Обиколка на Венецуела | Травъл Арт

Обиколка на Венецуела

Водопадът влиза и излиза през многобройни каньони, тунели и пещери превръщайки се в истински зашеметяваща картина особено за посетителите си по суша. Анхел има интересна горна част, откъдето се спуска от височина около 30 метра, влиза в пещера и се спуска отново от около 50 метра и тогава следва последния грандиозен скок от почти 1000 метра!
Днес водопадът е част от Националния парк Канайма, който се простира на цели три милиона хектара. Изобилието от лагуни, по-малки реки, водопади, тропически гори, голи равнини и високи скалисти плата превръщат парка Канайма в задължителна част от програмата на всеки ненаситен за красоти пътешественик.

1 ден                    София – Мадрид - Каракас

Полет от София до Мадрид в 07.00 ч. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. Следващ полет до Каракас в 15.00 ч. Пристигане във Венецуела в 17.50 ч. На летището ви посреща екскурзовод на английски език, трансфер до хотел Eurobuilding Express, разположен в района на летището. Нощувка. 

2 ден                    Каракас – Лос Рокес                                                   закуска, обяд

Ранна закуска в хотела. Трансфер до летището за полет около 40 минути с витлов самолет до Лос Рокес.
Лос Рокес е истинска сбъдната мечта за любителите на уединени бели плажове, съвършени морски гледки, на  гмуркане и шнорхелинг. Пристига се на главния остров Гран Рок, откъдето с катамаран потегляте на морска разходка, като минавате покрай малки островчета и пясъчни плитчини. Грабвате очилата и шнорхела и се отправяте на първата си подводна „експедиция” и на среща с пъстроцветния приказен подводен свят на архипелага. Обяд на катамарана. Настаняване в Posada LTA on “Gran Roque”. Вечеря в посадата. Нощувка.

3 ден                    Лос Рокес – делтата на Ориноко                             закуска, обяд, вечеря

Закуска и трансфер за полет до Пуерто Ордас, откъдето се продължава с автобус до пристанището. Оттук се качвате на лодка за красиво пътуване по делтата на Ориноко до лагера в джунглата, където ще отседнете за тази нощ. Ориноко има една от най-големите делти в света и е родина на индианците Варао, чийто поминък са риболова и плетенето на кошници. Районът е прочут с гъстата си джунгла. Обяд в джунглата.
Следва разходка по реката край колибите на Варао под сянката на пищната зелена джунгла и сред дивата природа на делтата. Не пропускайте шанса да заснемете любопитните маймуни, речните делфини, пъстрите птички и неповторимия залез над Ориноко. Нощувка в лагера.  


4 ден                    Делтата на Ориноко - Арекуна                                закуска, обяд, вечеря

Ранна закуска в лагера и трансфер до летището в Пуерто Ордас. След около едночасов полет пристигате в Канайма. Кратка почивка продължавате за Арекуна с 10-минутен полет с витлов самолет. Настаняване в лагера и обяд. Според сезона в джунглата и времето през този ден се продължава с екскурзия по избор: разходка с лодка по река Карони сред горската галерия или посещение на индианското селище Атабарес или екскурзия до водопада Баба с възможност да поплувате на брега или разходка в джунглата. Вечеря в лагера. Нощувка.


5 ден                    Арекуна – Канайма                                                  закуска, обяд, вечеря

Закуска и свободно време за разходка и снимки на равнината и типичните плоско-върхи планини, които са сред най-старите скални формирования в света. Обяд. Отново кратък полет до Национален парк Канайма. Ако времето е хубаво по решение на пилота на самолета може да прелетите над водопада Анхел. Вълшебната гледка към спускащия се от почти 1000 метра водопад приковава погледа и спира дъха. Пристигате в Канайма, където ви посреща местен екскурзовод (на английски език) и заедно продължавате за лагера Parakaupa, който се намира на минути от лагуната. Обяд в лагера. Следва разходка с лодка до лагуната и пешеходна разходка до красивите водопади в района. Връщане в лагера и свободно време за почивка. Вечеря в лагера и нощувка.

6 ден                    Канайма и Анхел                                                     закуска, обяд, вечеря

След закуска се отива до малкото пристанище Укайма, откъдето продължавате с кану по река Карао, като маршрута минава покрай островите на орхидеите и величественото плато Ауян-Тепуи. Екскурзията продължава към река Чурун, като се пресичат няколко бързея, които помагат на капитана на кануто истински да блесне пред гостите си. Обяд-пикник. Пристигане в основата на най-високия водопад на земята и продължавате пеш през недокоснатата от човека джунгла към площадката, откъдето се открива най-хубавата гледка към водопада Анхел. Уникално природно представление! Оттук се отправяте към лагера, фантастично разположен с гледка към водопада. Вкусна вечеря под открито небе и романтична нощ в лагерни легла или … хамаци, а звездите греят на една ръка разстояние. 

Забележка: сухият сезон е между Януари и Май и в този период не може да се стигне с лодка до водопада. За тези месеци предлагаме алтернативна програма. След закуска се отпътува с джип през саваната към джунглата. Оттук следва кратък преход до река Карао, откъдето с кану се продължава към Куриара. Посещение на индианско семейство. Обяд. Връщане в Канайма. Вечеря и нощувка в лагера.

7 ден                Канайма – Каракас

Закуска и отпътуване отново с лодка назад към Канайма. Обяд в лагера. Полет до Каракас. трансфер до хотел Eurobuilding Express, разположен в района на летището. Нощувка.


8 ден                Каракас – Мадрид

Закуска. Полудневна разходка и разглеждане на столицата с екскурзовод на английски език. Трансфер до летището около 15.30 ч. Полет до Мадрид в 20.50 ч.

9 ден                Мадрид – София

Кацане в Мадрид в 12.15 ч. Следващ полет за София в 19.30 ч. Пристигане в София в 23.55 ч.             

Цена на човек в двойна стая        2275 евро
Доплащане за единична стая        250 евро

Цените са на човек в двойна стая и включват:    

 

 • самолетен билет София – Каракас – София с прекачване в Европа;  
 • полет Каракас-Лос Рокес;
 • полет Лос Рокес-Пуерто Ордас;
 • полет Пуерто Ордас – Канайма;
 • полет Канайма-Арекуна;
 • полет Арекуна – Канайма;
 • полет Канайма – Каракас;
 • 2 нощувки в Каракас в хотел в района на летището;
 • 1 нощувка при делтата на Ориноко;
 • 1 нощувка в Арекуна;
 • 2 нощувки на Канайма;
 • 1 нощувка на Лос Рокес;
 • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;
 • застраховка.


Доплащане на човек:
Летищни такси                            532 евро       

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

Изберете курорт

Запитване за:

Обиколка на Венецуела

Генерирай нов код