusvlei                        /Намибия/        закуска, обяд  

Събуждане рано сутринта, за да видите най-високите в света пясъчни дюни в Sossusvlei и Deadvlei. По изгрев и залез слънце дюните са приказно красиви и абсолютно смайващи с техните размери достигащи до 300 м. Истински рай за фото-любителите. Ако имате късмет, може дори да има вода в езерото. На езика Нама „vlei” означава езеро. Спира се също до каньона Сесрием, образуван преди милиони години от река Tsauchab.
Втората забележителност в този район е Каньона Сесрием, който се намира само на няколко километра от лагера. Каньонът започва незабележимо с просто дълбока на пръв поглед цепнатина в далечината и след това се „разлива” постепенно, докато прелее изцяло в равнина. Поради това, че е дълбок и закътан, той често задържа водни кладенци чак до сухия сезон. 

9 ден        Националния Парк Намиб Науклуф – Swakopmund 395 км.    /Намибия/    закуска, обяд

Днес се пътува през Националния парк Намиб Науклуфт към Swakopmund. Пустинята Намиб е известна сред местните като древна земя с вечно млад дух. Родина е на някои от най-редките видове растения и животни на земята, които могат да се видят само по време на сафари. Газели, планински зебри, както и видове храсти, които се срещат само тук и достигат възраст от 1500 години. Пристигане в очарователното крайбрежно градче Swakopmund, където можете просто да се отдадете на почивка или да се включите в някои от разнообразните екскурзии, които се организират на място.
Настаняване и нощувка в The Stiltz във вила с баня и тоалетна.

10 ден        Swakopmund                                         закуска

Закуска. Свободен ден за почивка или екскурзии по желание, които се организират на място.    
Swakopmund е най-големият крайбрежен град в Намибия и едно от топ местата за почивка на местните. Има немски корени и до днес в целия град могат да се видят стари сгради в немски колониален стил.

11 ден        Swakopmund - Cape Cross – Twyfelfontein /Намибия/       400 км.              закуска, обяд, вечеря

Днес се пътува     по Атлантическото крайбрежие от Swakopmund, за да се види най-голямата колония на тюлени. Обяд.
Кейп Крос е мястото, където се размножават тюлените, които се определят като вид морски лъв. По протежение на Намибийското и Южноафриканско крайбрежие има 24 колонии на тюлени с над 650 000 животни. В Кейп Крос живеят около 80 000 до 100 000 тюлена.
Отделяме се от прохладното Атлантическо крайбрежие и навлизаме навътре в страната към Brandberg- най-високата планина в Намибия. Разходка до прочутата „Бяла Дама”. Продължаване за Twyfelfontein- известен с многобройните скални гравюри и рисунки.
Настаняване и нощувка в Twyfelfontein Country Lodge в стандартни стаи.

12 ден        Twyfelfontein, Petrified Forest и Himba Village  /Намибия/  350 км.    закуска, обяд, вечеря

Денят е посветен на живописния район, като първо се разглеждат бушменски рисунки в Twyfelfontein. Продължава се към гората Petrified, за чиито дървета се счита, че са на възраст от 250 млн. години. Twyfelfontein е обявен за Световно Наследство през 2007 год. Нощувка в стандартна стая в Twyfelfontein Country Lodge.

13 ден        Twyfelfontein – Национален парк Етоша /Намибия/    464 км.    закуска, обяд, вечеря

След закуска първо се посещава и разглежда традиционно Химба селище. Ще научите за начина на живот и културата на едно от племената- Ова-Химба. Следва отпътуване към Етоша. Обядва се недалеч от градчето Outjo, където правим почивка и има възможност за интернет кафе. Пристигане и настаняване в Okaukuejo Resort (www.nwr.com.na) във виличка с баня и тоалетна. Комплексът предлага басейн, малък магазин.
Okaukuejo се намира на 17 км. от южния вход на парка Етоша. Лагерът е най-старият туристически камп в Етоша и в момента функционира като административен център на парка. Най-важното за този лагер е гледката към постоянните водни резервоари, които се пълнят през нощта. Спектакълът започва по залез слънце, когато дивите животни започват да прииждат на стада, за да утолят жаждата си. Може да се видят черни носорози, слонове, лъвове пиещи вода едновременно без никой да безпокои съседа си. Мястото е осветено нощем.

14 ден        Етоша                         /Намибия/        закуска, обяд, вечеря

Следващите 2 дни са посветени на сафарита в най-прочутия Национален парк на Намибия. Рано сутрин преди изгрев слънце е първото сафари за деня. Най-интересната част от сафарито е наблюдаването на събиращите се за водопой животни около водните оазиси. Нощувка в Okaukuejo Resort. 
„Етоша” означава голям бял район. Има 4 лагера в парка: Окукуейо, Халали, Намутони и Онкоши.  Предлагаме ви сафари в два от тях- Намутони и Окукуейо.

15 ден        Етоша                            /Намибия/        закуска, обяд, вечеря

Още един ден за сафари, посветен на Етоша. Нощувка в Namutoni.

16 ден        Етоша – Каванго    426 км.             /Намибия/            закуска, обяд

Напускате Етоша и отпътувате през района Каприви към Рунду, разположен на брега на река Каванго с изглед към Ангола. Градът е столица на района Каванго. Настаняване и нощувка в N’Kwazi River Camp в стая с баня и тоалетна. Комплексът разполага с басейн.

17 ден        Каванго                         /Намибия/            закуска, обяд

Яздене, вечерен круиз, традиционни танци вечер, посещение на местно селце са част от възможностите за деня. А може просто да се отдадете на почивка на брега на реката на границата между Ангола и Намибия. Нощувка в N’Kwazi River Camp в стая с баня и тоалетна.

18 ден        Каванго – Дивунду                     /Намибия/    208 км.  закуска, обяд, вечеря

Днес се отправяте към Дивунду. Настаняването е в лоджа с прекрасна гледка към река Окаванго и възможност за птиче сафари. Нощувка в  Divava Okavango Lodge. 

19 ден        Река Каванго – делтата на Окаванго     /Намибия – Ботсвана/    закуска, обяд, вечеря

Днес напускате Намибия и се отправяте към делтата на река Окаванго в Ботсвана. Трансфер до лагера в делтата на реката. Настаняване и нощувка в Lawdons Lodge.

20 ден        Делтата на Окаванго                /Ботсвана/        закуска, обяд, вечеря

Денят е посветен на разходки и опознаване на мрежата от водни канали, обрасли в тучна зеленина. Разходките са с традиционни канута, а делтата на Окаванго е една от най-добре запазените перли на Африка с кристално чисти води, прекрасни лагуни и острови, обрасли в зелена тучна растителност и палмови горички.       
Нощувка в Lawdons Lodge. 

21 ден           Делтата на Окаванго- Източно Каприви  300 км.  /Ботсвана, Намибия/   закуска, обяд, вечеря

Днес напускаме Ботсвана и се отправяме по западната граница на делтата на Окаванго преди да навлезем обратно  в Намибия. Пристигане в Каприви и настаняване в лагер на брега на река Квандо. Следобед- сафари в Национален Парк Мудумо. За разлика от останалата част на Намибия, този район е покрит с тучна зелена растителност, обширни савани и прохладни горички.  Настаняване и нощувка в Namushasha Country Lodge

22 ден        Национален Парк Чобе     260 км.             /Ботсвана/    закуска, обяд, вечеря

Рано сутринта се отправяме през Каприви, пресичаме границата с Ботсвана и навлизаме в Национален Парк Чобе. Настаняване в лагер на река Чобе. Следобед- круиз по река Чобе и посрещане на залеза по време на круиза. Нощувка в Chobe Marina Lodge в стая с баня и тоалетна. Комплексът разполага с басейн и бар.

22 ден        Чобе – Водопад Виктория        90 км.      /Ботсвана, Зимбабве/           закуска, обяд

След закуска потегляме от Чобе към водопада Виктория в Зимбабве. Следобед- разходка до водопадите с екскурзовод на английски език.
Добре дошли до един от трите най-големи водопади в света. Намира се на река Замбези, между Замбия и Зимбабве. Получава името си от изследователя Дейвид Ливингстън, който пътешества в този район през 1852-1856 год. Висок е между 90 и 107 метра и за него се счита, че е водопада с най-голямата водна завеса в света.
Настаняване и нощувка в Ilala Lodge.

23 ден        Водопад Виктория                                         закуска

Още един ден за разходки и разглеждане на водопадите.
Има около 40 вида екскурзии и занимания, които можете да изберете, да резервирате и платите на място в хотела. Описани от племето Кололо, живеещо в областта в началото на 19 в, като ‘Mosi-oa-Tunya’ – „Гърмящия дим”, водопадите са грандиозна гледка с внушаваща страхопочитание красота и величественост на р. Замбези, на границата на Замбия и Зимбабве. Нощувка.Екскурзии по желание в района на водопада Виктория:

 • Полет с хеликоптер над водопада /13 мин./        156 щ.долара
 • Вечерен круиз                                                       54 щ.долара
 • Разходка със слон – полудневна екскурзия          144 щ.долара
 • Разходка с кану – полудневна                           133 щ.долара
 • Разходка с кану – еднодневна                           150 щ.долара
 • Рафтинг – полудневна                                       144 щ.долара
 • Рафтинг – еднодневна                                       156 щ.долара

24 ден        Водопади Виктория – отпътуване                              закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 13.15 ч. Пристигане в 15.05 ч. Следващ полет за Франкфурт в 19.35 ч.

25 ден        Франкфурт – София

Пристигане във Франкфурт в 05.15 ч. Следващ полет за София в 09.45 ч. Отново у дома в 13.00 ч.

 

 

  При 6 човека При 9 човека
Цена на човек в двойна стая

5280 евро

4999 евро

Доплащане за единична стая 970 евро 970 евро

 

   
Цените са валидни до 31 Октомври 2015 г.
Цената включва:

 • самолетен билет по програмата София – Франкфурт- Йоханесбург – Кейп Таун // Ливингстън – Йоханесбург – Франкфурт – София;
 • трансфери по програмата с джип 4x4 Toyota Land Cruises;
 • екскурзовод на английски по време на целия маршрут;
 • 22 закуски;
 • 20 обяда;
 • 15 вечери;
 • нощувки, както е посочено в програмата в хотели и лоджи 4*;
 • застраховка.Задължително доплащане на човек:

 • лет. такси                                                        633 евро
 • виза за Южна Африка      от София       50 щ.долара
 • виза за Замбия                на място        50 щ.долара 
 • виза за Зимбабве            от Виена        50 щ.долара
 • виза за Ботсвана             от Швейцария        
 • виза за Намибия             от Виена         65 евро     многократно влизане за периода


Необходими документи за виза:

 • задграничен паспорт, валиден мин. 6 месеца след датата на пристигане в страната;
 • 5 снимки;
 • Служ. Бележка от работа, удостоверяваща длъжност и разрешен отпуск по време на пътуването;
 • Попълнен и подписан формуляр за виза;
 • Служебна бележка от банка.


Важно: цената не включва такса за куриерски услуги за вадене на визите.

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

Изберете курорт

Запитване за:

Южна Африка, Намибия, Ботсвана, водопадите ВИКТОРИЯ

Генерирай нов код