По стъпките на инките. Пътешествие в Перу/ 3-15 ноември 2017 | Травъл Арт

По стъпките на инките. Пътешествие в Перу/ 3-15 ноември 2017

 Полетно разписание:
3 ноември София Мадрид 06.45 09.25
3 ноември Мадрид Лима  
13.00 19.00
13 ноември Лима  
Мадрид 21.05 14.30 на 14 ноември
15 ноември Мадрид София 10.25 14.503 ноември        София – Мадрид – Лима   

Полет от София за Мадрид в 06.45 ч. Пристигане в 09.25 ч. Следващ полет за Лима в 13.00 ч.                       
Кацане на летището в Лима в 19.00 ч. Посрещане и трансфер до хотел Jose Antonio Executive Hotel ****. Настаняване и свободно време за почивка или самостоятелна разходка в Лима. Нощувка.

4 ноември        Лима - Паракас                    закуска, обяд

Закуска. Започваме деня с разглеждане на столицата Лима /около 4 часа/- разходка на централния площад Пласа Майор, разглеждане на Катедралата, Архиепископския дворец, манастира Сан Франциско. Следват църквата и манастира Санто Доминго- една от архитектурните перли на 16 век. В края на днешната обиколка е посещението на музея Ларко- най-голямата частна колекция в света с артефакти от предколумбовия период на Перу. Побрал над 45 000 прекрасни предмета като златни обеци, пончо, ушито от златни пластини, ритуални мечове, предмети от бисери, лазурит, изумруд. Обяд в подбран местен ресторант и отпътуваме за Паракас. Настаняване в  La Hacienda ****. Нощувка.

5 ноември            Паракас – острови Байестас острови – Наска               закуска    

Закуска. Сутринта потегляме към пристанището, където се качваме на кораб за двучасова разходка до Байестовите острови. Намират се в резервата Паракас, който е най-големият крайбрежен резерват в Перу. Корморани, чайки, пеликани, рибояд, които си съжителстват с морски лъвове. По желание можем да направич и полет над платото Наска /по желание и на доплащане от 125 щ.долара на човек при мин.6 човека/. Продължава около 30 минути. За полета трябват само паспортите и … добро време. Счита се, че линиите Наска са дело на културата Наска, просъществувала между 2 в.пр.н.ера и 7 в. Същуствуват стотици отделни  фигури, като част от тях са просто линии, а други представляват стилизирани образи на риба, маймуна, лама, паяк, гущер. Трансфер до Casa Andina Standard Nazca (Traditional room) ***. 

6 ноември            Наска – Арекипа                          закуска    

Закуска. Отпътуване за Арекипа /около 10 часа път/. Пристигане в Арекипа и настаняване в хотел  Casa Andina Standard Arequipa (Traditional room).

7 ноември            Арекипа - Пуно                         закуска, обяд, вечеря

Закуска. Започваме деня с разглеждане на Арекипа, която практически е построена почти изцяло от бял вулканичен камък и затова често е наричана „Белия град”. В Арекипа до днес са запазени множество вили от колониалния период. Екскурзията започва с разходка по Янауара, откъдето се открива прекрасна гледка към града и близките вулкани Мисти и Качани. Разглеждане на площада на Оръжията, един от най-красивите в страната, Катедралата на Арекипа, Женския Манастир Санта Каталина. Обяд в местен ресторант и отпътуваме за Пуно /около 8 часа път/. Пристигаме в Пуно и се настаняваме в хотел Jose Antonio Puno **** (стандартни стаи). 

8 ноември            Пуно                                  закуска, обяд

Закуска. Днес потегляте към остров Такиле и остров Урос, където местните жители и до сега живеят като предците си: носят същите  пъстроцветните дрехи, почитат същите обичаи. Предстои ни тричасова разходка с лодка по езерото Титикака- плавателното езеро на най-голяма надморска височина в света. Изкачването на 600-те стъпала ще ни възнагради стократно с прекрасните гледки към езерото, острова и околните планини.  Местните Такиле са известни със своята  гостоприемност, с прекрасните си пъстри ръчно-тъкани дрехи и пончо. Връщане в Пуно и нощувка. Остров Такиле се намира на 35 км. от Пуно, на около 3950 м. височина. Културата на Такиле датира от времето преди инките, а жителите му и днес тачат традициите, облеклото и вярванията на предците си. Именно тъканите на Такиле са обявени от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. След Такиле се отправяме към общността Хуайано, за да видим художествените и занаятчийски умения на местните. Обядваме и потегляме към с лодка към прочутите плаващи острови Урос. Ще се запознаем с културата на „островитяните” и начина на живот на уросите върху тези направени от хората тръстикови острови в средата на езерото Титикака. Нощувка в Пуно в хотел Jose Antonio Puno ****.

9 ноември            Пуно - Куско                                  закуска, обяд

Закуска в хотела и потегляте за Куско с автобус с други туристи. По път спирате в Ла Рая на 4400 метра над морското равнище- крайпътен пазар. Имаме обяд в ресторант по пътя. Следва разглеждане на „Храма на Виракоча”. Raqchi е церемониално селище на инките, известно още като Храма на Виракоча. Намира се до река Урубамба, а най-интересната постройка е самия храм- правоъгълна постройка на два етажа с покрив и размери 92 м. на 26 м. До разрушаването му от испанците, храмът се е славил с най-големия монолитен покрив в цялата империя на инките. Виракоча- бога-създател на всичко в света, е един от най-тачените в пантеона на инките. Виракоча е създателя на слънцето, на лината, звездите, на цялата вселена. Инките го почитали като бог на слънцето и на бурите. Представяли го като носещ слънцето като корона, в ръцете си държал гръмотевици, а сълзите от очите му били дъжда на земята.
Днешната екскурзия завършва с разходка в градчето Andahuaylillas и красивата му църква от 17 век, прочута с органа, украсен с ангели и херувими. Настаняване в Jose Antonio Cusco Hotel (стандартни стаи) **** . Нощувка в Куско.

10 ноември            Куско                                  закуска

Закуска и свободно време за почивка и аклиматизация до обяд. Главния град на областта Куско се намира на 3400 м. височина. Следобедът /около 4 часа/ е посветен на обиколка на града –паметник на ЮНЕСКО, наричат го още Имперският град. Започваме обиколката с разглеждане на Храма на Слънцето /Кориканча/, където инките провеждали своето най-важно ритуално празненство- честването на зимното слънцестоене. Следва централният площад и Катедралата – най-важният религиозен паметник в града. Днес сме с удобни за ходене обувки, защото следва разглеждане на крепостта Саксайуаман – забележителен пример за военната архитектура на инките. Продължаваме към руините на Храма Кенко, червената крепост Пука-Пукара, центъра за поклонения Тамбомачаи.  Нощувка в Куско.

11 ноември            Куско-Свещената долина: Чинчеро, Урпи, Оянтайтамбо-Куско    закуска, обяд

Денят е посветен на Свещената долина на инките – около 6 часа. Първата спирка ще ви разкрие прекрасни гледки към долината Урубабма, красиво покрила подножията на планините с пъстроцветни полета с посеви. Пристигане при Писак и свободно време за разходка и среща с местните занаятчии и майстори, изложили на пъстрия пазар ръчно работените си предмети от бита, пъстроцветни дрехи, сувенири. Екскурзията продължава към градчето Урубамба, където имате организиран обяд. Следва Оянтайтамбо- прекрасно градче от времето на инките с романтични калдъръмени улички и прекрасна атмосфера. Връщане в Куско. Нощувка.

12 ноември            Куско – Мачу Пикчу – Куско                        закуска, обяд

Закуска. Най-очаквания ден от тази програма- среща с изгубения град на инките. Потегляме с влак от Куско към Агуас Калиентес- пред нас се разкрива впечатляващия  пейзаж на Свещената долина на инките. Пристигаме в Агуас Калиентес и се качваме на автобус към Мачу Пикчу. Мястото, обитавано от най-просветените жреци след падането на Империята на Инките. Мачу Пикчу е построен  на върха на планината от огромни варовикови блокове без никакво слепващо вещество. Открит е от американски археолог през 1911 година. Връщаме се в Куско с влак Expedition. Трансфер до хотела. Нощувка в Куско.

13 ноември            Куско – Лима – Мадрид                         закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет от Куско до Лима. Следващ полет от Лима до Мадрид в 21.05 ч.

14 ноември            Мадрид

Кацане в Мадрид в 14.30 ч. Трансфер с шатъл до хотел ***/*, разположен в района на летището. Нощувка.

15 ноември            Мадрид – София

Закуска. Трансфер с щатъл до летището за полет от Мадрид до София в 10.25 ч. Отново на родна земя в 14.50 ч. 

 

 

 
група от 9 човека
група от 10 човека
група от 14 човека
Цена на човек в двойна стая
2820 евро
2699 евро
2555 евро

 Пакетната цена включва:

 • самолетен билет София – Мадрид-София и  Мадрид– Лима– Мадрид в икономическа класа;
 • самолетен билет за вътрешния полет Куско-Лима;
 • 10 нощувки в Перу;
 • 10 закуски в Перу,
 • 6 обяда;
 • 1 вечеря;
 • трансфери и туристически обиколки по програмата – само за групата с изключение на:
 •     Трансфер от Пуно до Куско - с туристи от други националности на английски език
 •     Пътуването с влак до Мачу Пикчу и обратно
 •     Круизът до острови Байестас
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • билет за влак до Куско до Агуас Калиентес и връщане до Куско с панореман влак Expedition;
 • 1 нощувка със закуска в Мадрид;
 • водач от Травъл Арт;
 • застраховка.

 

 

Задължително доплащане на човек:
Летищни такси                              350 евро                                 
Такса напускане на Перу           около 31 щ.долара

 

Запитване за:

Обиколни програми в хотел По стъпките на инките. Пътешествие в Перу/ 3-15 ноември 2017

Генерирай нов код