Мистиката на Мианмар | Травъл Арт

Мистиката на Мианмар


12 дни/ 9 нощувки


Поразяваща красота и очарование, което кара Киплинг да напише: „Напълно различна от всяко място, което познавате”. Мианмар е истинска радост за хората, които обичат да откриват нови красиви места, мистичното очарование и уникалните култури на изтока. Благословена с огромни девствени джунгли, уникални природни пейзажи, величествени планини, увенчани със снежни върхове, красиви плажове и кристално-чисти морски дълбини….


1 ден              София – Доха      

Полет от София за Доха в 17.45 ч. Полетът е директен и няма стоп в Букурещ. Кацане в Доха в 22.20 ч.
Трансфер до хотел ***/* в Доха. Нощувка.

2 ден              Доха – Янгон                закуска

Закуска. Полудневна обиколка на Доха. В столицата на Катар живеят 80% от жителите на страната, търговски и културен център на Катар. Обиколката включва пристанището и крайбрежната улица, стария пазар, пазара Фалкон, пазара Уакиф, Кулата на ветровете, минава се край Перлата на Карар и Кулата Катар, City Centre Doha.
Трансфер до летището за полет от Доха до Янгон в 20.30 ч.

3 ден               Янгон                            закуска

Кацане в Янгон в 06.35 ч. 
Добре дошли в страната на златните пагоди! Посрещане на летището и трансфер до хотел Tawin Garden Hotel ****.
Янгон, известен в миналото като Рангун е очарователен с впечатляващата си колониална атмосфера и уникалното  духовно наследство на миналото. Един от най-магнетичните градове на Югоизточна Азия.
Почивка до обяд. Следобед ви отвеждаме до пагодата Кяуктатджи, където се намира 70-метрова статуя на полегналия Буда. Посещението на храма ще ви разкрие някои от най-интересните моменти в Будизма. Разглеждаме прекрасните мурали, посветени на живота на Буда и стъпалото на статуята, покрито с традиционни символи на Будизма. 
Продължаваме към типична чайна, за да станем част от един от традиционните бирманския обичаи-  пиенето на чай.
Следва парка Кандауаги- едно от най-зелените места в центъра на града. Тук се намира копие на прочутата Кралска баржа, а от голямото езеро се откриват чудни гледки към Шведагон.
Отправяме се към Шведагон- най-известния храм в Мианмар. Макар произхода на пагодата да не е изяснен, местната легенда разказва, че оригиналната постройка е била издигната преди 2500 години. След това е била реконструирана няколко пъти, докато добие настоящата си форма през 15 век. Пагодата е висока 99 мерта, със фино златно покритие, като централната ступа е с 8 стени и е оградена от  64 по-малки ступи. 
Забележка: разстоянието от летището до центъра на Янгон е около 20 км. / 45 минути.

4 ден             Янгон – Мандалай             закуска

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Мандалай. Кацане в Мандалай, посрещане на летището. Отправяме се веднага към пагодата Маамуни, където се намира една от любимите на местните статуи на Буда, покрита изцяло със златни листи. Градът е известен с умелите си майстори-занаятчии и докато разглеждаме местните работилници ще научим за изкуството на местните да резбоват дърво, за техниката на избаротване на фини златни листенца, непроменени от векове насам. Следобяд продължаваме с разглеждане на пагодата Кутодоу, чиито 729 мраморни плочи с будистки надписи оформят „Най-голямата книга в света”. Продължаваме към манастира Швенандо- единствената оцеляла част от Кралския дворец от 19 век.  Тази впечатляваща постройка от тиково дърво е известна най-вече с прекрасните си дърворезби. Нощувка в Shwe Inn Gyinn Hotel ***+.
Забележка: разстоянието от летище Мандалай до центъра на града е 41 км. / 1 час.

5 ден               Мандалай                        закуска

Закуска. Свободен ден в Мандалай за разходка с въздушен балон /260 щ.долара/, за екскурзия до Амарапура или разходка в града. Мандалай е не просто град ва храмове и манастири, счита се за Кралски град. Едно от красивите места в града е хълма Мандалай.  
Амарапура е на 11 км. от Мандалай и става столица по времето на династия Конбунг през 1783 г. по времето на Крал Бодапая. Интересни са пагодата Патодауи, моста над езерото Тунгтаман, пагодата Нагайон, копринените и памучни произведения на местните майстори.

6 ден        Мандалай – Баган                    закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет до Баган.
От 11 в до 13 в, когато Баган е бил столица на Мианмар, управниците строят хиляди масивни ступи и храмове, голяма част от които все още се извисяват по бреговете на р. Иравади.
На пристигане пътешествието ви започва с посещение на издигнатия храм, откъдето се разкрива панорамна гледка към величествените поля на Баган. Продължавате към Храма Ананда – архитектурен шедьовър и един от най-красивите в Баган. Изграден в ранен стил Мон, храмът съдържа две уникални статуи на Буда, чийто израз се променя в зависимост от дистанцията, от която се наблюдава. Продължавате с посещение на златната ступа на Пагодата Щвезигон, с въведение в богатата история на града. Следва близкия Веткуи-Гюбюкгуй -скален храм с изискани стенописи „jataka”, и елегантния храм Хтиломинло, забележителен с гипсовите си стенописи и бляскави декорации от пясъчник. Следва посещение на традиционно ателие за лакирани изделия, където ще станете свидетели на производството на най-известните сувенири на страната. Нощувка в Razagyo Hotel ***+.

7 ден       Баган                                            закуска

Закуска. Качваме се на лодка и се отправяте към Куак Гу У Мин. По време на плаването ще се насладим на живописни сцени от живота по водата: рибари, местни плавателни съдове, селища по брега и гледки към храмовете на Баган. Ще спрем при селището Сае Лан за кратка разходка и среща с дружелюбните фермери и рибари, живеещи изключителено семпъл, но щастлив живот...Продължаваме с лодката до Куак Гу У Мин на истония бряг на реката, където на 5-10 мин пеша се намира и самия храм с изящни каменни рисънки, пресъздаващи различни религиозни фигури. Зад главната зала на храма има достъп до малко пещера с ниши, приютяващи богомолци. Легенда гласи, че пещерата е построена през 13 в, за да приюти местното население от настъпващите Монголи.  Круиз на връщане до Баган (ок. 1 час). Нощувка.

8 ден        Баган                                           закуска

Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзия с балон /290 щ.долара/ или разходка в града на пагодите. Нощувка.

9 ден        Баган – Ехо – езерото Инле – Няунг Шуе    закуска

Закуска и отпътуване към летище Няунг У за полет до Ехо. Посрещане и веднага след пристигането в Еехо отпътуване за  езерото Инле и най-близкото селище на него Няунг Суе. Следва разходка с моторна лодка по езерото Инле. Ще видите уникалната техника на гребане с един крак на местните рибари Инта. Лодката ви бавно пори водите на езерото, а около вас са типичните бирмански селца, където животът буквално тече по водата. Разглеждане на Манастира Нга Пе Чунг - храм, изграден от дърво и известен със скачащите си котки. Продължава се с посещение на местна фабрика за производство на традиционна коприна Инта. Интересни са и местните бирмански пури, които се изработват във фабрика в селцето Инпауконе. Нощувка в Sky Lake Inle Resort  *** +.

10 ден           езерото Инле – Янгон             закуска 

Закуска. Трансфер до летището в Ехо за полет до Янгон. Кацане и трансфер до хотел. Свободно време в столицата. Нощувка.

11 ден           Янгон – Банкок – Доха             закуска

Закуска. Трансфер до летището в Янгон за полет до Банкок в 16.30 ч. Кацане в 18.15 ч.

12 ден           Доха - София

Полет за Доха в 02.40 ч. Кацане в Доха в 05.30 ч.
Полет  от Доха за Атина в 13.10 ч. Кацане в Атина в 18.10 ч. Следващ полет от Атина за София в 21.25 ч. Отново на родна земя в 22.40 ч.

Цена на човек в двойна стая        2170 евро    

Пакетната цена е на човек в двойна стая, при група от 10 човека и включва:

 • самолетен билет с Катарски линии;
 • трансфери и турове по програмата;
 • 1 нощ. в Доха
 • Трансфери и полудневна програма в Доха
 • 2 нощувки в Янгон;
 • 2 нощувки в Мандалай;
 • 3 нощувки в Баган;
 • 1 нощувка на ерезото Инле;
 • 9 закуски;
 • Трансфери и турове по програмата в Мианмар;
 • Водач от Травъл Арт;
 • Застраховка Помощ при пътуване.


Доплащане на човек:

 • Лет. такси                                          269 евро
 • Виза за Мианмар                          30 щ.долара
 • Такса напускане Мианмар         10 щ. долара

 

Травъл Арт ООД има сключена Застраховка „Отговорност на туроператора” със ЗАД Алианц България, бул.Княз Дондуков №59,1504 София, застрахователна полица 1316011260000000 от дата 11.11.2014 г.

Травъл Арт ООД предлага и различни възможности за сключване на застраховка "Отмяна на пътуването", като застрахователната сума зависи от размера на платената цена за инивидуалното или групово пътуване. Тя може да бъде определена в български лева, евро или щатски долари.

Изберете курорт

Запитване за:

Мистиката на Мианмар

Генерирай нов код