Обиколка на Южна Африка и Свазиленд | Травъл Арт

Обиколка на Южна Африка и Свазиленд

16 дни / 13 нощувки

 

Събота                   София – Франкфурт - Йоханесбург

Полет от София за Франкфурт в 13.45 ч. Пристигане в 15.25 ч. Следващ полет за Йоханесбург в 22.05 ч.

Неделя                    Йоханесбург

Пристигане в Йоханесбург в 09.55 ч., посрещане на летището и трансфер до хотел Protea Hotel Wanderers. Свободно време за почивка. Среща във фоайето на хотела в 19.00 ч. за запознаване с останалите участници в групата и уточняване на подробности от маршрута.

Понеделник             Претория – Мпумаланга                       закуска, вечеря

Отпътуване в 07.30 ч. към столицата Претория за кратък опознавателен тур. Продължаване към Мпумаланга, като първо преминаваме през субтропическия район Лоувелд. Пътува се през историческите градчета Уитбанк, Дълструум  и Лиденбърг, през прочутия проход Лонг Том и малкото градче Саби. Следобед се впускаме в историята на старо миньорско селище, където е открито първото злато в страната. Настаняване и нощувка в The Royal Hotel. Живописна и красива е природата около Саби- малко китно градче, разположено в най-високите планини в Южна Африка,  величествената планинска верига Дракенсберг (3482 м) в провинция Мпумаланга. Градчето се намира на 360 км. източно от Йоханесбург и на 64 км. западно от Крюгер парк. Най-известните градчета и забележителности в района на Дракенсберг са КваЗулу-Натал, цяло Лесото и столицата му Масеру, Свазиленд и столицата му Мбабане.

Вторник                  Крюгер Парк                                          закуска, вечеря

Тази сутрин ви очаква шеметна гледка към покритата с гори планина и плодородните равнини, както и посещение на Каньона на река Блайд – едно от чудесата на Южна Африка. Разходка и в старинното селище Граскоп, след което се отправяме към хотел Perry’s Bridge Hollow . Тук можете да запишете на място екскурзия, посветена на слоновете. Ще можете да храните и галите тези чудесни умни животни.
Река Блайд протича през едноименния каньон, създавайки истински прекрасни пейзажи и формирайки вторият по големина каньон в Африка. Името Блайд означава „щастлив”  на Холандски и се свързва с експедиция на холандски емигранти, които напускат колонията на полуостров Кейп и се отправят към вътрешността на днешна Южна Африка. Наричат реката „щастливата” през 1844 год., когато Хендрик Потгетер и негови сподвижници се завръщат живи и здрави от залива Делагоа при останалите участници в групата, които ги считали вече за мъртви. Заради това недоразумение наричат реката щастливата. Височината на каньона достига до 800 м. на места и гледките към речното корито са наистина внушителни, заради което маршрута около каньона се нарича „Панорамния път”. Площадките за наблюдаване носят различни красиви имена, като „Божествения прозорец”, „Три сестри”. От Сестрите можете да видите в далечината и язовира Свадини, който бележи края на резервата.


Сряда                      Крюгер Парк                                          закуска

Още рано сутринта преди закуска е първото сафари в търсене на лъвове, слонове, носорози, леопарди и биволи. Днешният ден е посветен на сафари в един от най-известните природни паркове в света. Нощувка в Perry’s Bridge Hollow.

Четвъртък                Кралство Свазиленд                              закуска, обяд, вечеря

Закуска и отпътуване към миниатюрното кралство Свазиленд, някога под протекцията на Англия, а сега управляване от Крал MsWati III. Ще се запознаете с културата Свази и ще разгледате Националния Музей на Свазиленд. Продължаваме през столицата Мбабане, известна със шумните си и пъстри пазари с плетени кошници, ръчно изработени сувенири и вещи, прекрасни ръбни резби. Настаняване и нощувка в красивата долина Ezulwini в Lugogo Sun. Възникването на нацията Свази, както е известна днес, започва от времето на Крал Нгуане. Районът се нарича КаНгуане, като това име се използва и днес. Движението на различните племена през областта има основно значение за формирането на нацията Свази и връзките в нея. Главно е влиянието на Зулуския Крал Шака, чиято империя се разпростира на юг от границата със Свазиленд до река Тугела.
Свази свързват корените си с район в Кения, разположен по склоновете на планината Кения, на 140 км. северно от Найроби. Те пристигат в Южна Африка с вожда си Дламини и се настаняват първоначално около Мапуто. По-късно племето се придвижва на юг към река Понгола и още по-късно към територията на днешен Свазиленд, където формира и идентичността си по времето на Крал Собхуза I през 19 век. Неговият син Крал Мсвати II обединява много от клановете в единна нация Свази.

Петък                     Царството на Зулусите                             закуска

Денят започва с посещение на Фабрика за свещи в Свазиленд, известна с производството на чудно красиви свещи във всевъзможни форми и цветове. Продължаваме към Зулуланд. Пристигане следобед в района Умфолози и настаняване в Protea Hotel Umfolozi. На място в хотела имате възможност да се запишете за сафари или екскурзия по избор в парка Hluhluwe-Imfolozi.

Събота                  Дърбан                                                     закуска

Сутринта ви предстои круиз по езерото Св.Лусия. Отпътуване за Дърбан по красивото крайбрежие на КваЗулу-Натал и покрай полета със захарна тръстика. Настаняване в хотел и свободно време за обяд. Следобедът е на разположение за почивка, екскурзия и разглеждане на Дърбан или екскурзия до Водния парк Ushaka (не са включени в цената). Нощувка в Protea Hotel Umhlanga Ridge.

Неделя                  Порт Елизабет / Книсна                          закуска, вечеря

Закуска и свободно време. Събиране на групата и трансфер до летището за полет до Порт Елизабет. Пристигане и посрещане на летището от нов водач-екскурзовод на английски език. Отпътуване през гората Цицикама към Книсна- едно от най-посещаваните и красиви места в Южна Африка. Книсна се намира в центъра на прочутия маршрут  Garden Route. Настаняване в Knysna Hollow Hotel. 

Понеделник           Книсна                                                 закуска, обяд

Закуска и сутрешен круиз по красивата лагуна Книсна. Следва посещение на Природния резерват Федърбед  с прекрасните варовикови образования “Главите”, увенчали входа към голямата лагуна Книсна. Обяд и свободно време за разходки. Нощувка в Knysna Hollow Hotel.

Вторник                 Oudtshoorn                                          закуска, обяд

Закуска и отпътуване през величествения проход  Outeniqua на път за Oudtshoorn- центъра на щраусовата индустрия в Южна Африка. Обяд с щраусов стек в менюто и запознаване с начина на отглеждане на елегантните красиви животни във ферма за щрауси. Следва „подземна екскурзия” с посещение на пещерите Канго- едно от природните чудеса на страната. Настаняване и нощувка в Oudtshoorn Inn.


Сряда                    Кейп Таун                                               закуска

Един забележителен ден. Пейзажите по пътя към Кейп Таун са наистина прекрасни и неповторими. В периода на китовете се спира в селището Херманус с надеждата да зърнем китове, които весело лудуват във водата край брега (само в периода Юли-Ноември). Пристигане и настаняване в Protea Hotel President.


Четвъртък              Кейп Таун – Нос Добра Надежда           закуска

Денят е посветен на полуостров Кейп (Cape Peninsula) и Кейп пойнт. Макар че истинската разделна точка между Индийския и Атлантическия океани да е на около 150 км. на юг, нос Добра Надежда е безпорно едно от най-красивите места в Африка. Скалите на полуостров Кейп драматично се спускат във водата, така че неслучайно Кейп пойнт е най-посещаваното място в Южна Африка. Пътят минава край прекрасни плажове (залива Кампс с високо извисяващите се 12 апостола, плажа Клифтън), спиращи дъха гледки, живописни малки рибарски селца. По желание на място можете да си купите билет за пътуване с лодка до Тюленовия остров.Полуостровът е едно от най-красивите места в Южна Африка и се простира от центъра на града до Кейп Пойнт. Следва най-очакваната част от екскурзията- природния резерват Нос Добра Надежда. След обяда в близкия ресторант (не е включен в цената), потегляте към селцето Саймън, известно с очарователната си  викторианска архитектура и плажа Boulders, където дървен мост отвежда туристите до мястото, обитавано от голяма колония от пингвини.  Връщане в хотела. По желание- тематична "африканска вечеря" в местен ресторант. Нощувка.


Петък                    Кейп Таун – Долината на виното            закуска

Отправяте се към един от първите земеделски райони около Кейп Таун – Paarl, за красиви панорамни гледки от паметника Taal. Градът е разположен в подножието на група от гранитни куполи, от където идва и името му. Продължавате към винарна за информативен тур и за по-близък поглед върху тънкостите в процеса на създаване на вино. Следва град Franschoek, датиращ от 17 в, когато пристигат френските хугеноти. Построен като гурме столицата на Южна Африка, този чаровен град, в най-живописната долина, пази старинния си стил и чар. Разглеждане на паметника на хугенотите. Свободно време за обяд. На път за Stellenbosch минавате през прохода Helshoogte–в сърцето на южноафриканската винена индустрия, известно с красотата и културата си. Разходка в града по успоредни на канала улици, под сянката на гигантски дъбови дървета и изящно запазени исторически значими сгради. В това университетско градче кафенетата, галериите, антиквариатите са на всяка крачка, сред изобилстващата атмосфера на спокоен интелектуализъм и дух на винопроизводство. Връщане в Кейп Таун и нощувка.

Събота                Кейп Таун – Йоханесбург – Франкфурт    закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург.  Следващ полет от Йоханесбург за Франкфурт.

Неделя                Франкфурт – София

Кацате във Франкфурт в 05.15 ч. Полет за София (09.45-13.00).

 

  01.05.-31.08.2015 01.09.-31.10.2015
Цена на човек в двойна стая
2720 евро
2840 евро

 

 

 • Самолетен билет София-Франкфурт-Йоханесбург - Франкфурт – София;
 • Самолетен билет Кейп Таун – Йоханесбург;
 • Самолетен билет Дърбан – Порт Елизабет; 
 • трансфери и обиколки с екскурзовод на английски език по цялата програма, както е описано горе:
 • трансфери и обиколки по маршрута Йоханесбург - Pilgrim’s Rest – Парк Крюгер – Свазиленд – Зулуланд – Дърбан – Порт Елизабет – Книсна - Oudtshoorn – Кейп Таун
 • трансфери Ливингстън – хотел – Ливингстън летище;
 • 1 нощ. в Йоханесбург;
 • 1 нощ. в Мпумаланга;
 • 2 нощ. в Парк Крюгер;
 • 1 нощ. в Свазиленд;
 • 1 нощ. в Зулуланд;
 • 1 нощ. в Дърбан;
 • 2 нощ. в Книсна;
 • 1 нощ. в Oudtshoorn;
 • 3 нощ. в Кейп Таун;
 • 13 закуски;
 • 3 обяда;
 • 8 вечери;
 • застраховка.


Задължително доплащане на човек:

лет. такси 586 евро
виза за Южна Африка 50 евро
виза за Свазиленд допълнително

 


Необходими документи за виза:

 • задграничен паспорт, валиден мин. 6 месеца след датата на пристигане в страната;
 • 5 снимки;
 • Служ. Бележка от работа, удостоверяваща длъжност и разрешен отпуск по време на пътуването;
 • Попълнен и подписан формуляр за виза;
 • Служебна бележка от банка.

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.


Запитване за:

Обиколни програми в хотел Обиколка на Южна Африка и Свазиленд

Генерирай нов код