Слънчева Шри Ланка, обиколка и плаж | Травъл Арт

Слънчева Шри Ланка, обиколка и плаж


1 ден        София – Доха – Коломбо

Полет от София до Коломбо с прекачване в Доха.

2 ден         Коломбо – Хабарана                                                 вечеря    

Кацане в столицата на Шри Ланка. Посрещане на летище от представител на партньора на Травъл Арт в Шри Ланка.  Следва трансфер до Хабарана. Настаняване в хотел от веригите Chaaya 4* или Amaya 4* и почивка. Вечерта ви предстои първо приключение – сафари на слонове в покрайнините на Кандалама. Този тур ви превежда през най-живописните места в джунглата. Приятно изморени от емоции, в градината на хотела можете да наблюдавате многобройни представители на птичия свят, както и по време на трекинга из околните гори и хълмове. Вечеря и нощувка.

3 ден        Хабарана – Сигирия – Полонарува – Хабарана        закуска,вечеря

След закуска се отправяте към Сигирия. Изкачвате скалната крепост в Сигирия, строена през 5 в от Крал Кашяпа  обявена за паметник на световното културно наследство.  „Лъвската скала” е цитадела с неописуема красота, издигаща се на 200 м от нивото на джунглата. Скалата е била последното, най-вътрешно укрепление на града с площ от 70 хектара. Била е заградена с ров, запълнен с вода, отбранителен насип, и просторни градини, включващи и известните водни градини.  Ще се насладите и на световноизвестните фрески „Божествени девойки”, които са изрисувани в защитена част от скалата, до която се достига по спираловидни стъпала. Тези фрески са изрисувани върху мазилката с естествени багрила. Продължавате към Полонарува, която е втората столица на Шри Ланка, строена през 11 и 12 в след Хр (защитена от ЮНЕСКО). Тук ще видите руините на Кралския Дворец – Гал Вихарая, с четири прекрасни статуи на Буд,а издълбани в скалата в изправено, седнало и легнало положение; залата за аудиенции, лотусовата баня, и статуята на Крал Паракрамабаху и Паракрама Самудрая – езеро, изградено от Крал Паракрамабаху Велики. На този тур ще видите още много паметници за поклонение като Храма Шива, бившия Храм на Свещения Зъб, и др. Вечеря и нощувка.

4 ден        Хабарана – Матале – Канди                    закуска,вечеря

След закуска се отправяте към скалния храм Дамбула, строен от Крал Валагамбаху през 1 в пр.Хр (защитен от ЮНЕСКО) – най-впечатляващият пещерен храм в цялата страна. Комплексът от пет пещери с над 2000 кв.м изрисувани стени и тавани, е най-голямата заета от картини площ в света. Съдържа над 150 изображения на Буда, най-голямото от които е колосална фигура, издълбана в скала и простираща се 14 м.  Продължавате към Канди с посещение по път на градина за подправки в Матале. Страната е известна с различните видове подправки, традиционни за острова. Тук ще можете да станете свидетели на процеса на отглеждане на някои от тях. Следва Канди – последната столица на Шри Ланка и обект на световното културно наследство. Името Канди предизвиква чувства на блясък и величие. Тук много от легендите, традициите и фолклора са все още живи. Разходка около езерото Канди, строено от последния Крал Синхала – Шри Викрама Раджасинге, през 1798 г. Ще се потопите в атмосферата и на самия град Канди, с базара, центъра за занаяти и изкуства, музея на скъпоценните камъни. Няма как да пропуснете визитата на Храма на Свещения Зъб, и традиционно шоу за завършек на деня. Вечеря и нощувка в Chaaya Citadel 4* или Amaya Hills 4 *.

5 ден        Канди – Нувара Елия – Канди            закуска,вечеря

След закуска се отправяте към високопланинското градче Нувара Елия. Района е известен с чаените си плантации и се слави като производител на едни от най-качествените сортове от вълшебната напитка. При посещението си в чаена фабрика, ще станете свидетели на сложният процес и прецизна обработка на нежното растение, както и да дегустирате чай от наистина световна класа. Тук се намира най – високата точка на острова и един от най-луксозните голф комплекси в цяла Южна Азия. Отпътуване обратно за Канди. Вечеря и нощувка.

6 ден        Канди – Пинавела – Коломбо               закуска

Днес се отправяте към приюта за слонове в Пинавела. Тук ще Ви се предостави възможността да се насладите на голям брой животни на едно място.  Приютът е основан през 1975 г със седем осиновени слона. На малките и възрастни животни се предоставя убежище в естествена среда, като изоставените или осиротелите бебета се отглеждат и обучават с цел да се приобщят към нормалния начин на живат. С помощта на местни и чуждестранни експерти, в Пинавала се полага началото на успешна програма за отглеждане в затворена среда, като първото бебе се ражда през 1984 г. Времето за хранене и баня в реката Ви предоставя най-добри възможности да се насладите на животните от непосредстване близост. Продължавате към Коломбо където предстои обиколка  с продължителност около 4 ч. Коломбо е столица, която непрекъснато се развива и бързо променя своя облик. На мястото на старинни постройки от миналото, днес се извисяват модернистични небостъргачи. Въпреки това, в някои части се е запазило очарованието от минали епохи. Тук може да видите както 100 годишната часовникова кула, така и постройки от Британската колониална епоха. Други интересни атракции са пазарът Петта, хиндуиски и будистки Храм, сградата на международният  конгресен център. Следва трансфер до избраният от вас плажен хотел. Настаняване и нощувка.

7 – 9 ден        Дни на блаженство в Рая!            закуски

Закуски. Освен с прекрасна природа, древна история, плодородни земи и усмихнати хора, Шри Ланка е благословена с прекрасни плажове, галени от спокойните води на Индийския океан. Богатият подводен свят скрит в кристалните води е празник за сетивата на всеки запален гмуркач. Независимо дали сте любители на плуването, сърфа, гмуркането или просто търсите спокойна почивка, Шри Ланка ви предоставя възможност да се насладите на всичко това. 

10 ден         Коломбо-Доха - София

Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00 ч. Свободно време и трасфер до летището в Коломбо за полет до София с прекачване в Доха.

 Период

01.11 - 19.12.15 20.12 - 15.01.16 16.01 - 30.04.16

Обиколка + хотел

Heritance Ahungalla 5*

На човек в двойна стая На човек в двойна стая На човек в двойна стая
2 човека 1475 евро
1620 евро
1520 евро
3-4 човека
1505 евро 1650 евро
1550 евро
5-6 човека
1450 евро 1595 евро
1495 евро

 

 Период

01.11 - 19.12.15 20.12 - 15.01.16 16.01 - 30.04.16

Обиколка + хотел

Avani Kalutara 4*        

На човек в двойна стая На човек в двойна стая На човек в двойна стая
2 човека 1395 евро
1535 евро
1495 евро
3-4 човека
1425 евро 1570 евро
1525 евро
5-6 човека
1370 евро 1515 евро
1470 евро

 

Цените са в евро, на човек и включват:

  • самолетни билети по описания маршрут;
  • всички вътрешни трансфери по програмата с климатизиран транспорт;
  • 4 нощувки със закуски и вечери по описаната програма в Шри Ланка;
  • входни такси за посещаваните обекти;
  • екскурзовод на английски език по време на туристическите обиколки;
  • 4 нощувки със закуски в хотел по избор разположен на крайбрежието; 
  • трансфер Коломбо – плажен хотел по избор – летище Коломбо;
  • застраховка медицински розноски с покритие 15 000 евро.


Доплащане на човек:

  • летищни такси                234 евро (подлежат на препотвърждаване към датата на издаване на билета)
  • Виза за Шри Ланка         20 щ.д.

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.Изберете курорт

Запитване за:

Слънчева Шри Ланка, обиколка и плаж

Генерирай нов код