Япония | Травъл Арт

Япония

“Ако нямаше
Вишневи цветове
На този свят
Колко по-спокойни
Щяха да бъдат сърцата ни през пролетта”


1 ден    София – Виена - Токио                                   

Полет от София до Виена в 08.15  ч. Пристигане във Виена в 09.00 ч. Продължаване за Токио с полет в 13.30 ч. 

2 ден    Токио – пристигане в Япония                     вечеря           

Пристигане на летище Нарита в 07.40 ч. Посрещане и трансфер до хотел Metropolitan. Настаняване в стая тип Western room. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден   Токио                                                            закуска, обяд

Закуска в хотела. В 09.00 ч. среща с екскурзовода за еднодневна туристическа програма и разглеждане на Токио.
Обиколката започва с шинтоисткия храм Meiji Jingu. Шинто е една от най-древните японски религии, дълбоко свързана с японския живот. Няма известен основател, нито свещена книга, но шинтоистки ценности и предписания  като хармония с природата и добродетели като „Магокоро” (или искрено сърце) са дълбоко ценени в цялата страна. Шинто открива божественото в Ками (божествен дух) и може да се каже, че съществува неограничен брой Ками. Може да откриете Ками в митологията, в природата, в човека. От стари времена японците изпитват благоговеене и благодарност към такива Ками и им посвещават храмове.
Храмът Meiji Jingu е посветен на Император Мейжи и неговата съпруга Императрица Шокен, чито гробници са в Киото. След като Императорът си отива от света през 1912 год., а Императрицата през 1914 год. хората решават да почетат техните добродетели завинаги. Така събират 100 000 дървета от цяла Япония и извън страната и работят доброволно за създаването на гората. Така благодарение на искрените сърца на хората и добрите им намерения, храмът е издигнат през Ноември 1920 год. 
Разходка в района Харажуку – Омотесандо и разглеждане на Източните градини на Имперския дворец. Малко преди обяд пристигаме в Ганко за демонстрация по приготвяне на суши. Обяд в 13.00 ч. в ресторант Ганко (суши и мисо).
След обяда се отправяме с метрото към Токио. Продължаваме с разглеждане на храма Асакуса Канон.
Храмът Асакуса Канон /още наричан Сенсожи/ е най-старият храм в Токио. Историята му започва от 7 век, като легендата разказва, че през 628 год. двама местни рибари уловили малка статуя в мрежата си докато ловели риба в река Сумида. Те отнесли статуята в селото си и хората разпознали в нея образа на Канон- богинята на милосърдието. Така бил построен храм, който да съхрани и почете статуята на богинята. 

Обиколката завършва с прочутата шопинг улица Накамисе. 
Връщане в хотела около 17.30 ч. Нощувка в хотела.

4 ден       Токио                                                        закуска

Закуска в хотела. Свободен ден в Токио. Възможност за екскурзия до Нико по желание (не е включена в пакетната цена).
За желаещите да видят Нико – доплащане 120 евро на човек, тура е с вкючен обяд
В 08.00 ч. трансфер до Нико (около 3 ч.). Първата спирка в Нико е при храма Тошогу- мавзолей на Токугава. Токугава е основател на шогуната Токугава, който управлява Япония 250 години до 1868 година. Богато украсения храм се състои от няколко Шинто и Будистки храмови сгради, разположени в красива гора. Първоначално възникнал като мавзолей, храмът се разраства до голям, пищно украсен комплекс. Следва разглеждане на храма Футарасан и минаване по свещения мост към храма.
Обяд в подбран местен ресторант и отпътуване за езерото Чузенжи и водопада Кегон. Висок 100 м., водопадът Кегон е един от трите най-красиви в Япония и единственото място, от което изтичат водите на езерото Чузенжи. Връщане в хотела около 18.30 ч.                                    

5 ден        Токио – планината Фуджи – Хаконе            закуска, вечеря

Закуска в хотела. В 08.00 ч. отпътуване за планината Фуджи. Слизане на 5-та станция и трансфер до езерото Аши (около 2 часа път).  Езерото е една от туристическите атракции на Япония, известно с пиратските кораби и прекрасните гледки към планините около него. Круиз по езерото Аши. Обяд на бюфет маса в подбран местен ресторант.
Разходка в голямата вряща долина Овакудани, наречена още Долината на Ада. Известна с многобройните серни и горещи извори, където черните яйца Куро Тамаго на японски са най-прочутият специалитет на Хаконе, предписван от местните за дълголетие. 
Около 17.30 ч. пристигане в риокан  Okada и настаняване в японска стая. Екзотична вечеря в риокана.
Свободно време с възможност за Спа процедури край горещите извори.


6 ден        Хаконе – Киото – Нара – Киото                        закуска

Закуска. Багажът ви заминава отделно от вас за Киото.
Отпътуване за станция Одавара, откъдето се продължава с влак в 10.09 ч. към Киото. Пристигане в Киото около 12.15 ч. Продължава се към Нара с автобус (около 1 час път). Пристигане в Нара и разглеждане на храма Тодайжи и Големия Буда. Храма Тодайжи е част от Световното културно наследство и съхраняване най-голямата статуя на Буда в Япония. Обиколката продължава с разглеждане на храма Касуга и парка на сърните.
Връщане в Киото около 18.00 ч. и настаняване в хотел Rihga Royal Kyoto (www.rihga.com). Вечеря в хотела и нощувка.

7 ден      Киото                                     закуска

Закуска в хотела и среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Днешната екскурзия започва с разглеждане на Златния Павилион (храма Кинкакужи) и Скалната градина (храма Рьоанжи).
Кинкакужи е известен още с името Рокуонжи е будистки Дзен храм, а градините са прекрасен пример за дизайн от периода Муромачи- класическия период на японския ландшафтен дизайн. 
Посещение на замъка Нижо, чието изграждане е дело на великия Токугава- основател на шогуната Токугава. През 1602 год. той заповядва на всички феодални владетели в западната част на днешна Япония да подкрепят финансово изграждането на замъка Нижо. Нижо е завършен 25 години по-късно. В 13.00 ч. обяд в местен ресторант. Следва чайна церемония. Днешната обиколка завърша с посещение на храма Кийомизу.
Връщане в хотела в 17.00 ч. Нощувка в хотел Rihga Royal Kyoto.


8 ден       Киото – Осака                          закуска

Закуска в хотела. Среща с екскурзовода в 09.00 ч. и отпътуване с автобус от хотела. Денят започва с посещение на храма Heian Jingu- един от духовните центрове на страната и разходка в прекрасните му градини. Следва посещение на център за изработване на занаятчийски предмети. В 11.45 ч. е поредната красива изненада- ефирно кимоно шоу в центъра Nishijin Texitile.
Отпътуване за храма Фушими Инари, разположен в планината Инари и съставен от много по-малки храмове. Изкачване до върха на планината и разглеждане на храмовете. Следва посещение на музея за саке Гекейкан- един от най-известните в района и страната.
Пристигане в Осака около 17.30 ч. Настаняване в Cross Hotel  Osaka 4*. Нощувка.

9 ден        Осака                                       закуска

Закуска в хотела. Сутринта е посветена на Осака - трети по големина град в Япония и главен град на едноименна префектура. Намира се на остров Хоншу, при устието  на река Йодо. Обиколката започва с трансфер с влакче и
разглеждане на замъка Осака- символ на града. Замъкът е разположен на 60 000 кв.м. и съдържа 13 сгради. Паркът към замъка има огромни зелени площи, спортни съоръжения и е едно от най-красивите места в града по време на цъфтежа на японските вишни през Април. Продължава се към небостъргача Умеда- една от най-посещаваните сгради в Осака. Следва пълна противоположност на Умеда- района Dotombori. Предпочитан за разходки и шопинг от местните, впечатляващ с пъстрите си магазини и реклами. Следобед - свободно време за разходки и шопинг в Осака. Нощувка.

10 ден        Осака - Токио - Виена – София

Ранна закуска и трансфер до летище за полет до Токио в 07,55 ч. Кацане в 09,10 ч. Следващ полет до Виена в 11,15 ч. Пристигане във Виена в 16,00 ч. Следващ полет за София в 17.25 ч. Отново на родна земя в 19,55 ч.

                                                           
Цена на човек в двойна стая        2475 евро                        
Доплащане за единична стая       345 евро           

   
Цените са на човек в двойна стая и включват:    

 • самолетен билет София - Токио / Осака - Токио  / Токио  – София с прекачване във Виена; 
 • 3 нощ. в Токио;
 • 1 нощ. в Хаконе с настаняване в традиционен риокан;
 • 2 нощ. в Киото;
 • 2 нощ. в Осака;
 • 7  закуски, 1 обяд , 1 вечеря в хотела в Токио; 1 екзотична вечеря в японска стая на типичен риокан в Хаконе;
 • целодневен тур за разглеждане на Токио;
 • демонстрация по приготвяне на суши;
 • целодневен тур до планината Фуджи и Хаконе;
 • два полудневни тура за разглеждане на Киото и околностите;
 • демонстрация на типична чаена церемония;
 • посещение на кимоно шоу;
 • полудневен тур за разглеждане на Нара;
 • полудневен тур за разглеждане на Осака;
 • екскурзовод на английски език по време на туристическите програми;
 • водач-преводач от Травъл Арт;
 • трансфери с метро и влакчета;
 • входни такси за включените в програмата обекти;
 • застраховка.


Екскурзии и трансфери с автобус за групата: 

 • Токио- полудневен тур
 • Токио-Фуджи-Хаконе
 • Хакона-Одавара гарата
 • Киото еднодневна програма
 • Киото – Нара – Осака


Трансфери с влакове:

Втора класа места за влаковете Одавара - Киото - Нара – Киото; Намба - летище Осака; Токио полудневна обиколка;
Осака полудневна обиколка. 

Трансфер летище Нарита до хотел в Токио с шатъл линия.

Задължително доплащане на човек:  

 • Летищни такси                         335 евро      

(подлежат  на препотвърждаване при издаване на билетите)

Доплащане по желание:

 • 5 обяда по програмата        80 евро
 • 6 вечери по програмата      180 евро

Запитване за:

Обиколни програми в хотел Япония

Генерирай нов код