Кения и Танзания | Травъл Арт

Кения и Танзания

                10 нощувки

1 ден                 София – Истанбул– Найроби

Отпътуване от София в 09.35 ч. Пристигате в Истанбул в 11.00 ч. Полет за Найроби в 19.50 ч.  

2 ден            Найроби – Масай Мара

Пристигане в Найроби в 02.25 ч. Посрещане и трансфер  до Safari Park Hotel. Настаняване и почивка.
Закуска и отпътуване от Найроби, през плодородните планински райони, слизайки по рифтовата долина по път, изграден от италиански военопленници по време на Втората Световна война. Ще минете покрай малкия параклис, който са построили в подножието на хълма. Пресичате долината през Нарок, преминавайки покрай земи, засяти с жито и ечемик, стигайки до Масай Мара навреме за обяд.
Обяд и време за почивка. Следобед е първото ви истинско сафари в сърцето на Масай Мара – дом на известното племе масаи, успели да запазят уникалната си култура и бит до днешни дни. Масай Мара е най-известният резерват на Кения, обещаващ ви среща с „Голямата петорка” – бик, слон, лъв, леопард и носорог.
Вечеря и нощувка в Mara Sopa Lodge.
Лождата е кацнала в долината Oloolaimutia и се вписва естествено в обграждащия хълмист район. Тук  Масите ще ви приемат като скъп гост, а изобилието от диви животни, птици и естествена растителност, е удивляващо! Насладете се на прекрасни гледки от басейна, и научнопопулярните филми, излъчвани всяка вечер.

3 ден           Масай Мара

Ранно сутрешно сафари (по желание можете да се разходите с балон за птичи поглед над равнините на Мара, завършвайки със закуска с шампанско сред зеленината след кацане  - срещу доплащане от ок. $ 450 на човек). Завръщане в лоджата за закуска и обяд. Следобедно сафари. Посещение на масайко селище по желание (с допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

4 ден             Масай Мара - езерото Накуру

След закуска отпътувате през „житницата“ на Кения и осеяния с житни култури пейзаж на север до Нарок – централния град на тази част от земята на Масаите. Пресичайки обширните райони в подножието на рифтовата долина, бъдете нащрек за стадата жирафи и газели, преди да достигнете до Lake Nakuru Lodge. Обяд в лоджата.
Няма как всеки, посетил езерото, да не се възхити на водите му, оцветени в искрящорозово от хилядите красиви птици, обсипали бреговете. Следва следобедно сафари в Национален Парк Lake Nakuru.
Lake Nakuru Lodge се намира в сърцето на един от най-гъстонаселените Национални паркове на страната, само на два часа от Найроби, сред красиво залесени хълмове и серия от езера, в покрайнините на кипящото от живот търговско градче Накуру. Популациите на черния и бял носорог процъфтяват в този напълно изолиран парк с площ от 188 кв.км. Към днешна дата броят им е 50 и продължава да се умножава. Сред резките екземпляри, срещани тук, е жирафът на Ротшилд, и достатъчен брой бикове, леопарди, зебри, антилопи, лъвове. Лоджата се намира в югоизточната част на парка, с внушителни гледки към езерото и така известните му обитатели – птиците фламинго! Къщичките са обградени от пищна зеленина, и има ежедневна програма и забавляния вечер.

5 ден             езерото Накуру – Амбосели

След ранна закуска напускате Рифтовата долина, и продължавате към Найроби, откъдето ще вземете пикник-обяда си на път за Амбосели. Спирате за обяд, последван от следобедно сафари в Амбосели преди да достигнете до Amboseli Sopa Lodge по залез слънце.
Разположена на 200 акра частна земя в подножието на най-високия връх в Африка – Килиманджаро, лоджата ви предоставя перфектната база за разглеждане на парка и спиращи дъха гледки към върха. Недалеч оттук Ърнест Хемингуей, вдъхновен от магията на това място, пише известния си роман „Снеговете на Килиманджаро“.
Всяка от 47-те стаи е със собствена веранда за почивка и слънчеви бани, а храната – космополитна комбинация от европейска, африканска и азиатска кухня с пресни продукти, презентирана под формата на цветен бюфет. Има още няколко бара, басейн, TV стая.

6 ден           Амбосели

Ранно сафари и връщане в лоджата за закуска. Време за почивка преди следобедното ви сафари в 16.00 ч.
Екосистемата на парка се състои главно от саванни пасища по граничния с Танзания район на страната. Амбосели се слави като най-доброто място в Африка за наблюдение на слонове в най-естествената им среда. В допълнение, ще се удивите на великолепните гледки към Килиманджаро!
Типичния за Амбосели пейзаж е прекрасно широко небе, просторни хоризонти, мочурлища и извори, и пясъчлива суха земя, обитавана от стотици животни. Амбосели е с подсигурен непрестанен източник на вода от ледената шапка на Килиманджаро, филтрирана от хилядите футове вулканична скала, и бликаща от два бистри извора в самото сърце на парка. Въпреки това, климатичните промени често са в състояние да превърнат пустощта в мочирище, както през 90-те години на миналия век, когато непрестанни дъждове превръщат Амбосели в мочурище. Няколко години по-късно спирането на дъждовете преобразяват покритите с растителност земи в пясък.

7 ден             Амбосели – Аруша – езерото Маняра

Ранна закуска и време за последни снимки на фона на Килиманджаро, преди да се сбогувате с дивия свят, напускайки пределите на парка Амбосели. При границата с Танзания сменяте превозното средство и с джип 4 x 4 се отправяте към Аруша. Обяд в градчето и отпътуване за езерото Маняра. Според Хемингуей Маняра е най-красивото езеро в Африка. Паркът е дом на стотици фламинго, хипопотами, жирафи, леопарди, импали и е заобиколен от
разнообразна растителност – савана на изток, сухи гори на югозапад и тропически гори на северозапад. Сафари по път в парка Маняра в търсене на срещи с известните му обитатели- хипопотами, маймуни, катерещи се лъвове, фламинго, многобройни птици. Настаняване в Kirurumu Tented Lodge. Вечеря и ношувка.

8 ден           Езерото Маняра – Серенгети

Ранна закуска и отпътуване за Серенгети. Пристигате в Serengeti Sopa Lodge навреме за обяд. Следобед ви предстои сафари в обширните равнини на Серенгети в търсене на среща с газели, зебра и лъвове, блажено излегнати на сянка. 
Серенгети е основан през 1940 г. и е с площ 5 700 квадратни мили. Това е мястото с най-висока концентрация на равнинни животни в Африка, сред които месоядни животни, газели и около 500 вида птици. През 1959 от "Серенгети" е отделен резерватът „Нгоронгоро“. Национален парк Серенгети е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Местността се смята за едно от туристическите чудеса на света. Съвременните пътешественици се редят на опашка за да зърнат голямата петорка: носорог, лъв, леопард, слон и дивия бивол. Серенгети също така е дом на над 1 милион зверове и зебри, които 2 пъти в годината предприемат миграция в търсене на питейна вода и свежи пасища. Вечеря и нощувка.

9 ден            Серенгети – Нгоронгоро

Ранно утринно сафари и връщане в лоджата за закуска. Преди обяд отпътувате за Нгоронгоро. Обяд в Ngorongoro Sopa Lodge. Следобед се спускате до дъното на кратера (над 600 м.), където в гористата част живеят маймуни и слонове, край езерото грациозно крачат фламинго, а в откритата савана царствено небрежно се разхождат лъвове.
Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан, намира се в областта Серенгети в северната част на Танзания. Той е най-големият вулкански кратер на Земята. Дъното на кратера с площ от 260кв.км е едно от най-гъсто населените места с диви животни в Африка. Обявен е за резерват - тук се срещат 50 вида едри бозайници (лъвове, слонове, носорози, хипопотами, жирафи), няколко вида антилопи (голяма антилопа и ампала), африкански маймуни, бабуини, африкански глигани и хиени. Има и над 200 вида птици (щрауси, патици и токачки).

10 ден            Нгоронгоро – Тарангире

Закуска и отпътуване за парка Тарангире, пристигайки навреме за обяд в Tarangire Sopa Lodge. Куду, антилопи еланд, нежни антилопи геренук, лъвове царстват в този прекрасен парк на разкошни боабаби, възседнати от катерещи се лъвове.  Вечеря и нощувка в лоджата.

11 ден            Тарангире – Аруша – Килиманджаро - Найроби

Ранно сутрешно сафари, последвано от закуска в лоджата. Сафари на път за Аруша. Обяд в града и трансфер до Килиманджаро за полет до Найроби (19.40-20.50).

12 ден           Найроби – Истанбул – София

Полет за Истанбул (03.45-10.05) и връзка за София (19.35-20.55).

Цена на човек в двойна стая  

€  3525

 

Цената е валидна при 12 човека и включва:

 • двупосочни самолетни билети до Найроби;
 • трансфери и сафари по програмата с опитен шофьор-гид;
 • 1 нощ. със закуска в Найроби;
 • 2 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Масай Мара;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Национален парк Накуру;
 • 2 нощ. със закуски, обеди и вечери в Амбосели;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Национален Парк Езерото Маняра;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Серенгети;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Нгоронгоро;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Национален Парк Тарангире;
 • сам. билет Килиманджаро-Найроби;
 • водач от Травъл Арт;
 • входни такси за националните  паркове;
 • медицинска застраховка.


Цената не включва:

 • бакшиши, напитки, лични разходи, препоръчителна застраховка за територията на Кения ($ 30); транзитни или допълнителни нощувки, ако се налагат такива, в зависимост от часовете на кацане и излитане от Найроби.

 

 

Задължително доплащане на човек:   

 • Виза за Кения (визата се плаща и получава на място)                                                   $ 50
 • Виза за Танзания (визата се плаща и получава на място)                                             $ 50
 • лет.такси (подлежат на препотвърждение в деня на издаване на билетите)         € 315


Заб: Разрешеният багаж е един куфар с меки страници на човек, до 15 кг, и ръчен багаж.

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

Запитване за:

Обиколни програми в хотел Кения и Танзания

Генерирай нов код