Майски легенди от загадъчно Мексико | Травъл Арт

Майски легенди от загадъчно Мексико

Мексико Чичен Ица Травъл Арт Мексико Теотиуакан Мексико 1 Мексико Канкун Мексико Травъл Арт Мексико Травъл арт 1 Мексико Травъл Арт 2 Мексико Травъл Арт 3 Мексико Травъл Арт 3 Мексико Травъл Арт 4 Мексико Травъл Арт 5 Мексико Травъл Арт 6 Мексико Травъл Арт 7 Мексико Травъл Арт 8 Мексико Травъл Арт 9 Мексико Травъл Арт 10 Мексико Травъл Арт 11 Мексико Травъл Арт 12 Мексико Травъл Арт 13 Мексико Травъл Арт 14
Мексико Чичен Ица Травъл Арт Мексико Теотиуакан
Мексико 1 Мексико Канкун
Мексико Травъл Арт Мексико Травъл арт 1
Мексико Травъл Арт 2 Мексико Травъл Арт 3
Мексико Травъл Арт 3 Мексико Травъл Арт 4
Мексико Травъл Арт 5 Мексико Травъл Арт 6
Мексико Травъл Арт 7 Мексико Травъл Арт 8
Мексико Травъл Арт 9 Мексико Травъл Арт 10
Мексико Травъл Арт 11 Мексико Травъл Арт 12
Мексико Травъл Арт 13 Мексико Травъл Арт 14


Изкуството да пътуваш по стъпките на древните Маи

1 ден Неделя                София – транзитен град - Мексико Сити

Полет до Мексико Сити през транзитен град.

2 ден Понеделник                    

Кацане в слънчево Мексико. Посрещане на летището и трансфер до хотел. Нощувка в Casa Blanca 4* или подобен.

3 ден Вторник            Мексико – разглеждане на столицата                                   

След закуската започва първата ви среща с Мексико. Разходка на централния площад El Zócalo и разглеждане на забележителните сгради, разположени около него. Историческо място за града, площадът е мястото, където според легендата испанския завоевател Ернан Кортес се среща с Императора на Ацтеките през 1519 год. След покоряването на Мексико, Кортес променя столицата на Ацтеките Теночтитлан според испанските традиции за времето- централен площад и красиви колониални сгради около него.  Разглеждане на Националния дворец, откъдето се управлявало Мексико още след падането на Империята на Ацтеките. За съжаление повечето от строителния материал за двореца е взет от двореца на Моктесума- последния Император на ацтеките. Основната забележителност на двореца са рисунките на Диего Ривера, посветени на историята на страната, рисувани между 1929 и 1952 година. Всяка година в Деня на независимостта на 15 септември в полунощ Президентът на Мексико бие камбаната от централния балкон на двореца и извиква Вива Мексико. Следва Катедралата- най-старата и най-голямата в Америка. В края на 16 век Ернан Кортес организира строежа на църква върху руините на Главния храм на Ацтеките за да демонстрира и закрепи испанската сила. Днешният храм е построен около първоначалната  църква в периода 1573-1813 година. Фасадата на Катедралата е вдъхновена от храмовете в Малага и Валядолид.
Продължава се с разходка в съвременната част на града и една от забележителностите на Мексико- Антропологическия музей /затворен в Понеделник/.  Свободно време. Нощувка.

4 ден Сряда            Мексико – Теотиуакан и Гваделупе                             

Закуска. Сутринта се отпътува към Теотиуакан, който по времето на своя възход (първата половина на първото хилядолетие от новата ера), бил най-големия град в Америка. Градът се намира на около 40 км. от столицата  и от 1987 год. е обявен за част от световното културно наследство. Създаването и най-ранната история на Теотиуакан са обвити в мистерия. Дълго време категорично се е смятало, че е създаден от Толтеките – една от ранните цивилизации от преиспанския период на Мексико. Схващането се базира на надписи от Ацтеките, които приписват създаването на града на толтеките Toltecs. От друга страна думата толтек на езика „Нахуатл” означава „велик майстор” и не е задължително да се свързва с цивилизацията на толтеките. Още повече, че Теотиуакан предхожда тази цивилизация във времето, което почти категорично ги отхвърля като създатели на града. Създаването на Теотиуакан се приписва още на  Сапотеките, Тотонаките и на Олмеките- считани за родоначалници на цивилизацията в Месоамерика. 
Най-голямата пирамида в комплекса (и втора по големина в новия свят след пирамидата на Хеопс в Египет) е Пирамидата на слънцето.
Разходка по централната улица, наречена „Пътя на мъртвите”. Не пропускайте да се изкачите на върха на двете емблематични пирамиди – Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната. Ще научите за ритуалите и религията, както и за политическото управление на Теотиуакан. На връщане към столицата се разглежда храма Гваделупе, посветен на най-почитаната светица в страната. Нощувка.

5 ден Четвъртък            Мексико – Пуебла – Оахака                         

Закуска. Рано сутринта се отпътува към Пуебла- четвъртият по големина град в страната. Двата най-известни вулкана в Мексико Попокатепетел и Ицтакихуатл /Спящата дама/ деликатно ви приветстват от разстояние. Първа спирка е при Санта Мария Тонанцинтла- католически храм, пищно украсен от индианците. Уникално място, странно съчетало две различни култури- индианска и испанска.  Пристигане в Пуебла- Града на Ангелите. Разглеждане на Катедларата, Храма на Розари,  разходка около централния площад и обяд. Продължаване за Оахака. Настаняване в хотел Casa Conzatti 4* или подобен.

6 ден Петък             Оахака – Монте Албан – Митла- Туле - Оахака

Закуска. Денят започва с разглеждане на Монте Албан, построен върху заравнения от сапотеките връх на планината.
Продължаване към Митла- едно от най-енигматичните свещени места в Мексико. Друга забележителна част от маршрута днес е дървото Туле- едно от най-големите в света. Връщане в Оахака и разглеждане на Катедралата, църквата Санто Доминго и Музея на златото. Нощувка.

7 ден Събота             Оахака – Каньон Сумидеро – Сан Кристобал

Закуска рано сутринта и отпътуване за Туксла Гутиерес- столицата на щат Чиапас. Пристигане на пристана и разходка с лодка на Каньона Сумидеро, достигащ на места до 1000 метра височина. Кратка спирка за чаша кафе в Чиапа де Корсо и продължаване за Сан Кристобал де Лас Касас. Нощувка в хотел Holiday Inn Espanol 4* или подобен.

8 ден Неделя            Сан Кристобал – Сан Хуан Чамула – Зинакантан – Сан Кристобал

Закуска. Денят е посветен на колоритните индиански селища от района.
Започва се с Сан Хуан Чамула, където може да разгледате местния пазар и най-голямата забележителност на градчето– местната църква. Църквата Сан Хуан е пълна с шарени свещи, около стените и са изправени дървени статуи на светци, като всеки от тях държи в ръцете си огледало. Според местните огледалото ги предпазва от дявола и ще отблъсне отражението му. Свободно време за разходка по тесните криволичещи улички с живописно боядисани къщи. Разглеждане на църквата в Зинакантан и връщане в Сан Кристобал. Свободно време за красива разходка в градчето. Нощувка.

9 ден Понеделник             Сан Кристобал – Паленке

Закуска в хотела. Отпътуване към водопада Агуа Азул – красиви каскади, преливащи в малки езерца са насекли течението на река Тулиха. Свободно време за кротките води на водопада. Продължаване за Паленке и настаняване в хотел Mision Palenque 4* или подобен. Препоръчваме ви вечерна разходка до центъра на градчето, където можете да изберете някое от малките ресторантчета за вечеря. Нощувка.

10 ден Вторник                Паленке  - Кампече

Закуска. Един прекрасен ден, посветен на Паленке. Счита се, че по времето на маите Паленке е бил един от най-важните градове. Името идва от испанските завоеватели, а истинското индианско име на града остава забулено в мистерия. Сред най-интересните храмове тук са двореца, гробницата на Пакал с Храма на надписите- първата постройка, която виждате още отдалеч докато се изкачвате нагоре към стария град. Интересни още са Храма на ягуара, Храма на листовидния кръст, Храма на Слънцето. Дворецът е най-големият комплекс в Паленке, а дългите галерии, преплетени коридори и многобройни стълбища, парните бани и четириетажната кула са наградата ви за днешния ден.
Отпътуване към крайбрежното градче Кампече. Днес градът очарова с крепостните стени, издигнати, за да го защитят от набезите на пиратите и тихия романтичен център с красиви колониални сгради. Настаняване в хотел Del Mar 4*или подобен. Свободно време. Нощувка.

11 ден Сряда                 Кампече – Ушмал – Мерида

Закуска и отпътуване за Ушмал- един от най-интересните градове на маите. Името му означава «три пъти строен» и се свързва със строежа на най-високата постройка в града Пирамидата на Магьосника. Маите по традиция строели един храм  върху друг, използвайки структурата на предишния. При тази пирамида днес се откривват цели 5 етапа на строеж. Възползвайте се от факта, че днес е позволено изкачването на пирамидата и ще се убедите, че гледката отгоре заслужава усилията ви. Другите интересни постройки са двореца на управителя, игрището, къщата на гълъбите и на костенурките, къщата на птиците. Обяд и продължаване за Мерида- «Белия град», който се слави с най-голям процент местно население. Основан е през 1542 година върху майския град Тхо, известен като «града на петте хълма», които в действителност били 5 пирамиди. Издълбани с релефи каменни плочи от майско време са използвани при строежа на Мерида навсякъде, включително днес могат да бъдат видяни по стените на Катедралата.
Настаняване в хотел El Castellano 4* или подобен. Нощувка.

12 ден Четвъртък             Мерида – Чиче – Канкун

Закуска рано сутринта. Готови ли сте за следващата особено специална част на мексиканската ви обиколка? Днес е големият ден посветен на Чичен Ица- най-добре запазеният град на маите. Името му означава «При кладенеца на племето ица», заради огромния естествен кладенец, свещен за племето и за Бога на дъжда Чак. Не пропускате най-забележителните места в града- Пирамидата на Кукулкан, Храма на войните, Голямото игрище, платформата със черепите, храма Ел Каракол, червената къща, Обсерваторията /отвън/. Обяд и продължаване за Канкун. Настаняване в хотел Flamingo Cancun 4* или подобен.

13 ден Петък                Канкун – отпътуване

Закуска. Трансфер до летище за полет до София през транзитен град.

14 ден Събота               транзитен град - София

Пристигане в София.

 

Човек в двойна стая
1880 евро
Доплащане за единична стая
320 евро

 

 

 

Цените са на човек в двойна стая и възможност за доплащане за единична стая и включват:    

  • Самолетен билет София – транзитен град - Мексико Сити - Канкун - транзитен град – София ;
  • 11 нощувки със закуски в Мексико;
  • Трансфери и туристически програми с екскурзовод на английски език в Мексико;
  • Трансфери и обиколки в Мексико с модерни автобуси с климатик;
  • Пътуването в Мексико е с туристи от други националности;
  • 4 обяда в Мексико;
  • 2 вечери в Мексико;
  • застраховка.


Доплащане на човек:   

  • Летищни такси                      390 евро подлежат на препотвърждаване       

                         
Забележка: настаняването е в посочените хотели или в подобни хотели от същата категория.

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

Изберете Обиколни програми

Запитване за:

Обиколни програми в хотел Майски легенди от загадъчно Мексико

Генерирай нов код