Аржентина | Травъл Арт

Аржентина

Страната на Гаучосите, Асадото, Тангото, пампасите и Мате
Аржентина е достойна подгласничка на Бразилия в надпреварата за най-голяма държава на континента. Името и произлиза от латинското "Argentum", което значи сребро, и се свързва с местните жители, които преди около 5 века с радост давали на испанските завоеватели сребърни предмети за подаръци. Географски, страната пленява посетителите си с невероятно контрастната природа в четирите си основни части:
Oбширните равнини Пампаси са истинско богатство за Аржентина. Земите на Гаучосите обхващат провинция Буенос Айрес, части от Кордоба и Санта Фе.
Впечатляващите планински вериги на Андите в северната част на страната отделят Аржентина от Чили, където се намира най-високият връх на континента.
Патагония- Арктическото царство на ледници, тюлени и пингвини с Ушуая - най-южният град на Аржентина 
Игуасу- един от най-красивите водопади на земята.
Името на страната извиква у кулинарите образа на голяма говежда пържола алангле, у любителите на силните танци гореща танго прегръдка между страстни танцьори, у природолюбителите- бели арктически картини и буйни водопади, у спортистите- футболни сцени.
Тангото е един от най-големите подаръци на Аржентина за света. Буенос Айрес чества деня на тангото през Декември, а Карлос Гардел е най-прочутият танго певец на всички времена.
Странните властелини на пампасите са аржентинския еквивалент на северноамериканските каубои- неуморими ездачи, романтични герои, превърнали се в икона на страната.
Не пропускайте да погледате конните игри в някое красиво местно ранчо, да опитате асадо и мате и още по-хубаво- да потанцувате танго в някоя от многобройните танго-школи.

Вие търсите

Най-добри оферти

Аржентина 27.11.2015 -12.12.2015

Цена от 2645 евро Аржентина