Остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур | Травъл Арт

Остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур

15 дни  / 12 нощувки
1 ден          София - Доха

Полет от София до Доха в 16.30 ч. Има технически стоп в Букурещ, без слизане от самолета. Кацане в Доха в 22.55 ч.

2 ден          Доха – Сингапур

Следващ полет от Доха до Сингапур в 00.45 ч. Кацане в Сингапур в 13.35 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Swissotel The Merchant Court ****. Настаняване и време за почивка. Нощувка.
Според Малайска легенда, принц Суматран среща в Темасек един лъв, което се считало за добра поличба и това го подтиква да основе Синга Пура, или Лъвския град. Няма значение, че лъвове никога не са живели по тези места (по-скоро принцът трябва да е срещнал тигър), важното е, че това място се утвърждава като главен търговски район. Сингапур е едновременно град, остров и държава. Мнозина казват, че Сингапур е уникален и единствен на земята, разположен  при фокусната точка на вековни търговски пътища, където хора от различни култури и традиции са дошли заедно преди повече от 200 години. Сингапур е вдъхновяващ град на контрастите, където вкусът и духовността на изтока се срещат с комфорта, удобството и ефективността на запада. Всъщност, Сингапур често е описван като удобен, но жив колаж на това, което района трябва да предлага. Въпреки западните влияния, ще осъзнаете, че Сингапур е все още съвсем азиатски в своя характер.

3 ден          Сингапур                                     закуска

Закуска. Денят започва с полудневен тур за разглеждане на Сингапур. Минава се покрай Малката Индия, един от най-старите квартали на града. Продължавате със забележителностите от Колониалния период на града, сградата на Парламента, впечатляващия Върховен съд на страната, Общината. Продължава се с посещение на ботаническата градина на Сингапур. Националната градина с орхидеите е основната атракция в рамките на ботаническата градина. Разположена в западната част сред хълмиста местност, градината помещава 60 000 орхидеи, над 1000 вида тропически растения и над 2000 хибрида. Всяка година към колекцията се добавят нови видове. Задължитлна спирка е марината с изключителна гледка към едно от архитектурните чудеса на света  хотел казино Marina Bay Sands 5*. Там ще ви посрещне и статуята на Мерлион - митологично същество с глава на лъв и тяло на риба и един от символите на Сингапур.
По желание и на доплащане може да посветите вечерта на остров Сентоса- островът на спокойствието, както означава името в превод от Малайски. Островът е превърнат в кътче за забавления, разходки и отдих и е едно от любимите места, както за местните, така и за гостите на града. Турът продължава около 4 часа. Спираща дъха разходка с кабина по дълга въжена линия, за да стигнете до острова. Няма да пропуснете да се изкачите на кулата Мерлион, издигаща се на 37 метра височина и предлагаще красива гледка към острова и пристанището на Сингапур. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

4 ден       Сингапур                                    закуска

Свободен ден в Сингапур за екскурзии по желание.
Можете да разгледате сутринта зоологическата градина в Сингапур, която още от създаването си през 1973 година се счита за една от най-красивите в света.
Можете да се качите до Панорамната площадка на Marina Bay Sands ***** lux, откъдето се разкрива най-впечатляващата гледка към града.
Може да се разходите късно следобед до „The Gardens of the Bay” – известните изкуствени дървета, обсипани със светлини и въздушни мостове.

5 ден        Сингапур – Куала Лумпур                             закуска

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Куала Лумпур в 11.05 ч. Кацане в 12.05 ч.
Посрещане на летището и трансфер до хотел Renaissance Kuala Lumpur East Wing ****.
Настаняване в стандартни стаи и време за почивка.
По желание и на доплащане вечерта ви предлагаме вечеря с традиционна фолклорна програма в Куала Лумпур. Нощувка.

6 ден          Куала Лумпур                                 закуска

Закуска в хотела. Среща с екскурзовода за днешната полудневна обиколка на столицата. Започва се с разглеждане на националната Джамия, която местните наричат Масжит Негара- най-красивата в Куала Лумпур. Продължава се  към китайския квартал, Федералния Съд, старата ЖП гара-една от забележителностите награда, Кралския дворец.
Следобед – свободно време.
По желание и на доплащане ви предлагаме екскурзия до Куала Селангор, известен с една от най-големите популации на светулки в света. Екскурзията започва около 16.00 ч. с трансфер до Куала Селангор. Качване на лодка за круиз по река Сунгай Селангор. Вкусна вечеря в подбран местен ресторант. Екскурзията завършва с трансфер до хотела.

7 ден        Куала Лумпур                                 закуска

Закуска. Свободен ден в Куала Лумпур с възможност за екскурзия по желание и на доплащане до Малака или център за отглеждане на слонове.
Екскурзията до Малака продължава 8 часа и започва в 08.30 ч. Пътува се около 2 часа от столицата до Малака, чиято история се простира 850 години назад, а градът се счита за едно от най-старите търговски пристанища в Малайзия. Разходка и разглеждане на Малака, свободно време за пазар в местните занаятчийски и антикварни магазини. Връщане в хотела следобед.
Екскурзията до лагер за слонове продължава 8 часа и започва в 08.30 ч. Отпътува се на изток от Куала Лумпур, като по път се спира в Букит Ланканг, където може да купите глезотии за слоновете- захарна тръстика, плодове. Слоновете са чудесно обучени и гостите на парка могат да ги яздят, да ги хранят, да се снимат с тях и да се порадват на уменията им. Връщане в хотела следобед. 

8 ден        Куала Лумпур - остров Бали                                        закуска

Закуска и трансфер до летището. Полет от Куала Лумпур до Бали в 12.25 ч. Кацане на Денпасар /о-в Бали/ в 15.25 ч.
Посрещане и трансфер до хотел по избор: Grand Mirage **** или Patra Bali Resort & Villa ****.  
Ако попитаме посетителите на Бали какво означава острова за тях ще получим толкова разнородни отговори колкато разнообразни са цветовете на най-омайното дърво на острова - Франджипани. Изобилие от приказни храмове,  хипнотизиращи танцови изпълнения, преливащи в безброй нюанси на зеленото оризови тераси, буйни вълни приканващи смели сърфисти, романтична вечеря на плажа в прегръдката на любим човек, а пред очите ви се разкрива най-изумителният залез на света. И разбира се така искрените усмивки на местните хора... и още толкова много приятни изненади таи в себе си приключението наречено Бали.

9 ден         остров Бали - Красотите на Кинтамани  /продължителност около 8 часа/    закуска

След закуска предстои първият тур за опознаване на тайнствата на Бали.
Островът е известен с народните си танци един от които е  танцът Barong&Kris.  Първата спирка по време на този тур е посветена именно на изкусните Балийски танци. Следва посещение в работилниците на талантливи Балийски художници като майстори на сребърна бижутерия в Целук и дърворезбар в Мас. Турът продължава към Кинтамани, красивото езеро Батур и действащия вулкан на връх Батур. Следващата спирка е Тампаксиринг, “Фонтана на младостта”.

10 ден        остров Бали -  Залез в Бали    /продължителност около 5 часа/        закуска

Закуска и свободно време до обяд. Виждали ли сте някога залеза в Бали?  Първо ще започнете с най-големия храм Mengwi Taman Ayun, строен през 17 век за принц Табанан и заобиколен от голям ров, символизиращ световния океан. След това ще наблюдавате свободно разхождащи се маймуни в гората на свещените маймуни Alas Kedaton, с хиляди дървета “Индийско орехче”, обитавана от плодови прилепи (летящи лисици) и 3 големи семейства маймуни. А самия залез ще наблюдавате от красивия храм Tanah Lot, построен на върха на скала в Индийския океан на няколкостотин метра от брега.  Това е най-романтичната гледка на Бали!

11 ден        остров Бали - Мистерията на Източен Бали    /продължителност около 8 часа/ закуска

Закуска и втори ден посветен на неповторимата красота на острова. В източната част на Бали се издига най-високият вулкан на острова – планината Агунг (3142 м), чието последно изригване е било през 1963 г.  Построен на един от вулканичните склонове, комплексът от храмове Besakih е най-важният храм и най-свещеният връх за хиндуиското население на Бали, наричан още “Храмът-майка”. При Bukit Jambul  правите малка почивка, за да се заредите с енергия от смайващата гледка над долината и да похапнете (по избор). Пътят Ви отвежда в традиционното селище Penglipuran, за да видите различната социална структура на обществото и разположението на селището, чието начало е поставено през 16 век.   По обратния път посещавате Съдебната палата в Клунгкунг, наречена "Kerta Gosa".
Забeлежка: Препоръчва се да носите саронг или чифт дълги панталони при посещението си в Besakih.

12-13 ден        остров Бали                                     закуска

Закуска и свободни дни за разходка, плаж или допълнителни турове.   

14 ден        Бали –    Доха                                     закуска

Закуска. Запазвате стаите да часа на трансфера. Трансфер до летището около 18.30 ч. Полет от Бали до Доха в 22.35 ч.

15 ден       Доха – София                                      

Кацане в Доха в 04.55 ч. Следващ полет до София в 08.35 ч. Полетът има стоп в Букурещ. Отново на родна земя в 14.45 ч. 

Пакетни цени на човек в двойна стая
Възрастен 
Patra Bali resort & Villa ****
1930 евро
Grand Mirage Bali ****/*
2040 евроПакетната цена е на човек при минимум 2 човека и включва: 

 • самолетни билети по описаният маршрут София – Доха –Сингапур - Куала Лумпур – Бали – Доха - София;
 • 3 нощ. със закуски в Сингапур;
 • трансфер летище-хотел-летище в Сингапур;
 • полудневна екскурзия в Сингапур на английски език с туристи от други националности;
 • 6 нощ. със закуски на Бали;
 • Късно освобождаване на стаите на Бали;
 • трансфери летище-хотел-летище на Бали;
 • 3 екскурзии на остров Бали на английски език с туристи от други националности; 
 • 3 нощ. със закуска в Куала Лумпур;
 • трансфер летище-хотел-летище в Куала Лумпур;
 • полудневна туристическа програма в Куала Лумпур с туристи от други националности на английски език;
 • застраховка медицински разходи.


Задължително доплащане на човек:

 • летищни такси    подлежат на препотвърждение при издаване на билетите        EUR 280
 • виза за Индонезия       получаване на летището при кацане в Денпасар                USD 25
 • такса напускане на Индонезия - плаща се на място на летището                            USD 20


Доплащане за екскурзии по желание, цена на човек:                   

 • еднодневна екскурзия до Малака с обяд                                                      37 евро
 • вечерна екскурзия в Куала Лумпур с фолклорна програма и вечеря    38 евро
 • еднодневна екскурзия до лагер за слонове в Малайзия с обяд             52 евро
 • вечерна екскурзия до Куала Селангор с вечеря                                         47 евро
 • екскурзия до остров Сентоса                                                                            46 евро
 • посещение на зоологическата градина в Сингапур                                    35 евро
 • вечерен круиз в Сингапур с вечеря                                                                 45 евро


Уточнение: екскурзиите са на английски език с туристи от други националности от цял свят. Провеждат се при минимум 2 човека.

~Като комплимент получавате 90 минутен балийски масаж~

Запитване за:

Остров Бали, Сингапур и Куала Лумпур

Генерирай нов код