Травъл Арт

Дананг


Благословен от природата, Дананг е разположен сред три обекта на световното културно наследство – древната столица Хю, чаровното рибарско селище Хой Ан, и свещената земя Мисон. В района се намират известния проход  Хай Ван, прочут като "едно от най-грандиозните места на планетата", красиви полуострови, наносни равнини, приказни чисти плажове. Посетителите се чувстват погълнати от великолепието и спокойствието на всеки неповторим изгрев и залез в тази живописна земя. 
Дананг е сред най-динамично развиващите се модерни градове с бърз индустриален и икономически растеж.

Доскоро подценяваната, но въпреки това удивителна култура на династията Чам е представена в едноименния музей в Дананг. А в покрайнините лежи обвитият в легенди, но въпреки всичко чудно безлюден Китайски плаж – дълъг с мили, великолепен бял пясък и кристално сини води, които бързо се превръщат в атракция за посетители от цял свят. В близост се намират редица голф игрища, казино, и „мраморните планини“, осеяни с пещери, които със столетия са приютявали будистки светилища. Изкачването на петте мраморни хълма е предизвикателство, което със сигурност ще бъде възнаградено с удивителната гледка към града, Китайския плаж и околностите. Обсипаните с куршуми стени на манастирите от близката не толкова мирна история на страната са повод всеки един да се докосне и разбере сблъсъка на древност и съвремие. 

Дананг е надарен с горещ и сух климат от февруари до август с температури, достигащи до 30-35 градуса, но може да претърпи силни валежи в периода между септември и януари. 

Оферти

Sandy Beach Resort Danang 4*