Коста Рика | Травъл Арт

Коста Рика


В Коста Рика има от всичко по много – истинска награда и за петте чувства!
1500 км. красиви бели плажове поделени между две крайбрежия- Карибско и Тихоокеанско, където с малки изключения вие сте единствените му обитатели. Палитрата от плажни цветове варира от бяло, през жълто и сиво до черно, в зависимост от крайбрежния район, който сте избрал.
Освен прекрасен плаж получавате и многобройни възможности за истински незабравима почивка- спортен риболов, гмуркане, шнорхелинг, разходки в джунглата, посещения на индиански общности и среща с истински шамани.
Един от най-посещаваните райони на Коста Рика-  Гуанакасте и прочутият залив Папагайо предлага многобройни възможности едновременно за приключения и почивка. Идеални условия за плаж почти през цялата година с плуване, гмуркане, сърф, уиндсърф, риболов. Не пропускайте да почетете и кулинарните шедьоври на Гуанакасте, въплъщение на най-добрите индиански традиции.
Централното Тихоокеанско крайбрежие предлага уникално преживяване за всеки вкус и бюджет. За любителите на сърфа са плажовете Жако и Хермоса, за феновете на съхранената природна среда са  Националните паркове Мануел Антонио и Марино Байена.
С прекрасните си плажове, чиито цветове варират от бяло до черно, Южно карибското крайбрежие е подходящо за приятелски, семейни и младоженски почивки. Забележително тук е силното Афро-Карибско влияние, което превръща стандартната почивка в различно изживяване. Спретете косите си като местните и опитайте уникалните местни блюда в някое от малките фамилни ресторантчета на Кахуита и Пуерто Виехо.
Най-прекрасното място, ако търсите слънце, море и нежен бриз е остров Кокос, обявен от ЮНЕСКО за част от природното наследство на планетата. Намира се на 600 км. от континента и преди стотици години е бил убежище за пирати, а според някои именно неговата история вдъхновява Робърт Луис Стивънсън за „Островът на съкровищата”. Легендите разказват как прочути морски разбойници, заравяли тук безценни съкровища- Едуард Дейвис през 1685 год., Бенито Бонито през 1820 год. и Уилям Томпсън през 1821 год. Остров Кокос може спокойно да се приеме за малкия Галапагос на Коста Рика.
Коста Рика предлага и някои от най-хипнотизиращите вулканични пейзажи в света.  Всъщност релефът на страната днес е резултат от комплексна вулканична активност отпреди 75 милиона години, част от нея продължава и днес. Вулканът Аренал е сред 10-те най-активни в света днес и периодично организира ефектни спектакли за феновете си, съпроводени с изхвърляне на камъни, пушек и пепел, понякога на лава, а температурата достига до 1000 С.
Представяме Ви градината на Америките!    

Най-добри оферти