Пътешествие до покрива на света | Травъл Арт

Пътешествие до покрива на света


1 ден                София – полет за Ласа  

Полет от София за Ласа с прекачване в Европа и в Азия. 

2 ден                Ласа (3600 м.)

Пристигане в Ласа. Посрещане на летището и трансфер до хотел. Свободно време за почивка и самостоятелна разходка с първи впечатления от древния град. Нощувка.

3 ден                Ласа                                     закуска 

След закуска е срещата ви с екскурзовода за панорамна обиколка и разглеждане на Ласа. Започва се с разглеждане на двореца Потала. Построен през 637 год. от Сонгцен Гампо, дворецът е някогашна зимна резиденция на Далай Лама и е блестящо олицетворение на източната архитектура.
Следва посещение на храма Джоканг- център на тибетския будизъм, построен през 7 век върху легендарното езеро „Уотанг”. Храмът Джоканг е построен през 647 год. от Крал Сонгцен Гампо- първият Крал на обединен Тибет и неговите две съпруги- донесли Будизма в Тибет. Първата му съпруга- Принцеса Брикути била сестра ва Непалския крал, а втората му жена, Принцеса Уенченг била дъщеря на Китайския Император. Храмът е построен, за да съхрани свещения образ на Буда, който принцеса Уенченг донесла със себе си от Китай като зестра. Статуята и до днес се пази в храма и е най-свещения предмет в него. 
Манастирът Сера е другата важна цел на днешната екскурзия. Намира се в подножието на хълма Татипу в северните покрайнини на Ласа. Сера е един от трите най-известни манастира в града заедно с Дрепунг и Ганден. Манастирът е посветен на Гелугпа или сектата на жълтата шапка- клон на тибетския Будизъм, основан от Цонг Капа. Един от неговите последователи- Джамчен Чожи построява манастира през 1419 год. по времето на династията Минг. Името Сера означава дива роза на тибетски, заради хълма цъфналите по склона на хълма рози по времето, когато бил построен. 
Денят завършва с разходка около Баркор. Можете да опитате качествата си на договарящ цената купувач с местните търговци. Нощувка.

4 ден                Ласа – Гянце – Шигаце                               закуска 

Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Гянце, като по път се минава край връх Камба Ла (4794 ч.), а под него синеят тюркоазените води на езерото Ямдрок- едно от трите най-свещени езера в Тибет.
Езерото е дълго над 72 км. и е заобиколено от няколко снежни върхове, подхранва се от няколко по-малки потока. На около 90 км. западно от Ямдрок се намира град Гянце- главен град на едноименната тибетска провинция. Легендата разказва, че езерото Ямдрок е трансформирана богиня.  
В далечината се откроява върха Ноджин Сангцанг (7191 м.) и впечатляващия ледник Каро-Ла (5045 м.).
Продължава се към Шигатце и настаняване в хотел. Тук екскурзовода ще ви събере паспортите, за да получите разрешение за района на Еверест. Нощувка. 

4 ден                Шигаце – Ташилумпу – Шегар                         закуска 

След закуска се отправяме към манастира Ташилимпу- седалище на Панчен Лама. Основан от първия Далай Лама през 1447 год. Ташилумпу е един от шестте големи манастири в Тибет. Манастирът е дома на Панчен Лама- вторият по ранг след Далай Лама в тибетската будистка йерархия. Тук се намират гробниците на Панчен Лама и 22.4-метровата статуя на Майтрея Буда. Таншилумпу е от най-популярните манастири в Тибет, които продължават да идват тук на поклонение. 
Продължава се към Шегар през планинския проход Гяцола. Свободно време за почивка и подготовка за Еверест. 

5 ден                Шегар – Манастира Ронгбук – базовия лагер на Еверест         закуска 

След ранната закуска се отправяте към Манастира Ронгбук- най-високо разположен манастир в света. От тук до базовия лагер на Еверест остават само 8 км. Днес ви предстоят прекрасни и незабравими гледки към Еверест. Настаняване в палатков лагер или guesthouse.

6 ден                базовия лагер на Еверест – връщане Шигаце                  закуска 

Не пропускайте да посрещнете вълшебния изгрев в подножието на най-високия връх в света. Закуска в лагера и отпътуване към Шигаце. Настаняване в хотел и свободно време за пъстрия пазар в Шигаце. Нощувка.

7 ден                Шигаце – Ласа                                  закуска 

Закуска и отпътуване към Ласа. Пристигане и настаняване в хотел. Свободно време за последна разходка в приказната планинска столица. Нощувка.

8 ден                Ласа – отпътуване 

Закуска и свободно време. Трансфер до летището за полет от Ласа за София с прекачване в Азия и Европа. 

9 ден                София

Пристигане в София.  

 

  Юли-Август Септември-Октомври Ноември-Декември
Цена на човек в двойна стая
1775 евро
1522 евро
1435 евро

 

 

Дати на отпътуване:
4, 8, 12, 16, 20, 24, 28 Август
  1, 5, 9, 13, 17, 21, 25 Септември
  2, 5, 13, 19, 26 Октомври
  2, 9, 16, 23 Ноември
  7, 14, 23 Декември

 

 
Цената е валидна при пътуващи мин. 2 човека и включва:

  • самолетен билет София-Ласа- София с прекачване в Европа и Азия;
  • 7 нощувки в Тибет в хотели 3*- 3 нощ. в Ласа, 2 нощ. в Шигаце, 1 нощ. в палатка до базовия лагер на Еверест, 1 нощ. в Шегар;
  • туристическа програма в Тибет, както е посочено горе;
  • трансфери по програмата;
  • екскурзовод на английски език за туристическите програми в Тибет;
  • 7 закуски;
  • входни такси за обектите;
  • застраховка.Задължително доплащане:

  • Лет. такси            490 евро
  • Виза за Тибет  


                       

Запитване за:

Обиколни програми в хотел Пътешествие до покрива на света

Генерирай нов код