Остров Борнео, остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур | Травъл Арт

Остров Борнео, остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур

борнео орангутан борнео тукан дългоноса маймуна борнео борнео 1 пещерите Бату парк борнео орангутан борнео остров бали оризови поля бали храмов комплекс бесаки свещен извор бали индонезия индонезия 1 сингапур 1 сингапур 2
борнео орангутан
борнео тукан дългоноса маймуна борнео
борнео 1 пещерите Бату
парк борнео орангутан борнео
остров бали оризови поля бали
храмов комплекс бесаки свещен извор бали
индонезия индонезия 1
сингапур 1 сингапур 2
                        
18 дни  / 15 нощувки
1 ден          София - Истанбул

Полет от София до Истанбул в 21.45 ч. Кацане в Истанбул в 23.10 ч.

2 ден        Истанбул – Куала Лумпур

Полет от Истанбул за Куала Лумпур в 01.15 ч. Пристигане на Международното летище в Куала Лумпур в 16.50 ч. Посрещане на летището от представител на партньорите на Травъл Арт в Малайзия и трансфер до хотел Renaissance Kuala Lumpur East Wing.
Настаняване в стандартни стаи и време за почивка. Нощувка.

3 ден          Куала Лумпур – остров Борнео                         закуска

Закуска в хотела. Среща с екскурзовода за днешната полудневна обиколка на столицата. Започва се с разглеждане на националната Джамия, която местните наричат Масжит Негара- най-красивата в Куала Лумпур. Продължава се  към китайския квартал, Федералния Съд, старата ЖП гара-една от забележителностите награда, Кралския дворец. Програмата завършва с пещерите Бату, където 272 стъпала отвеждат до индуистките храмовете, разположени във варовиковите пещери на хълма. Освобождаване на стаята до 12.00 ч.
Трансфер до летището за полет от столицата до Кота Кинабалу /остров Борнео/ в 18.35 ч. Кацане на острова в 21.05 ч. Посрещане и трансфер до хотел Horizon hotel **** в стая с гледка към града. Нощувка.

4 ден       Poring Hot Spring  /Борнео/                             закуска, обяд

Закуска в хотела. Отпътуване в 07.00 ч. от хотела в Кота Кинабалу към горещите извори Poring Hot Spring. По път спираме в селцето Набалу с известния му пазар за плодове и ръчно изработени сувенири и продукти за дома. Първото преживяване в джунглата днес е уникално и неповторимо- ще се качим на въжена линия над джунглата за разходка над гората на височина от около 30 метра. Следва блажено потапяне във водите на минералния извор. Екскурзията продължава с разходка в парка Кинабалу и прекрасните планински градини, дом на много видове нежни орхидеи, птици и пеперуди. Връщане в Кота Кинабалу. Нощувка.

5 ден        Кота Кинабалу – Сепилок – Кинабатанган – Сукау            закуска, обяд, вечеря

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет от Кота Кинабалу до Сандакан. Кацане в Сандакан, среща с екскурзовода на летището и отпътуване за центъра за орангутани Сепилок, където десетки орангутани се приобщават обратно към дивата природа. Разходка в резервата, докато любопитните му обитатели се хранят и изпълняват ежедневните си занимания. Ще видим и видео материал за целта и постигнатото от  програмата. Следва трансфер до пристанището в Сандакан и разходка с лодка по река Кинабатанган, около зелените мангрови гори, обитавани от  пъстри птици, маймуни и екзотични земноводни. Обяд в подбран местен ресторант. След обяда се продължава с лодка към  Сукау и настаняване в Kinabatangan Riverside Lodge.

6 ден       езерото Оксбоу – река Кинабатанган – Сукау             закуска, обяд, вечеря

Рано сутринта потегляме на разходка с лодка по езерото Оксбоу. Слизаме на брега за разходка в гората край езерото и връщане в лоджата за закуска. Следобед предстои круиз по течението на река Менангул и Кинабатанган. Връщане пред залез в лоджата. Вечеря и нощувка.

7 ден       Сукау – Сандакан – Кота Кинабалу                         закуска, обяд

Закуска в лоджата и връщане в Сандакан с лодка /около 2-3 часа/. Полет от Сандакан до Кота Кинабалу. Кацане в Кота Кинабалу, посрещане на летището и трансфер до хотел Horizon hotel **** в стая с гледка към града. Нощувка.

8 ден        Кота Кинабалу – Куала Лумпур – остров Бали            закуска и трансфер до летището.

Полет от Кота Кинабалу до Куала Лумпур в 07.10 ч. Кацане на Международното летище в столицата на Малайзия в 09.40 ч. Следващ полет от същото летище до Бали в 15.20 ч. Кацане на Денпасар /о-в Бали/ в 18.20 ч.   
Посрещане и трансфер до хотел Grand Mirage ****.
Ако попитаме посетителите на Бали какво означава острова за тях ще получим толкова разнородни отговори колкато разнообразни са цветовете на най-омайното дърво на острова - Франджипани. Изобилие от приказни храмове,  хипнотизиращи танцови изпълнения, преливащи в безброй нюанси на зеленото оризови тераси, буйни вълни приканващи смели сърфисти, романтична вечеря на плажа в прегръдката на любим човек, а пред очите ви се разкрива най-изумителният залез на света. И разбира се така искрените усмивки на местните хора... и още толкова много приятни изненади таи в себе си приключението наречено Бали.

9 ден        остров Бали - Красотите на Кинтамани  /продължителност около 8 часа/    закуска

След закуска предстои първият тур за опознаване на тайнствата на Бали.
Островът е известен с народните си танци един от които е  танцът Barong&Kris.  Първата спирка по време на този тур е посветена именно на изкусните Балийски танци. Следва посещение в работилниците на талантливи Балийски художници като майстори на сребърна бижутерия в Целук и дърворезбар в Мас. Турът продължава към Кинтамани, красивото езеро Батур и действащия вулкан на връх Батур. Следващата спирка е Тампаксиринг, “Фонтана на младостта”.

10 ден        остров Бали -  Залез в Бали    /продължителност около 5 часа/        закуска

Закуска и свободно време до обяд. Виждали ли сте някога залеза в Бали?  Първо ще започнете с най-големия храм Mengwi Taman Ayun, строен през 17 век за принц Табанан и заобиколен от голям ров, символизиращ световния океан. След това ще наблюдавате свободно разхождащи се маймуни в гората на свещените маймуни Alas Kedaton, с хиляди дървета “Индийско орехче”, обитавана от плодови прилепи (летящи лисици) и 3 големи семейства маймуни. А самия залез ще наблюдавате от красивия храм Tanah Lot, построен на върха на скала в Индийския океан на няколкостотин метра от брега.  Това е най-романтичната гледка на Бали!

11 ден       остров Бали - Мистерията на Източен Бали    /продължителност около 8 часа/ закуска

Закуска и втори ден посветен на неповторимата красота на острова. В източната част на Бали се издига най-високият вулкан на острова – планината Агунг (3142 м), чието последно изригване е било през 1963 г.  Построен на един от вулканичните склонове, комплексът от храмове Besakih е най-важният храм и най-свещеният връх за хиндуиското население на Бали, наричан още “Храмът-майка”. При Bukit Jambul  правите малка почивка, за да се заредите с енергия от смайващата гледка над долината и да похапнете (по избор). Пътят Ви отвежда в традиционното селище Penglipuran, за да видите различната социална структура на обществото и разположението на селището, чието начало е поставено през 16 век.   По обратния път посещавате Съдебната палата в Клунгкунг, наречена "Kerta Gosa".
Забeлежка: Препоръчва се да носите саронг или чифт дълги панталони при посещението си в Besakih.

12-14 ден       остров Бали                                     закуска

Закуска и свободни дни за разходка, плаж или допълнителни турове.

15 ден       Бали –    Сингапур                                 закуска

Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00 ч. Следобед – свободно време. Трансфер до летището за полет от Бали до Сингапур в 20.35 ч. Кацане в Сингапур в 23.05 ч.
Посрещане на летището и трансфер до хотел Swissotel The Merchant Court ****. Настаняване и време за почивка. Нощувка.
Според Малайска легенда, принц Суматран среща в Темасек един лъв, което се считало за добра поличба и това го подтиква да основе Синга Пура, или Лъвския град. Няма значение, че лъвове никога не са живели по тези места (по-скоро принцът трябва да е срещнал тигър), важното е, че това място се утвърждава като главен търговски район. Сингапур е едновременно град, остров и държава. Мнозина казват, че Сингапур е уникален и единствен на земята, разположен  при фокусната точка на вековни търговски пътища, където хора от различни култури и традиции са дошли заедно преди повече от 200 години. Сингапур е вдъхновяващ град на контрастите, където вкусът и духовността на изтока се срещат с комфорта, удобството и ефективността на запада. Всъщност, Сингапур често е описван като удобен, но жив колаж на това, което района трябва да предлага. Въпреки западните влияния, ще осъзнаете, че Сингапур е все още съвсем азиатски в своя характер.

16 ден        Сингапур                                     закуска

Закуска. Денят започва с полудневен тур за разглеждане на Сингапур. Минава се покрай Малката Индия, един от най-старите квартали на града. Продължавате със забележителностите от Колониалния период на града, сградата на Парламента, впечатляващия Върховен съд на страната, Общината. Продължава се с посещение на ботаническата градина на Сингапур. Националната градина с орхидеите е основната атракция в рамките на ботаническата градина. Разположена в западната част сред хълмиста местност, градината помещава 60 000 орхидеи, над 1000 вида тропически растения и над 2000 хибрида. Всяка година към колекцията се добавят нови видове. Задължитлна спирка е марината с изключителна гледка към едно от архитектурните чудеса на света  хотел казино Marina Bay Sands 5*. Там ще ви посрещне и статуята на Мерлион - митологично същество с глава на лъв и тяло на риба и един от символите на Сингапур.
Следобедът е посветен на остров Сентоса- островът на спокойствието, както означава името в превод от Малайски. Островът е превърнат в кътче за забавления, разходки и отдих и е едно от любимите места, както за местните, така и за гостите на града. Турът продължава около 4 часа. Спираща дъха разходка с кабина по дълга въжена линия, за да стигнете до острова. Няма да пропуснете да се изкачите на кулата Мерлион, издигаща се на 37 метра височина и предлагаще красива гледка към острова и пристанището на Сингапур. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

17 ден        Сингапур – Истанбул                                 закуска

Закуска. Свободен ден в Сингапур за екскурзии по желание, самостоятелни разходки или пазар. Освобождаване на стаите до 12.00 ч. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 23.50 ч.

18 ден        Истанбул – София 

Кацане на Международното летище в Истанбул в 06.10 ч. Полет до София в 07.30 ч. Отново на родна земя в 08.45 ч. 

Цена на човек в двойна стая                3295 евро

Пакетната цена е на човек при група от минимум 10 човека и включва:

 • самолетни билети по описаният маршрут София – Истанбул –Куала Лумпур // Сингапур-Истанбул- София;
 • самолетен билет Куала Лумпур – Борнео- Куала Лумпур с нискотарифна авиокомпания; 
 • самолетен билет Куала Лумпур – Бали;
 • самолетен билет Бали – Сингапур;
 • самолетен билет Кота Кинабалу – Сандакан – Кота Кинабалу /остров Борнео/ с Air Asia;
 • 2 нощ. със закуски в Сингапур;
 • трансфер летище-хотел-летище в Сингапур;
 • екскурзиите по програмата в Сингапур;
 • 7 нощ. със закуски на Бали;
 • трансфери летище-хотел-летище на Бали;
 • 3 екскурзии на остров Бали;
 • 5 нощ. със закуски на Борнео;
 • трансфери и екскурзии по програмата на остров Борнео;
 • 1 нощ. със закуска в Куала Лумпур;
 • Трансфер летище-хотел-летище в Куала Лумпур;
 • Полудневна туристическа програма в Куала Лумпур;
 • Водач-преводач от Травъл Арт;
 • застраховка медицински разходи.


Задължително доплащане на човек:

 • летищни такси - подлежат на препотвърждение при издаване на билетите         EUR 339
 • виза за Индонезия - получаване на летището при кацане в Денпасар                    USD 25
 • такса напускане на Индонезия - плаща се на място на летището                             USD 20

~Като комплимент получавате 90 минутен балийски масаж~

Запитване за:

Остров Борнео, остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур

Генерирай нов код