Сафари в Кения вариант 2 | Травъл Арт

Сафари в Кения вариант 2


7 нощувки
събота                          София – транзитен град – Найроби

Отпътуване от София с прекачване в транзитен град. Посрещане и трансфер до Nairobi Safari Club ****. Нощувка.

неделя                         Найроби – планината Кения

Пристигане в Найроби, посрещане и трансфер  на север към склоновете на Кения – втората по големина планина  в Африка. Пристигате в лоджата привечер. Тук от комфорта на лоджата си ще имате възможност да наблюдавате животните, посещаващи солник в непосредствена близост.  Настаняване в Serena Mountain Lodge ****. 

понеделник                   планината Кения– Самбуру

След закуска  се отправяте към национален парк Самбуру. Насладете се на пътуването през живописни плантации от ананас и кафе. Пристигане навреме за обяд в Ashnil Samburu  Camp**** или подобна. Дълбоко в сухите северни земи на Кения витае истинския дух на Африка. Тук са снимани популярното TV шоу Survivor Africa, и множество световноизвестни филми като "Родена свободна" и "Отвъд Африка". Самбуру е известен с наличието на рядко срещани видове зебра, жираф и антилопи. Следобедно сафари в 16.00 ч. Вечеря и нощувка.

вторник                           Самбуру

Ранно сафари и връщане в лоджата за закуска. Време за почивка преди следобедното ви сафари в 16.00 ч. Вечерта местни Самбуру танцьори ще ви забавляват с местни песни и танци, които ще ви доближат още повече до "приключението Африка". Вечеря и нощувка. 

сряда                             Самбуру - езерото Накуру

Закуска. Отпътуване за езерото Накуру, пресичайки Голямата Източноафриканска разломна долина. Ще се насладите на рядко срещана гледка, движейки се от север на юг от Екватора със спиране при водопадите Томпсън. Продължавате към национален парк Накуру, известен като дом на хиляди малки и големи птици фламинго. Паркът е и убежище за вида жираф Rothschild, носорози и леопарди. Обяд и време за почивка. в 16.00 ч. следобедно сафари с разходка по бреговете на езерото. Вечеря и нощувка в Sarova Lion Hill Lodge ****.

четвъртък                       езерото Накуру– Масай Мара

След закуска потегляте към гр. Нарок в сърцето на Масай Мара – дом на известното племе масаи, успели да запазят уникалната си култура и бит до днешни дни. Масай Мара е най-известният резерват на Кения, обещаващ ви среща с „Голямата петорка” – бик, слон, лъв, леопард и носорог. Пристигате навреме за обяд в Keekorok lodge и продължавате към Ashnil Mara Camp ****. След обяд и кратка почивка е време за сафари до залез слънце. 

петък                              Масай Мара

Ранно сутрешно сафари (по желание можете да се разходите с балон за птичи поглед над равнините на Мара, завършвайки със закуска с шампанско сред зеленината след кацане  - срещу доплащане от ок. $ 450 на човек). Завръщане в лоджата за закуска и обяд. Следобедно сафари. Посещение на масайко селище по желание (с допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

събота        Масай Мара  - Найроби

След закуска потегляте към Найроби. По желание – вечеря  в ресторант Carnivore (доплащане около $ 70 на човек с трансфер до летище). Отпътуване за София през транзитен град.

неделя        София

Пристигане в София. Програмата може да бъде осъществена с различна последователност,  в зависимост от заетостта на хотелите.

 

  01.01-31.03.2015 &
01.11-15.12.2015
01.04-30.06.2015 01.07-31.10.2015 &
16.12-31.12.2015
На човек в двойна стая € 2265 € 1789 € 2499
Доплащане за единична стая € 479 € 79 € 599

 


Цената е валидна мин. 2 човека и включва:

 • двупосочни самолетни билети до Найроби;
 • трансфери и сафари по програмата с опитен шофьор-гид (обслужване на английски език);
 • 1 нощ. със закуска  в Найроби;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Национален парк Кения;
 • 2 нощ. със закуски, обеди и вечери в Национален парк Самбуру;
 • 1 нощ. със закуска, обяд и вечеря в Национален парк Накуру;
 • 2 нощ. със закуски, обеди и вечери в Масай Мара;
 • входни такси за националните  паркове;
 • медицинска застраховка.


Цената не включва:

 • бакшиши, напитки, лични разходи, препоръчителна застраховка за територията на Кения ($ 30); транзитни или допълнителни нощувки, ако се налагат такива, в зависимост от часовете на кацане и излитане от Найроби.
 • Задължително доплащане на човек:   
 • Виза за Кения (визата се плаща и получава на място)                     $ 50
 • лет.такси                                                                                                  €  420

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.Запитване за:

Сафари в Кения вариант 2

Генерирай нов код