Шри Ланка и Малдиви | Травъл Арт

Шри Ланка и Малдиви

1 ден        София – Доха - Коломбо

Полет от София до Доха в 15.30 ч. Полетът има стоп в Букурещ. Кацане в 22.55 ч. в Доха.

2 ден        Коломбо                                  вечеря

Следващ полет от Доха до Коломбо в 00.45 ч. след полунощ /на 13 февруари/.Кацане в Коломбо в 07.40 ч. Посрещане на летището, трансфер до хотел Cinnamon Grand Hotel ****. Настаняване след 14.00 ч. Свободно време за почивка. Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден        Коломбо – Сигирия – Дамбула                     закуска, вечеря

Закуска в хотела. Отпътуване към Сигирия. Изкачване на скалната крепост в Сигирия, строена през 5 в от Крал Кашяпа (477-495 от н.е), обявена за паметник на световното културно наследство.  „Лъвската скала” е цитадела с неописуема красота, издигаща се на 200 м от нивото на джунглата. Скалата е била последното, най-вътрешно укрепление на града с площ от 70 хектара. Била е заградена с ров, запълнен с вода, отбранителен насип, и просторни градини, включващи и известните водни градини. Разглеждане на световноизвестните фрески „Божествени девойки”, които са изрисувани в защитена част от скалата, до която се достига по спираловидни стъпала. Тези фрески са изрисувани върху мазилката с естествени багрила.
Продължаване към хотела. Настаняване в Green Paradise **** в Дамбула. Вечеря и нощувка в хотела.

4 ден       Дамбула – Матале – Канди                     закуска, вечеря

Закуската в хотела. Денят започва с разглеждане на скалните храмове в Дамбула. Строени от Крал Валагамбаху през 1 в пр.Хр (защитен от ЮНЕСКО), храмовете в Дамбула са най-впечатляващият пещерен комплекс в цялата страна. Съставен е  от пет пещери с над 2000 кв.м изрисувани стени и тавани, е най-голямата заета от картини площ в света. Съдържа над 150 изображения на Буда, най-голямото от които е колосална фигура, издълбана в скала и простираща се 14 м. 
Продължаване към Канди с посещение по път на градина за подправки в Матале. Страната е известна с различните видове подправки, традиционни за острова. Тук ще можете да станете свидетели на процеса на отглеждане на някои от тях.
Вечерта предстои разходка в Канди – последната столица на Шри Ланка и обект на световното културно наследство. Името Канди предизвиква чувства на блясък и величие. Тук много от легендите, традициите и фолклора са все още живи. Разходка около езерото Канди, строено от последния Крал Синхала – Шри Викрама Раджасинге, през 1798 г. Ще се потопите в атмосферата и на самия град Канди, с базара, центъра за занаяти и изкуства.
Настаняване в  Earl Regency ****. Вечеря и нощувка.

5 ден      Канди – Перадения – Пинавела – Канди            закуска, вечеря

Закуска в хотела. Днес потегляме първо към Пинавела и лагера за слонове. Лагерът е основан през 1975 година, първоначално е подслон за 7 слона. Днес някои от „основоположниците” имат вече внуци, които също се отглеждат в лагера. Първоначално идеята е по-скоро туристическа, но постепенно се приютяват нови изоставени животни, които се включват в програмата на лагера. Слоновете живеят и контактуват свободно в лагера, съвдават потомства, работят в джунглата.
Най-доброто време за посещение на лагера е времето на хранене на слоновете между 09.15 и 09.45 ч. Къпането е между 10.00 и 11.00 ч.
Денят продължава с екскурзия до Перадения. Ботаническата градина Перадения е изградена като място за почивка и разходка на Крал Синхала. Разширена е по-късно от англичаните и се простира на 147 акра. 
Градината се слави като една от най-красивите в цяла Азия. Тя е истински природен шедьовър, разположен на 150
акра земя и е дом на над 10 000 растителни вида.
Градината на орхидеите, градината с подправки, редки палмови дървета, растения - представители на почти всички климатични зони в света ще ви удивят със своите ухания, цветове и форми. Тук се намира и едно от най-редките растения в света – Coco de Mer – вид кокосова палма, чиито плодове могат да достигнат внушителните 10 - 20 кг. всеки.
Връщане в Канди, където предстои разглеждане на Храма на Свещения Зъб. Свещеният зъб на Буда е донесен в Шри Ланка, скрит в косите на принцеса Орисан. Счита се и днес за най-свещения релегиозен предмет в страната.
Вечерта ви отвеждаме на фолклорна музикална програма в Канди. Вечеря и нощувка в хотела.

6 ден         Канди – Нувара Елия    (75 kм, 1 ч 20 мин)             закуска, обяд

Закуска. Предстои още един вълнуващ ден, посветен на прекрасната природа на острова.
След закуска се отправяме към високопланинското градче Нувара Елия. Районът е известен с чаените си плантации и се слави като производител на едни от най-качествените сортове от вълшебната напитка. Посещение в чаена фабрика, където се вижда сложния процес и прецизна обработка на нежното растение. Дегустация на чай от наистина световна класа. Тук се намира най – високата точка на острова и един от най-луксозните голф комплекси в цяла Южна Азия. Настаняване в хотел Grand Hotel ****.  Вечеря и нощувка.

7 ден        Нувара Елия – Китулгала – Коломбо                     закуска, обяд

Закуска в хотела. Отпътуване за Китулгала. Река Келани тече през Китулгала и е основно място, където се снима   филма „Мостът на река Куей” . На хълма над града са открити праисторически пещери, в които са намерени огромни раковини.
Продължаване за Коломбо. Коломбо е столица, която непрекъснато се развива и бързо променя своя облик. На  мястото на старинни постройки от миналото, днес се извисяват модернистични небостъргачи. Въпреки това, в някои части се е запазило очарованието от минали епохи. Тук може да видите както 100 годишната часовникова кула, така и постройки от Британската колониална епоха. Други интересни атракции са пазарът Петта, хиндуиски и будистки Храм, сградата на международният  конгресен център.
Настаняване в хотел Cinnamon Grand Hotel ****. 

8 ден        Kоломбо – Малдиви                        закуска

Закуска и трансфер до летището за полет до Мале в 13.45 ч. Кацате в 14.40 ч. Посрещане и трансфер до хотел Royal Island *****.

9-13 ден    Малдиви            полупансион или All Inclusive

Емералдово-зелени точици, обградени от заслепяващи тюркоазени води, досущ като разпилени мъниста насред океана; напудрено-бели плажове; високи палми, поклащащи се към океана; кристални пясъци, преминаващи в кристално чисти води; нюанси на тюркоаза, смесващи се неусетно с по-дълбоките нюанси на синьото; запазени с хилядолетия коралови рифове и един от най-невероятните подводни светове на планетата. Изникващи от наситеносинята шир на Индийския океан, ви посрещат над хиляда малки островчета и коралови рифове, оформящи Малдивите. Има ли по-добро място за тотално бягство от реалността, от романтичните дюни, украсяващи островите. Представете си място, където само плясъка на океанските вълни се конкурира с играещите по повърхността на водата слънчеви лъчи...Тук Раят се среща с реалността...

14 ден       Малдиви – Доха – Атина – София

Закуска. Трансфер до летището в Мале за полет до Доха в 09.00 ч. Кацане в Доха в 11.45 ч. Следващ полет от Доха до Атина в 13.20 ч. Кацане в Атина в 17.20 ч. Следващ полет от Атина до София в 21.05 ч. Отново на родна земя в 22.20 ч.

Цени на човек в двойна стая при 8 човека:

Royal Island *****   Beach villa
  човек в двойна стая
трансфер с вътрешен полет & лодка 10 мин. Пълен пансион
3055 евро/5975 лв
  All Inclusive
3295 евро/6444 лв
  Закуска и вечеря
2925 евро/5721 лв

 

Цената включва:

 • самолетни билети по описания маршрут;
 • 6 нощувки със закуски и вечери по описаната програма в Шри Ланка (настаняване в 14,00, освобождаване в 12,00 ч);
 • 6 нощувки на Малдивите в избран хотел (настаняване в 12.00 ч. и освобождаване в 12.00 ч.);
 • всички вътрешни трансфери по програмата в Шри Ланка с климатизиран транспорт;
 • трансфери с  вътрешен полет  или моторница на Малдивите;
 • входни такси за посещаваните обекти в Шри Ланка;
 • екскурзовод на английски език по време на туристическите обиколки;
 • водач;
 • Задължителната застраховка"медицински разходи" при пътуване в чужбина се сключва за срока на пътуването със застрахователна компания ЗК"УНИКА Живот"АД и е със застрахователната сума € 15  000 (петнадесет хиляди евро).


Задължително доплащане на човек:

 • виза за Шри Ланка    30 щ.д. (кандидатства се и се заплаща онлайн)
 • летищни такси          329 евро / 643 лв (подлежат на препотвърждаване към датата на издаване на билетите)


Цената не включва: разрешителни за снимане и филмиране, обяд по време на престоя в Шри Ланка, напитки освен описаните, бакшиши.

Травъл Арт ООД има сключена Застраховка „Отговорност на туроператора” със ЗАД Алианц България, бул.Княз Дондуков №59,1504 София, застрахователна полица 1316011260000000 от дата 11.11.2013 г.


Травъл Арт ООД предлага и възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуването",като застрахователната сума зависи от размера на платената цена за индивидуалното или групово пътуване. Тя може да бъде определена в български лева, евро или щатски долари. Застраховката "Отмяна на пътуване" се сключва единствено в деня на подписване на договор за организирано пътуване и плащане на депозит.

Изберете курорт

Запитване за:

Шри Ланка и Малдиви

Генерирай нов код