Чудесата на Тайланд | Травъл Арт

Чудесата на Тайланд

Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд
Тайланд Тайланд

1 ден    Неделя             София – Истанбул                                   

Полет от София за Истанбул в 19.15 ч. Пристигане в Истанбул в 20.30 ч. Следващ полет за Банкок в 23.45 ч.

2 ден     Понеделник         Банкок

Кацане на летището в Банкок в 13.15 ч. Посрещане от нашите партньори в Тайланд и трансфер до хотел CENTARA GRAND AT CENTRAL WORLD *****.  Свободно време за самостоятелна разходка в Банкок или „шопинг почивка” в търговския център към хотела. Нощувка.

3 ден    Вторник            Банкок – Чанг Рай – Чанг Саен                        закуска, обяд, вечеря       

Трансфер от хотела до летището за полет до Чанг Рай. Обяд в подбран местен ресторант. Отпътуване към Чанг Саен- някогашна столица на първото Тай Кралство. Намира се на брега река Меконг, на границата между Тайланд и Лаос. Посещение на Уат Пра Джом Кити и изкачване на 383-те стъпала, водещи до върха на хълма. Класически будистки храм, разположен на върха на хълм. Основан е през 7 век и е най-старият храм в района. Съществуващият днес храм е от 1483 год. Пагодата съхранява реликви от Буда и е специална за местните. Само 383 стъпала ви делят от пленителната гледка от върха към река Меконг и съседен Мианмар.
Продължава се с разглеждане на Уат Чеди Луанг. Крал Саен Муанг Ма започва строежа на храма в края на 14 век, за да съхрани в него реликви от баща си. Завършва строежа Крал Тилокарат. Първоначално храмът е висок 90 м., но голямо земетресение през 1545 год. го засяга сериозно. Повече от 500 години това е най-високата сграда в района. Днес реставрираният храм е висок само 60 м.
Денят продължава с разходка с лодка по река Меконг към Златния триъгълник, където се събират границите на Тайланд, Мианмар и Лаос. Настаняване в хотел imperial golden triangle.
Вечеря и нощувка.

4 ден    Сряда            Чанг Саен – Мае Салонг – Мае Сай - Чанг Рай                    закуска, обяд, вечеря

Закуска в хотела. Отпътуване от Чанг Саен към селцето Лису в Бан Мае Каотом. Продължаване към Мае Чан и посещение на общностите Ака и Яо. Приказни планински пейзажи съпровождат пътуването към Мае Салонг. Обяд в Mae Salong Villa в Мае Салонг. Продължаване към Мае Сай- най-северният тайландски град на границата с Мианмар. Разходка из местния пазар, където местните с радост ще ви покажат ръчно изработените си сувенири и тъкани пъстроцветни шалове, покривки и дрехи. Настаняване в хотел The Legend Chiang Rai Boutique Resort & Spa.
Хотелът се намира до река Мае Кок, извън Чанг Рай, но ня минути път с кола от центъра на града. Има прекрасна гледка към съседните планински хълмове и е разположен сред пищна зелена растителност.

5 ден    Четвъртък        Чанг Рай- Таторн - Hmong Hilltribe Lodge                  закуска, обяд, вечеря

Ранна закуска в хотела и качване на моторна лодка за тричасова разходка по река Кок, като се минава край малки селища, разположени на брега на реката, самотни бамбукови колиби. Слизане от лодката при Бан Па Тай и продължаване с посещение на Бан Лорча- Пами Ака общност, която живее в планините. Обяд в подбран местен ресторант. Отпътуване към Фанг, Чанг Дао и Мае Рим. Оттук се продължава с джипове към Hmong Hilltribe Lodge. Вечеря и представление на народни Мео танци.

6 ден    Петък            Hmong Hilltribe Lodge – Чанг Май                   закуска, обяд, вечеря  

Закуска и отпътуване към лагер за слонове, където ще видите как тези силно почитани в Тайланд животни се трудят в помощ на местните, като пренасят дървен материал от гората. Възможност за едночасова разходка на гърба на слон. Продължава се с посещение на ферма за орхидеи и обяд в местен ресторант.
Следобед посещавате занаятчийски селища, където се работят изделия с лак, ръчно тъкани изделия, копринени изделия, ръчно изработени хартиени чадъри- една от емблемите на района. Посещава се и фабрика за резбовани ръчно дървени изделия и възможност да си купите автентични сувенири от Мианмар. Настаняване в хотел Furama Chiang Mai.
Вечерята е специална Кантоке- старинни рецепти от северен Тайланд и представление на танци и песни от племената, живеещи в района.
Не пропускайте вечерния пазар, който се състои в центъра на града. Централната улица в стария град се затваря за автомобили и се изпълва с пъстроцветни ръчно работени сувенири, дрехи, чанти, шалове и покривки, скулптури от дърво и камък.

7 ден    Събота             Чанг Май                                 закуска, обяд

Закуска в хотела. Сутринта е посветена на туристическа обиколка и разглеждане на най-интересните храмове в града. Уат Пра Синг, Уат Чанг Ман- най-старият храм в града, построен от Крал Манграй. Разглеждат се още Уат Суан Док и Уат Дой Сутеп, закътан в планините на 1056 м. надморска височина. Обяд в местен ресторант.
Трансфер до Спа хотел, където ще се отдадете на Спа процедури, йога и медитация и пълна почивка през следващите 3 дни. Настаняване в Garden Pavilion в хотел Four Seasons ***** или Deluxe room в
Ratilanna Riverside Spa Resort ****. 

8 ден    Неделя             Райско блаженство, Спа, йога и медитация            закуска

Закуска. Свободен ден за блажена почивка в градините на хотела. Безкрайни възможности за Спа процедури, масажи, йога, медитация.

9 ден    Понеделник         Райско блаженство, Спа, йога и медитация            закуска

Закуска. Свободен ден за блажена почивка в градините на хотела. Безкрайни възможности за Спа процедури, масажи, йога, медитация.

10 ден    Вторник            Чанг Май – Банкок – Истанбул

Закуска. Трансфер до летището за полет до Банкок. Полет до Истанбул. 

11 ден    Сряда            Истанбул – София

Пристигане обратно в София. 

 

Four Seasons Chiang Mai ***** в Чанг Май 1.06.-30.09.2015 1-31.10.2015
Цена на човек в двойна стая
1980 евро 2050 евро
Доплащане за единична стая 750 евро 820 евро

 

Rati Lanna Riverside Spa Resort **** в Чанг Май 01.06.-31.10.2015
Цена на човек в двойна стая 1645 евро
Доплащане за единична стая 415 евро

 

           
Цените са на човек в двойна/единична стая и включват:    

 • самолетен билет София-Истанбул-Банкок–Истанбул-София;
 • самолетен билет Банкок-Чанг Рай / Чанг Май -Банкок;
 • 1 нощ. със закуска в хотел 5* в центъра на Банкок;
 • Трансфер летище – хотел -летище в Банкок;
 • 4 нощувки със закуски, обеди и вечери по време на обиколката в Златния Триъгълник в северен Тайланд;
 • Туристически програми, трансфери и екскурзовод на английски език по време на обиколката в северен Тайланд;
 • 3 нощувки със закуски в Спа хотел в Чанг Май;
 • трансфер хотел – летище в Чанг Май; 
 • застраховка.


Задължително доплащане на човек:

 • Летищни такси         317 евро       
 • Виза за Тайланд         30 евро                          

Запитване за:

Плаж в хотел Чудесата на Тайланд

Генерирай нов код