Индия - многолика и вълшебна | Травъл Арт

Индия - многолика и вълшебна


Многолика, вълшебна и непредсказуема, възбуждаща сетивата и желанието да видите още и още, преди да посетите Индия не може да бъдете подготвени какво ви очаква там. Трябва да я усетите, да я преживеете за да се влюбите в нея и да пожелаете да се завръщате отново и отново. Уникална смесица от етнически групи, впечатляващо културно богатство, дебнещи отвсякъде контрасти и скирити чудеса. Индия разпалва въображението и възбужда душата, като никое друго място на света.
1 ден                    София – Истанбул – Делхи

Летим от София за Истанбул в 09.35 ч. Пристигаме в Истанбул в 11.00 ч. Полет от Истанбул за Делхи в 19.55 ч.

2 ден                    Делхи пристигане                 закуска, вечеря  

Кацаме на Международното летище в Делхи в 04.20 ч.
Посрещане на летището и трансфер до хотел The Surya **** / The Park **** . Настаняване веднага и време за почивка.
Около 09.30 ч. – закуска в хотела за неуморните. Тези, които предпочитат почивката може да си поспят до обяд, когато е срещата с екскурзовода във фоайето на хотела.
Днес предстои първата ни разходка в столицата на необятна Индия. В града са намерени останките на седем древни града. Столица на няколко империи в древна Индия, Делхи винаги е бил важен град по старите търговски пътища към долината на река Ганг. Днес там се намират много древни паметници и археологически останки от национално значение. Моголите построяват част от града, известна като Стария град или Старо Делхи, който е бил столица на Моголската империя за дълго време. По време на британското управление е построен Ню Делхи, който след обявяването на независимостта на страната през 1947г. става столица на Индия.
Днес се потапяме в атмосферата на Новата част на града.
В 12.00 ч. започва днешната екскурзия в Новия град. Разглеждаме /отвън/ на красивия Лотос- прочутия храм на Бахайската вяра. Храмът има 9 врати, може да побере до 2500 души и е една от най-посещаваните сгради в Индия. Както във всички Бахайски храмове и тук се допускат изповядващи всякакви религии посетители. Продължава се с  разглеждане на комплекса Кутуб Минар, увенчан от кулата на победата. Обиколката завърша с гробницата Хумаюн – един от най-красивите образци на Мугалската архитектура, където се намира гробницата на император Хумаюн, поръчана от неговата съпруга през 1562 година.  Нощувка.

3 ден                     Делхи – Агра                    закуска, вечеря 

Закуска в хотела и среща с екскурзовода. Потегляме към Агра и днес посрещаме залеза на прекрасния Тадж Махал.
За първи път се споменава за Агра в епическата Махабхарата, където е назована с името Агравана. В други ранни източници, градът се споменава с името Агра Грия, където живеят арийците. По-късно Птолемей, известен гръцки географ, астроном и математик, автор на прочутата „География”, превърнала се в учибник по география на великите географски открития до 15 в., нарича града Агра. На 200 км. от Делхи, той и някогашна столица. Основан 1475 г. от Бадал Синг, Агра добива своята „индивидуалност”, когато кралете Лиди го избират за своя столица. Сикандер Лиди обявява Агра за своя столица, но идването на Бабур възвестява ерата на величие на града. Постепенно той се превръща в център на изкуството, културата и търговията. В средатана 16-ти и началото на 17-ти век в Агра има бум на строителството и именно тогава е построен символа на любовта – Тадж Махал.
Пристигаме в Агра около обяд и незабавно се отправяме към Крепостта– истински лабиринт от вътрешни дворове, джамии и различни по предназначение помещения. Крепостта в Агра е разположена на брега на река Ямуна. Изградена е от червен пясъчник и е мястото, където Шах Джахан остава затворен от третия си син и където прекарва последната година от живота си, гледайки от другата страна на реката храма на своята любима. 
От Крепостта се отправяме към отсрещния бряг на Ямуна и приказния Тадж Махал– най-величественият паметник на любовта и красотата. Издигнат от нежен мрамор, менящ цвета си при всяко движение на слънцето при изгрев и залез, Тадж Махал е мястото, където можете да останете с часове в безмълвен унес. Построен е от Шах Джахан в памет на любимата му Мумтаз Бегум, като строителството започва веднага след смъртта и през 1631 година и продължава 17 години. Тадж Махал е истинска поема от мрамор, скъпоценни и полускъпоценни камъни.
Този храм е безспорно една от най-забележителните постройки в света. Прославен с величествена архитектура и изящество, той се причислява към на гордите постижения на човечеството и е част от списъка на най-големите чудеса на света. Като гробница, тя няма аналог в света. Никъде другаде тленни останки не са били приютявани в такъв неповторим разкош. Настаняване в хотел Wyndham *****/ Radisson *****. 

4 ден                     Агра – Джайпур                закуска, вечеря 

След закуската в хотела се събираме във фоайето и потегляме към Джайпур (около 4 - 5 часа път), като по път разглеждаме Фатепур Сикри- прекрасен комплекс от червен пясъчник, издигнат в чест на Салим Чисти, който предрича на император Акбар раждането на трима сина.
Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел Radisson **** / The Fern **** . Свободно време за пазар в най-големият град на Раджастан. Вечеря и нощувка.

5 ден                    Джайпур                    закуска, вечеря 

Сутринта се отправяме към покрайнините на града, където удобно настанени на гърба на слон ще се изкачим до входа на крепостта Амбер – старата столица на щата до 1728 г.
Някогашна императорска столица, крепостта е и образец на архитектурата Раджпут. Представлява комплекс от дворци, храмове, изискани зали и красиви коридори от мрамор.
След това предстои разходка из Джайпур или "Розовия град" - наричат го така, заради обагрените в розово сгради в стария град. Джайпур носи името на своя създател - махараджата Джай Сингх - същият, чието дело са обсерваториите Джантар Мантар в тази част на Индия. По пътя ще се насладим на красотата на Хава Махал - или в буквален превод „Дворецът на ветровете” - една от основните забележителности на града. Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”. Навярно е построен за улесняване на жените на кралското семейство - за да могат те да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят.
Продължаваме с разглеждане на Градския дворец и посещение на Обсерваторията (Джантар Мантар). Вечеря и традиционна фолклорна програма в ресторант. Вечеря и нощувка.

6 ден                      Джайпур – Делхи                 закуска, вечеря 

Закуска и потегляме към столицата. Пристигане и настаняване в хотел Country Inn & Suites (Gurgaon) Sector 12 ****. Свободен следобед за пазар и разходки. Нощувка.

7 ден                    Делхи – Истанбул – София

Трансфер около 3.00 ч. до летището за полет от Делхи до Истанбул в 06.05 ч. Пристигане в Истанбул в 10.25 ч. Следващ полет до София в 19.35 ч. Отново на родна земя в 20.55 ч.

 

Цена на човек в двойна стая 868 евро
Доплащане за единична стая 282 евро

 

Пакетната цена е при мин. 15 човека и включва: 

 • самолетен билет София-Истанбул-Делхи // Делхи-Истанбул–София;
 • 3 нощ. в Делхи;
 • 2 нощ. в Джайпур;
 • 1 нощ. в Агра;
 • включени 5 закуски и 5 вечери;
 • туристическа програма в Индия с професионални екскурзоводи на английски език;
 • входни такси за обектите по програмата;
 • 1 бутилка минерална вода на човек всеки ден в автомобила за трансфери и екскурзии;
 • водач-преводач от Травъл Арт;
 • застраховка.


Задължително доплащане на човек:

 • Летищни такси         подлежат на препотвърждаване    264 евро
 • Виза за Индия                                                                            100 лева                   


Условия за записване:

 • Депозит в размер на 50% от стойността пакета без летищни такси;
 • копие от задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България;
 • 2 цветни снимки на човек и паспорт за вадене на виза за Индия.


                                  

Запитване за:

Обиколни програми в хотел Индия - многолика и вълшебна

Генерирай нов код