Куала Лумпур, Сингапур, остров Борнео и Бруней | Травъл Арт

Куала Лумпур, Сингапур, остров Борнео и Бруней

 
12 – 24 Август 2017 г. 

Полетно разписание:

 

Дата
излита от каца в излитане  
кацане
12 август София Доха 13.25 18.05
12 август Доха Куала Лумпур 19.40 08.05 на 13 август
24 август Сингапур Доха 02.25 04.55
24 август Доха София 07.05 12.05
Цена на самолетния билет  695 евро.

 

12 август              София – Доха 

Полет от София до Доха в 13.25 ч. Кацане в Доха в 18.05 ч. Следващ полет за Куала Лумпур в 19.40 ч.

13 август              Куала Лумпур

Пристигане в Малайзия в 08.05 ч.  
Посрещане и трансфер до хотел Renaissance ****+(www.marriott.com). 
Оставяме багажа на рецепция и отиваме пеш до Кулите Петронас, където се качваме първо на 41 ниво, където е стъкленият мост, а след това и на 86 ниво, където е площадката за наблюдаване. Настаняване след 14.00 ч. в East World и свободно време за вечерна разходка до Кулите Петронас, които се намират на 10 мин. от хотела. Нощувка. 

14 август             Куала Лумпур    - полудневна екскурзия – остров Борнео        закуска

Закуска. Среща с екскурзовода за днешната обиколка на Куала Лумпур и пещерите Бату. Отправяме се към китайския квартал, Федералния Съд, старата ЖП гара- една от забележителностите награда, Кралския дворец. Напускаме града, за да видим пещерите Бату, където 272 стъпала отвеждат до индуистките храмовете, разположени във варовиковите пещери на хълма. Екскурзията завършва с трансфер до летището за полет в 19.10 ч. от Куала Лумпур до Кота Кинабалу- в северната част на остров Борнео. Кацаме в Кота Кинабалу 21.50 ч., трансфер до хотел Horizon ****, стаи тип city view. Нощувка.

15 август        Горещите извори и парка Кинабалу                    закуска, обяд

Закуска в хотела. Отпътуваме в 07.00 ч. към селцето Набалу, където спираме за кратка почивка при местните занаятчии и продавачи на плодове. Целта ни е парка Кинабалу, в началото на който се намират горещите минерални извори.
Първото преживяване в джунглата днес е уникално и неповторимо- ще се качим на висящите мостове над джунглата за разходка над гората на височина от около 30 метра. Който иска може да се топне и в минералния извор, носим за целта хавлии и бански. Екскурзията продължава с разходка в парка Кинабалу и прекрасните планински градини, дом на много видове нежни орхидеи, птици и пеперуди. Връщане в Кота Кинабалу. Нощувка.

16 август        Кота Кинабалу – Сепилок – Кинабатанган – Абай            закуска, обяд, вечеря

Закуска рано сутринта и освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет от Кота Кинабалу в 07.45 ч. до Сандакан. Кацане в Сандакан в 08.35 ч. и отпътуване за центъра за орангутани Сепилок, където десетки орангутани се приобщават обратно към дивата природа. Разходка в резервата, докато любопитните му обитатели се хранят /в 10.00 ч. точно/ и изпълняват ежедневните си занимания. Ще видим и видео материал за целта и постигнатото от  програмата.  След Сепилок продължаваме към Центъра за мечки, където живеят около 30 Слънчеви мечки- изоставени мечета, ранени животни. Около 11.15 ч. потегляме към пристанището в Сандакан, откъдето потегля круиза ни /около 1 час/  по река Кинабатанган. Реката се извива около мангровите гори, обитавани от  пъстри птици, маймуни и екзотични земноводни, а ние сме в готовност за фото сафари. Пристигане в Abai Lodge, точно навреме за обяд в лоджата. Почивка и време за разходка по дървените пътеки в района на лоджата. В 16.30 ч. потегляме на круиз по реката в търсене на пробоскис маймуни, интерсени ендемични видове птици, земноводни. Вечеря в лоджата. След вечеря, желаещите за нощна разходка потеглят отново на обиколка в района на лоджата. Нощувка.

17 август        Абай – река Кинабатанган – Сукау – река Менангул        закуска, обяд, вечеря

След закуска свободно време за разходка по дървените пътеки в района на лоджата. Обяд в лоджата. Потегляме нагоре по реката към Сукау, отново в търсене на диви животни и ендемични за Борнео видове. Пристигане в Сукау и настаняване в Kinabatangan River Lodge. Около 16.30 ч. потегляме на круиз по река Кинабатанган и Менангул, където са естествените хабитати на пробоскис, макаци, крокодили, слонове пигмеи. Връщане в лоджата и вечеря. Нощувка в Kinabatangan Riverside Lodge.

18 август        езерото Oxbow-Сукау–река Менангул                закуска, обяд, вечеря

Рано сутринта в 06.30 ч. потегляме на разходка с лодка по езерото Oxbow. Връщаме се в лоджата за закуска. Свободно време до 16.00 ч., когато отново потегляме на круиз по реката в търсене на диви животни. Връщане в лоджата по здрач. Вечеря и нощувка в Kinabatangan Riverside Lodge.

19 август        Сукау–река Кинабатанган-Сандакан-Кота Кинабалу        закуска, обяд

След закуска събираме багажа и потегляме с лодка за Сандакан – около 2 ч. и половина път и толкова време нов шанс за среща с диви животни. Пристигане в Сандакан, разходка до пазара и обяд. Трансфер до летището за полет от Сандакан до Кота Кинабалу в 18.10 ч.. Кацане в Кота Кинабалу в 19.05 ч. Нощувка в хотел Horizon ****.

20 август        Кота Кинабалу – Бруней                        закуска

Закуска и трансфер до летището. Потел от Кота Кинабалу за Бруней в 08.50 ч. Кацане в Бруней в 09.30 ч. с Роял Бруней. Посрещане на летището в Бруней и тарнсфер до хотел Centrepoint ***/* – стаи тип Deluxe. Нощувкa.

21 август        Бруней еднодневен тур в Бруней и до водното селище          закуска, обяд

Закуска в хотела и в 09.00 ч. потегляме към сутрешния пазар, следва джамията Султан Омар Али Саифуддиен, джамията Хасанил Болкиах. Снимки пред входа на Истана Нурул Иман- най-големият обитаван дворец в света, който днес е официална резиденция на Султана на Бруней.
Обявдаме в подбран местен ресторант и продължаваме към Кралския музей, където ще видим изложена Конституцията на нацията и други кралски документи.
След това идва разходката с лодка до най-голямото малайско водно селище в света. Ще посетим местна наколна къща, издигната над езерото и ще научим повече за живота около река Бруней. Почерпка с традиционна напитка и връщане към хотела. Нощувка в Centrepoint Hotel. 
Забележка: джамиите могат да се посещават само от мюсюлмани в четвъртък и петък.

22 август        остров Лабуан                            закуска, обяд

Закуска и рано сутринта потегляме към острова-градина, само на 45-60 минути с ферибот от Бруней. Уреждане на митнически формалности и паспортен контрол на фериботния термина, защото пресичаме границата Бруней-Малайзия /островът е Малайзийска територия/. Разходка и разглеждане на острова. Започваме с музейния площад, комплексът за водни спортове Лабуан, големият комин, за който се счита, че е свързан с времето на добиване на въглища на Лабуан. 
Следва парка Лайнг Лаянган и  мястото, където 32 японска южна дивизия се предава на 9-та австралийска дивизия и така слага край на Втората световна война на остров Борнео. 
Обяд в подбран местен ресторант и свободно време на Лабуан. Трансфер до пристанището, ферибот до Бруней и връщане в хотела. Нощувка.

23 август        Бруней – Сингапур                         закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сингапур. Кацане в 11.20 ч.
Отправяме се към хотел в района на летището. Настаняване и свободно време за почивка. По желание и на доплащане ви предлагаме разходка и разглеждане на Сингапур – около 70 щ.долара на човек.

24 август        Сингапур – Доха - София 

Около полунощ трансфер до летището.
Полет от Сингапур до Доха в 02.25 ч. Кацаме в Катар в 04.55 ч. Полет до София в 07.05 ч. Отново на родна земя в 12.05 ч. 

 

Цена на човек в двойна стая                2365 щ.долара 

 

Пакетната цена е на човек при група от минимум 10 човека и включва:

 • самолетен билет Куала Лумпур – Кота Кинабалу с нискотарифна авиокомпания; 
 • самолетен билет Кота Кинабалу – Сандакан – Кота Кинабалу;
 • самолетен билет Кота Кинабалу- Бруней;
 • самолетен билет Бруней-Сингапур;
 • 1 нощ. със закуска в Куала Лумпур;
 • трансфер летище-хотел-летище в Куала Лумпур по програмата;
 • полудневна екскурзия по програмата в Куала Лумпур;
 • 6 нощ. със закуски на Борнео в Малайзиската част;
 • 3 нощувки със закуски на Борнео в Бруней;
 • трансфери и екскурзии по програмата на остров Борнео;
 • 7 обяда на Борнео;
 • 3 вечери на Борнео;
 • 1 нощувка без закуска в Сингапур;
 • Трансфер летище-хотел-летище в Сингапур;
 • Водач-преводач от Травъл Арт;
 • застраховка медицински разходи.Травъл Арт ООД има сключена Застраховка „Отговорност на туроператора” със ЗАД Алианц България, бул.Княз Дондуков №59,1504 София, застрахователна полица 13160162600000001 от дата 11.11.2016 г.

Травъл Арт ООД предлага и възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуването",като застрахователната сума зависи от размера на платената цена за индивидуалното или групово пътуване. Тя може да бъде определена в български лева, евро или щатски долари. Застраховката "Отмяна на пътуване" се сключва единствено в рамките на 5 дни от деня на подписване на договор за организирано пътуване и плащане на депозит.   
Запитване за:

Куала Лумпур, Сингапур, остров Борнео и Бруней

Генерирай нов код