Исландия 15 юли - 24 юли | Травъл Арт

Исландия 15 юли - 24 юли


9 дена/ 8 нощувки
15 юли        София – Рейкявик

Излитане от София с полет в 15.30 ч. Пристигане в 16.50 ч. Следващ полет за Рейкявик в 21.10 ч.
Кацане в Исландия в 23.10 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Centerhotel Plaza ***. Настаняване и нощувка.

16 юли        Рейкявик                 закуска

Закуска в хотела и среща с екскурзовода. Започва се с кратко пътуване към Бесащадир- сградата на Президенството.  Спиране при Перлан, разположен върху огромни резервоари за гореща вода, отъкдето се откриват великолепни гледки към Рейкявик. Оттук се продължава към старата част на града, където първо се разглежда църквата Hallgrímskirkja- една от забележителностите на града. Обиколката включва още Исландския Парламент и най-старата законодателна асамблея в света, Лутеранската и католическа Катедрали, пристанището.
През 2001 год. са открити археологически останки в Адалстрети, както и част от стена, датираща от 871 год. По време на разкопките е открита и голяма зала или къща от 10 век. Стената и залата са запазени днес на оригиналното място и са част от изложба, посветена на викингския период на Рейкявик. Последната спирка е посветена на културната история на града. Тук могат да се видят много от емблематичните за културната история на Рейкявик книги, датиращи от началото на печатната книга през 16 век до наши дни.       

17 юли        Рейкявик – Гейзир – Гълфос - Þingvellir            закуска, обяд 

Дори и един ден да прекарате само в Исландия това е екскурзията, която не трябва да пропускате. Природни  и исторически чудеса в един тур!
Отпътуване към района на Гейзера с врящите кални кратери и горещи минерални извори. Гейзерът изригва на всеки няколко минути и едно от най-посещаваните места в страната. Оттук съвсем близо е водопадът, считан за най-красивия в Исландия- Гълфос. Днес се разглежда още и националния парк Þingvellir- викингския Парламент с повече от 1000 години история. Екскурзията продължава 8 часа. Връщане в Рейкявик и нощувка.

18 юли        Рейкявик – Скогафос – Селяландсфос - Вик                закуска, обяд  

Днес предстои пътуване през прекрасните пейзажи на исландското южно крайбрежие- район на вълшебни пейзажи и легендарни истории. От обширни равнини, образувани от ледникови реки, страховити крайбрежни скали около Диролей и Рейнишверфи, внушителни водопади до Селяландсфос и Скогафос. При ясно време се виждат дори вулканите Хекла и Ейяфялайокул. Разходка в селцето Вик. Екскурзията продължава около 10 часа. Връщане и нощувка в Рейкявик.

19 юли        Рейкявик – Боргарфьордур – Барнафос /по път/ - Борганес     закуска, обяд 

Днес ще съживите сагите минавайки по стъпките на викингите, сцена на някои от легендарните събития от историята на Исландия. Посещавате Бьоргафьордур, свързано с викингския войн и поет Егил Скалагримсон. Следва Рейкхолт – дом на поета и учен Снори Стурлусон, както и културния център Снорастофа, Борганес – също част от пътя на сагата. Чудни са гледките към водопадите Барнафос и Храунфосар. 

20 юли        Сафари за китове и музея на кита                закуска

Днес ви потапяме в света на китовете и морските птици. Това е шанса да се доближите максимално до впечатляващите морски обитатели във водите до Рейкявик. Заливът е пълен с изненади, ще научите за животи и нравите на китовете. Ще видите няколко вида китове, а пътуването минава покрай няколко острова, населени с колонии от великолепните puffin. Посещение на музея на кита и връщане в хотела.
Екскурзията продължава около 6 часа, от които 3 часа на морско сафари. Нощувка.

21 юли         Полуостров Снефелснес, музея на акулата                закуска, обяд

Снефелснес е уникален район с разнообразни геоложки форми, като лавови полета, глетчери, вулкани, извори, удивителни скални формирования, жълти и черни пясъчни плажове, пещери.
Главната атракция е глетчера Снефелсйокул- красив страто вулкан, разположен в края на полуострова. Глетчера и удивителната природа около него са сцена в романа на Жул Верн „Пътуване до центъра на света” и са признати за едно от най-красивите места на земята. Следва посещение на единственият музей на акулата в Исландия. Ще научите повече за едни от най-свирепите морски хищници и ще опитате местните специалитети.
Не се пропуска днес и Будир- много впечатляващ район с уникални пейзажи и смесица от пясъчни хълмове, черна лава, жълти плажове и всичко това непосредствено до ледник. Следва приятна разхода около брега при Арнастапи – скални колони и безброй причудливи скални форми, където морските птици в района обичат да гнездят. Продължаване към Синята лагуна. Настаняване в Northern Light *** +. Нощувка.

22 юли        Синята лагуна                            закуска

Закуска в хотела. Свободен ден. Включени вход за лагуната и кърпи. Нощувка.

23 юли        Рейкявик – отпътуване                    отпътуване

Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00 ч.
Може да се остави багажа на рецепция и да се използва следобеда за почивка на лагуната.
Трансфер около 21.00 ч. с шатъл автобус до летището в Рейкявик.

24 юли         Тегел - София                        закуска

Полет от Рейкявик до Тегел в 00.55 ч. Кацане в 06.20 ч. Полет от Тегел до София в 09.55 ч. Кацане в София в 13.00 ч.

 

Цена на човек в двойна стая        2412 евро

Доплащане за лет. такси             270 евро

 

Цената е валидна при група от 10 човека и включва:
  • самолетни билети по маршрута София-Лондон-София и Лондон-Рейкявик-Лондон;
  • 2 нощувки със закуска на Синята Лагуна
  • 6 нощувки със закуски в хотел 3* в Рейкявик;
  • 4 обяда от 2 блюда;
  • Застраховка с покритие 15 000 евро
  • Водач при гпупа от 10 човека
  • Застраховка
  • Шатъл от Синята лагуна до летище Рейкявик последния ден
  • Входни такси

Eyjafjallajokull центъра за вулкани
Музея на акулата
Музея на кита
Сафари за китове
Вход за Синята лагуна и кърпи

Запитване за:

Исландия 15 юли - 24 юли

Генерирай нов код