САЩ | Травъл Арт

САЩ

Земя на ослепителни вибриращи градове, извисяващи се величествени секвои, алпийски езера, окъпани в слънчева светлина обширни лозя, прецизно изсечени от ръката на природата планински върхове, безплодни пустини, живописно крайбрежие с ненадмината красота. И това е само Калифорния! Представете си още 49 щата, в които ви очаква изумителнаната колекция от природни и културни чудеса на Съединените Американски Щати.

Колоритните оживени улици на големите градове, мощни планински вериги, просторни равнини и необятни гъсти гори. Космополитните Лос Анджелис, Лас Вегас, Бостън, Чикаго, Маями или Ню Йорк сякаш живеят свой собствен живот, името на всеки един от тях се свързва с хиляди, но в същото време уникални културни, кулинарни и развлекателни възможности. Продължаваме нататък към разнообразната музикална сцена на Остин,  непринуденият чар на Савана, считан за едни от най-красивите исторически градове на южните щати, живописното крайбрежие на Сан Франциско,  властващия култ към природата в Портланд,  очарователните старинни площадчета в Ню Орлиънс, емблематичното “Шосе 66“ което пресича две трети от територията на САЩ от Чикаго до Лос Анжелис и преминава през едни от най-живописните местности на тази необятна държава, няма как да не бъдем привлечени от тропическите сини лагуни, пясъчни плажове, красиви водопади, гъсти гори и дори активни вулкани на Хавайските острови.

Щатите са дом на над 58 национални паркове с ненадмината красота и разнообразие на природни феномени и биологични видове. Величественият Гранд Каньон обявен за едно от седемте природни чудеса на света и спиращите дъха гледки, които се откриват пред очите ни - дълбоките врязани долини, обагрените в преливащи нюанси на червеното скали. Парк Йосемити се намира в Калифорния и все още крие атмосферата на древни времена, когато местното население на Америка – индианците са обитавали тези земи.  Милиони туристи се стичат тук за да се полюбуват на гледката на величествените секвои. Парк Йелоустоун е прочут с множеството горещи извори, гейзери и вулканични скали, които разкриват буквално нереалистични пейзажи пред очите ни.   

Редом с природните паркове щатите са дом и на емблематични развлекателни и увеселителни паркове създадени от човешката ръка и мисъл. В Disney Land се сбъдват мечтите на всяко дете за среща с любимите анимационни герои, но се предлагат достатъчно забавления и за възрастните, Universal Studio е незаменимо място за забавление на филмовите запалянковци, а Sea World Orlando е уникален аква парк, който ви кани да опитате всякакви водни забавления и приключения и среща с уникални водни обитатели.

Независимо какво ще изберете за отправна точка на своето пътешествие – бликащия културен живот на Ню Йорк, слънчевите Флорида и Калифорния, завладяващата природа на Юта и Аризона, със сигурност ще преживеете незабравими мигове, а желанието да изследвате и преживявате чудото на щатите ще остане в душата ви завинаги.

Най-добри оферти

Голямото прекосяване на Америка

От Ню Йорк до Лос Анджелис за две седмици

Цена от 1763 щ.д. САЩ