Кения - миграцията, неповторим спектакъл | Травъл Арт

Кения - миграцията, неповторим спектакъл

Миграцията на дивите животни в Африка е истинска  епическа картина, тотален  плен на всички сетива!
Годишната  миграция  в  Масай Мара,  Нгоронгоро  и Серенгети е  естествен  цикъл,  който  обхваща  цяла  източна  Африка.  Всяка  година  през  Май,  Юни и Юли  над  1 млн. диви  животни  се  събират  в  Серенгети,  а най-грандиозно  е преминаването  им  през  реката  Мара  на границата  между  Серенгети  и  Масай  Мара.  През  Септември  животните  са вече  в  Масай  Мара,  а през  Ноември – Февруари  - в парка Нгоронгоро. Миграцията  е известна  като  най-грандиозния  природен  спектакъл  от  света  на  дивите  животни.  Докъдето  погледа  ти стига, стотици  животни  целеустремено  се  придвижват  първо  в посока  юг,  а  от  Февруари -  обратно  на север.
Изживейте  с  нас  този  грандиозен  и неповторим  спектакъл!   
  
6 нощувки

 

1 ден                  София – Истанбул– Найроби

Отпътуване  от  София в 09.35 ч. Пристигате  в Истанбул  в 11.00 ч.  Полет  за Найроби в 19.50 ч. 

2 ден             Найроби – Масай Мара

Пристигане в Найроби в 02.25 ч. Посрещане и трансфер  до Safari Park Hotel. Настаняване и почивка.
Закуска и отпътуване от Найроби, през плодородните планински райони, слизайки по рифтовата долина по път, изграден от италиански военопленници по време на Втората Световна война. Ще минете покрай малкия параклис, който са построили в подножието на хълма. Пресичате долината през Нарок, преминавайки покрай земи, засяти с жито и ечемик, стигайки до Масай Мара навреме за обяд.
Обяд и време за почивка. Следобед е първото ви истинско сафари в сърцето на Масай Мара – дом на известното племе масаи, успели да запазят уникалната си култура и бит до днешни дни. Масай Мара е най-известният  резерват на Кения, обещаващ ви среща с „Голямата  петорка” – бик,  слон,  лъв,  леопард и носорог.
Вечеря и нощувка в Mara Sopa Lodge.
Лождата е кацнала в долината  Oloolaimutia и се вписва естествено в обграждащия хълмист район. Тук  Масите ще ви приемат като скъп гост, а изобилието от диви животни, птици и естествена растителност,  е удивляващо! Насладете се на прекрасни гледки от басейна, и научнопопулярните  филми, излъчвани всяка вечер.

3 ден           Масай Мара

Ранно сутрешно сафари (по желание можете да се разходите с балон за птичи поглед над равнините на Мара, завършвайки със закуска с шампанско сред зеленината след кацане  - срещу доплащане от ок. $ 450 на човек). Завръщане в лоджата за закуска и обяд. Следобедно сафари. Посещение на масайко селище по желание (с допълнително заплащане).  Вечеря и нощувка.

4 ден           Масай Мара - езерото Накуру

След закуска отпътувате през „житницата“ на Кения и осеяния с житни култури пейзаж на север до Нарок – централния град на тази част от земята на Масаите. Пресичайки обширните райони в подножието на рифтовата долина, бъдете  нащрек за стадата  жирафи и газели, преди да достигнете до Lake Nakuru Lodge. Обяд в лоджата.
Няма как всеки, посетил езерото, да не се възхити на водите му, оцветени в искрящо розово от хилядите красиви птици, обсипали бреговете...
Следва следобедно сафари в Национален Парк Lake Nakuru.
Lake Nakuru Lodge се намира в сърцето на един от най-гъсто населените Национални паркове на страната, само на два часа от Найроби, сред красиво залесени хълмове  и серия от езера, в покрайнините на кипящото от живот търговско градче  Накуру. Популациите на черния и бял носорог процъфтяват в този напълно изолиран парк с площ от 188 кв.км. Към днешна дата броят им е 50 и продължава да се умножава. Сред редките екземпляри, срещани тук, е жирафът на Ротшилд, и достатъчен брой бикове, леопарди, зебри, антилопи, лъвове. Лоджата се намира в югоизточната част на парка, с внушителни гледки към езерото  и така известните му обитатели – птиците  фламинго!  Къщичките  са обградени от пищна зеленина, и има ежедневна програма и забавления вечер. 

5 ден           езерото Накуру – Амбосели

След ранна закуска напускате Рифтовата долина, и продължавате към Найроби, откъдето ще вземете пикник-обяда си на път за Амбосели. Спирате за обяд, последван от следобедно сафари в Амбосели, преди да достигнете до Amboseli Sopa Lodge по залез слънце.
Разположена на 200 акра частна земя в подножието на най-високия връх в Африка – Килиманджаро, лоджата ви предоставя перфектната база за разглеждане на парка и спиращи дъха гледки към върха. Недалеч оттук Ърнест Хемингуей,  вдъхновен от магията на това място,  пише известния си роман „Снеговете  на Килиманджаро“.
Всяка от 47-те стаи е със собствена веранда за почивка и слънчеви бани, а храната – космополитна комбинация от европейска, африканска и азиатска кухня с пресни продукти,  презентирана под формата на цветен бюфет. Има още няколко бара,  басейн, TV стая.

6 ден           Амбосели

Ранно сафари и връщане в лоджата за закуска.  Време за почивка преди следобедното  ви сафари в 16.00 ч.
Екосистемата на парка се състои главно от саванни пасища по граничния с Танзания район на страната.  Амбосели се слави като най-доброто място в Африка за наблюдение на слонове в най-естествената им среда.  В допълнение, ще се удивите на великолепните гледки към Килиманджаро!
Типичния за Амбосели пейзаж е прекрасно широко небе, просторни хоризонти, мочурища и извори, и пясъчлива суха земя, обитавана от стотици животни.  Амбосели е с подсигурен непрестанен източник на вода от ледената шапка на Килиманджаро, филтрирана от хилядите футове вулканична скала, и бликаща от два бистри извора в самото сърце на парка. Климатичните промени често са в състояние да превърнат пустощта в блато,  както през 90-те години на миналия век, когато непрестанни дъждове превръщат Амбосели в мочурище. Няколко години по-късно, след спирането на дъждовете, покритите с растителност земи се превръщат в пясък.

7 ден             Амбосели – Найроби

Ранна закуска и време за последни снимки на фона на Килиманджаро, преди да се сбогувате с дивия свят, напускайки пределите на парка Амбосели. Поемате на север по чакълест път през красивите, наглед безкрайни равнини, достигайки Найроби около обяд.  По желание – вечеря  в ресторант Carnivore (доплащане около $ 70 на човек с трансфер до летище).

8 ден             Найроби – Истанбул - София

Отпътуване за Истанбул  в 03.45 ч.  Кацате в 10.05  ч. Връзка за София (19.35-20.55).


Цена на човек в двойна стая 

€  2335

Доплащане за единична стая

€  260

 

Цената е валидна при 12 човека и включва:

 • двупосочни самолетни билети до Найроби;
 • трансфери и сафари по програмата с опитен шофьор-гид ;
 • 1 нощ. със закуска в Найроби;
 • 2 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Масай Мара;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Национален парк Накуру;
 • 2 нощ. със закуски, обеди и вечери в Амбосели;
 • водач от Травъл Арт;
 • входни такси за националните  паркове;
 • минерална вода по време на сафари излизанията;
 • медицинска застраховка.


Цената не включва:

 • бакшиши, напитки, лични разходи, препоръчителна застраховка за територията на Кения ($ 30);
  транзитни или допълнителни нощувки, ако се налагат такива, в зависимост от часовете на кацане и излитане от Найроби.

 

Задължително доплащане на човек:   

 • Виза за Кения (визата се плаща и получава на място)                                                      $ 50
 • лет.такси (подлежат на препотвърждение в деня на издаване на билетите)         €  245

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.Запитване за:

Обиколни програми в хотел Кения - миграцията, неповторим спектакъл

Генерирай нов код