Нова Зеландия - Киа Ора на Северния и Южния остров | Травъл Арт

Нова Зеландия - Киа Ора на Северния и Южния остров

 
1 ден        София – Атина – Сингапур 

Полет от София до Атина в 09.35 ч. Пристигане в 11.00 ч. Трансфер до хотел в района на летището. Нощувка.

2 ден        Сингапур 

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сингапур в 13.15 ч.

3 ден        Сингапур - Пристигане в Оукланд

Кацане в Сингапур в 05.10 ч. Следващ полет от Сингапур за Оукланд в 08.45 ч. В 22.25 ч. кацане в Оукланд, извесетн още като „Града на яхтите”, заради стотиците яхти и катери, превзели пристанището по всяко време на годината. Един на всеки трима жители на града притежава лодка.
Посрещане и трансфер до центъра на града. По път минавате край една от най-известните сгради на Оукланд- Skytower, а хотелът ви се намира само на пресечка от него. Настаняване в хотел Rydges Hotel.

4 ден        Оукланд – Уангамата                                     закуска

Закуска в хотела. Денят започва с разходка в Оукланд. Изкачване до върха на небостъргача Skytower, който със своите 328 м. е най-високата сграда в страната. Разглеждане на централната част на Оукланд и продължаване към пристанището. Предлагаме ви круиз с яхта в района на Waitemata. Връщане на брега и възможност да посетите Морския музей, място съхранило информация за пътешествия, за подвизи от мъжество и храброст и прочути морски експедиции.
Отпътуване през полуостров Коромандел с живописните му закътани заливчета и безброй морски птици от едната страна на полуострова и с чудесните бели пясъчни плажове от другата. Пристигане и настаняване в Breakers Motel Whangamata.
Уангамата се намира на югоизточното крайбрежие на полуостров Коромандел, на Северния остров, на около 30 км. северно от Waihi.
Уангамата е известен с красивата си комбинация от пясъчен плаж и дъждовни гори, поради което възможностите за турове и занимания са огромни. Водни ски, каяк, гмуркане и риболов, трекинг в дъждовната гора, почивка на плажа, сърф.

5 ден        Уангамата – полуостров Коромандел                         закуска, вечеря

Закуска. Днешният ден е посветен на красивия Коромандел- истинска природна приказка и рай за фотографите. Разходка в гората Каури и свежите папратови поляни към Пукетуи- стара златна мина от 1890 год. Ще отделим време и на белите плажове и величествените скали, пищно украсени със прастари дървета Pohutukawa.
Никоя разходка в Нова Зеландия не е пълна без потапяне в горещите вани, които сами ще издълбаете на плажа Hot Water Beach- определен от Lonely Planet Travel Guide за един от десетте ТОП плажа на земята. Нощувка.

6 ден        Уангамата – Роторуа                                  закуска, вечеря

Закуска и отпътуване за Роторуа. Днес ще ви запознаем с начина на отглеждане на овце в района- истинска неочаквана атракция е остригването на овце. А овцевъдството е основен поминък в района. Представлението включва и участие на овчарски кучета, най-добрите специалисти по наглеждане на овце, както и демонстрация на невероятната способност на овцете да разпознават и изпълняват „заповедите” на кучетата. Можете сами да гушкате и нахраните някое малко агънце.
Продължаване за Парка Изворите на дъгата, за да видите дъгова и кафява пъстърва и прочутата Новозеландска птица киви. Вечерта ще опитате маори ханги ястие с избор от традиционно приготвени меса и зеленчуци. За по-консервативните има и стандартни блюда. След вечерята сме организирали концерт с маори песни. Преживяването продължава с  разходка в гората и наблюдаване на единствените около Роторуа фосфорисциращи червеи, които придават неотразим вид на гората. Изворите на Дъгата са една от най-големите забележителности на Роторуа  и тази вечер ще ви ги представим в пълния им нощен блясък.  Според Маори митологията някои от изворите са място, където свещените богове изскачат от водата, а жреците се допитват до тях дали времето е подходящо за започване на война или е по-добре да се засади реколтата. Нощувка в Sudima Hotel.

7 ден        Роторуа – Туранги                                     закуска, вечеря

Преди да напуснем Роторуа се отправяме към Те Пуиа- най-известния център за маори художествени и занаятчийски творения. До него се намира и термалния парк с врящата кал и силициеви тераси, с школите по резба и тъкане и с прочутия Рохуту гейзер.
Казват, че Роторуа има от всичко най-важно за страната- маори култура, геотермални извори, уникални спа възможности, вълнуващи приключения, многобройни истински природни шедьоври!
Продължаваме през огромните борови гори към долината Уайракей и водопада Хука до крайната цел на днешното пътуване- най-голямото езеро в Нова Зеландия Таупо.
Свободно време за разходки и възможност за рафтинг преди да продължим за Туранги. Настаняване в Bridge Lodge Turangi.

8 ден        Туранги – Уелингтън                                 закуска, вечеря

Днес потегляме на юг през вулканичните планини Руапеху, Тонгариро и Нгурухе. Пресичаме Римутака и пристигаме в Уелингтън. В края на днешното пътуване разглеждаме върха Виктория, Парламента, Катедралата на Уелингтън. Свободно време за тези, които искат да посетят музея на Нова Зеландия Та Папа. Настаняване в хотел Bay Plaza.  

9 ден        Уелингтън – Нелсън                                 закуска, вечеря

Днес се качваме на ферибот за Южния остров. Пътуването е съпроводено от панорамни гледки към двата острова и столицата. След пристигането на Южния остров се качваме на автобус за кратко пътуване до винарското имение  Brancott. Оттук продължаваме към градчето Нелсън- прочуто със художествените си занаяти. Настаняване в хотел  Leisure Lodgе.

10 ден        Нелсън / Национален парк Тасман                         закуска, вечеря

Днес е ден за почивка. Препоръчваме ви по желание екскурзия до парка Тасман (включени трансфери и пикник-обяд). Пътува се с автобус към Кайтеритери, откъдето се качвате на круизно корабче за разходка около крайбрежието. Слизате на брега при Барк, където се качвате отново на автобуса за връщане в хотела.
Друга интересна възможност е разходка в Нелсън следвайки Художествения маршрут на града. Нощувка. 

11 ден        Нелсън – Греймауф                                 закуска, вечеря

Закуска в хотела и отпътуване към пролома Бълър- едно от най-живописните пътувания за острова. Посещение на Уестпорт и крайбрежието около нос Foulwind, където може да обядвате в прочутото Beach House Café. Продължаване към Пунакайки и скалите Pancake. Pancake са скални колони от варовик, които приличат на нарупани палачинки, заради което са и наречени така. На път за Греймауф разглеждате Jade Boulder, представяща местен нефрит, добит от алпийски долини. Ще научите повече за резбата върху камък и ще видите как майсторите в галерията ръчно  изработват традиционни и съвременни бижута. Настаняване в хотел Ashley.

12 ден        Греймауф – Крайстчърч                                закуска, вечеря

Закуска и свободно време. Програмата започва с посещение на Shantytown- бедно, миньорско градче от 1860 год. Парни влакове, каляски, теглени от коне, разходка в работилниците и галериите в градчето.
Трансфер до гарата и отпътуване с Транс алпийския влак за Крайстчърч. Пътуването е през дъждовни гори, край езерото Brunner до Южните Алпи, прохода Артур и река Уаймакарири и Кентърбъри до Крайстчърч. Настаняване в хотел Ashley.

13 ден        Крайстчърч- отпътуване                                    закуска

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Сингапур в 10.50 ч. Пристигане в Сингапур в 17.40 ч. 

14 ден        Сингапур – Атина – София  

Следващ полет за Атина рано през нощта в 01.05 ч. Кацане в Атина в 07.30 ч. Следващ полет за София в 15.50 ч. Отново в България в 17.15 ч.

Цена на човек в двойна стая
3170 евро
Доплащане за единична стая  
565 евро

 


 

Цената включва:

 • самолетен билет София – Атина – Сингапур – Атина – София;
 • самолетен билет Сингапур – Оукланд // Крайстчърч – Сингапур;
 • трансфери по програмата с автобус и туристи от други националности на английски език;
 • турове и екскурзии по програмата с екскурзовод на английски език;
 • 10 нощувки в Нова Зеландия;
 • 10 закуски;
 • 9 вечери;
 • обзорни екскурзии в Оукланд, Уелингтън и Нелсън;
 • круиз в залива Оукланд;
 • посещение на термалния парк Те Пуиа, Природния парк Извори на дъгата, автентично маори селище, ферма за овце, екскурзия на полуостров Коромандел, разглеждане на музея Те Папа,  винен тур с дегустация на вино на Южния остров, билет за Транс алпийския влак.
 • застраховка.


Задължително доплащане на човек:

 • летищни такси                        600 евро


По желание доплащане за еднодневна екскурзия до парка Тасман        155 новозеландски долара

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

Запитване за:

Нова Зеландия - Киа Ора на Северния и Южния остров

Генерирай нов код