Еквадор и Амазония | Травъл Арт

Еквадор и Амазония

  
13 дена/ 11 нощувки

 

1 ден           София – Мадрид

Следва да сте на летището мин. 2 часа преди полета. Полет от София за Мадрид в 06.45 ч. Кацане в Мадрид в 09.20 ч.
Трансфер с шатъл до хотел ***/* в района на летището.  Настаняване и свободно време за почивка или самостоятелна разходка в Мадрид. Нощувка. 

2 ден             Мадрид – Кито

Закуска. Трансфер с шатъл от хотела до летището. Полет до Кито в 12.35 ч. Пристигане на Международното летище в Кито в 16.35 ч. Трансфер от летището до хотел Hotel Mercure Alameda **** и време за почивка или самостоятелна разходка в центъра на Кито. Нощувка.
Кито се намира в подножието на вулкана Пичинча, заобиколен е от снежните върхове на няколко планини. Известен е с красивите си колониални църкви, манастири и обществени сгради, многобройни прекрасни скулптури и картини, свързани с испанското и фламандското изкуство. Още през 1978 год. е обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. В града днес има 86 църкви и манастири от 16 в. и 17 в. , заради които често го наричат „Метоха на Америка”. Намира се на 22 км. от екваториалната линия или  „средата на света”.

3 ден        Кито и центъра на света            закуска, обяд 

Закуска в хотела. Денят е посветен на красотите на Кито. Обиколката започва с колониалната част на Кито и красива пешеходна разходка до площада на Независимостта и Правителствения дворец, Епископския дворец. Посещение на Катедралата и Катедралния музей. На път за площад Сан Франсиско минавате край църквата Ла Компания с нейните изключително богато украсени фасада и интериор. Ще се изкачите и на прочутия хълм на стария град с нежното име „Хлебчето” и статуята на Девата на Кито. Продължава се към Екваториалната линия, наречена „Центъра на света”, където можете да застанете едновременно в южното и северното полукълбо на земята. Обяд в подбран местен ресторант в града или в района на Екваториалния комплекс. Внимание: има изкачване до 2800 м. надморска височина и изкачване на стъпала. Нощувка.

4 ден          Отавало еднодневна екскурзия            закуска, обяд

Закуска в хотела. Днешният ден е посветен на екскурзия до Отавало. Пътят се спуска към впечатляващите безводни и в същото време плодородни земи на пролома Гайлабамба и  селцето със същото име. С повече късмет след няколко минути ще видите и снежния връх на Каямбе. Маршрута минава и край Лаго Сан Пабло с неговия внушителен фон- скалния масив Таита Имбабура. Пристигане в красивото градче Отавало, което е прочуто със своите тъкани пъстроцветни шалове и дрехи и особено  с красивия си индиански пазар. Тъкачеството и ръчно направените колани и дрехи имат основна заслуга за икономическия просперитет на градчето. Местните жители имат дълъг опит в занаятите и търговията, често пътуват до други южноамерикански страни, за да продават собствените си пъстри произведения.
Обяд в хасиенда или подбран ресторант. Отпътуване за Илуман или Пегуче- еквадорски селца, известни с ръчно тъканите прекрасни черги и дрехи. Връщане в Кито, свободна вечер. Нощувка в Кито.
Екскурзията продължава около 8 часа, надморска височина около 2560 м. Включва обяд.

5 ден            Кито – Амазония            закуска, вечеря 

Рано сутринта закуска в хотела. В 08.00 ч. потегляне към Амазония. Първата спирка е в Папайакта- малко планинско селце, известно с горещите си извори. Отдалечаваме се от могъщите Анди и продължаваме към Амазония ”Oriente”. По пътя се спира за снимки край живописни водопади, обширни зелени равнини. Пътят свършва при Пунта Ахуано- малко градче с пристанище на брега на река Напо, където чакат канута, с които се продължава по течението на реката към лоджата Casa del Suizo. Посрещане за залеза на брега на реката или от басейна на лоджата, с коктейл за Добре дошли. Но преди това предстои посещение на селцето Ахуано, където ще научим повече за културата и обичаите на Кичуа, как местите правят чича /любима местна напитка/, ще демонстрират ритуали за изчистване от духове, които местните практикуват и до днес.   Днес пътуваме около 220 км., като маршрута ни минава Папаякта, Баеса, Тена, Ахуано.

6 ден          Амазония                закуска, обяд, вечеря

След закуска групата се качва на кану и потегля на 20-минутно пътуване по река Напо към Косано. Слизане от кануто и 2 часа разходка в дъждовната гора, където щи видите капани за лов, изпозвани традиционно то местните. Ще покажат как ловуват, как струлят с куха пръчка, ще разкажат за флората и фауната в района. Точно срещу лоджата, на отсрещната страна на реката има център за лекуване на заболели животни. Може да се видят тапири, различни видове маймуни, миещи мечета, змии, различни видове птици.
По-късно този ден се посещава и къщата на пеперудите, където ще научите повече за метаморфозите на пеперудите и видовете, разпространени тук. Нощувка. 

7 ден            Кито – Куенка полудневна екскурзия    закуска

Закуска в хотела. Връщане в Кито, като по път се спира за почивка и обяд в местен ресторант. Трансфер до летището и полет от Кито до Куенка. Пристигане, посрещане на летището, откъдето се отправяте на обиколка на града.
Куенка се счита за основен занаятчийски център на страната – бижутерия, керамика, кожарство, дърворезба, плетене на кошници и панамки, тъкачество и правене на свещи. Известна е и с много художници и скулптури, като Едуардо Вега /керамика/, Мануел Пуя, Хорхе Чалко, Томас Очоа. Интересни са Музеят на аборегинските култури, Музея на Централната Банка. Трансфер до хотел Hotel Santa Lucia ***/*.  Нощувка.

8 ден           Куенка – Ингапирка 8 часа         закуска, обяд

Закуска в хотела. Пътуване около час и половина по Панамериканската магистрала край прекрасни пейзажи от Андите завършва при Ингапирка – най-добре запазеният и най-важният комплекс от инките и от пред испанския период на Еквадор. Руините се намират на зелен хълм на височина от 3100 м. Дори преди издигането на Храма на слънчето /1450 – 1480 г./ мястото има важно духовно значение за инките.
През 1470 година Краля на инките покорява местното племе Каняри и строи Ингапирка. Докато обхождате някогашния процветяващ град на инките, ще научите повече за живота, церемониите, вярванията на могъщия народ. Обяд /сух пакет или в подбран местен ресторант/. Връщане в Куенка. Нощувка.

9 ден            Куенка                    закуска

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка в Куенка.
Куенка /с официално име Santa Ana de los Rios de Cuenca  се слави с уникалната си атмосфера, прекрасните колониални сгради  и е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Намира се на 2500 м. надморска височина, в централната част на южен Еквадор.
По желание и доплащане - екскурзия до Гуаласео, Чорделек, Сигсиг с обяд – 120 щ.долара / около 8 часа
Куенка е оградена от живописни малки селца, чиито жители са известни с занаятчийските си умения. Гуаласео е известен с ръчно тъканите вълнени шалове, вълнени платове и пончо. Продължава се с разходка и разглеждане на Чорделег “Chorro de Oro”  /”златен водопад”/. Местните жители са умели ювелири и ще се изумите от фино изработените им златни и сребърни накити. Известни са още с керамичната посуда и изработването на панамени шапки. Едно от важните места днес е и посещението на орхидеена лаборатория, занимава се с отглеждане и изучаване на видовете орхидеи. Обяд в хасиенда и връщане в Куенка.

10 ден          Куенка - Гуаякил            закуска

Закуска. Трансфер до летището и полет до Гуаякил.  Пристигане в Гуаякил, посрещане и полудневна екскурзия в стария град. Разходка до площад Колумб с църквата Санто Доминго /най-старата в Гаякил/, площад Сан Франсиско, парка Симон Боливар, известен още като парка на игуаните, сградата на Общината, крайбрежната улица Малекон на река Гаяс. Нео готическата Катедрала предлага поглед към интересното минало на Гаякил. Разходката продължава към Лас Пеняс сред старите сгради от дърво, романтични улици с галерии и кафенета. Тук на Mercado Plaza del Sur се намира и металната постройка, чийто дизайн е дело на Гюстаф Айфел. Нощувка в хотел ***.

11 ден           Гуаякил – Мадрид            закуска

Закуска. Трансфер до летището и полет до Кито. Прекачане на полет за Мадрид в 17.55 ч.

12 ден            Мадрид – София    

Кацане в Мадрид в 12.20 ч.  Трансфер с шатъл от летището до хотел ***/* в района на летището. Нощувка. 

13 ден          София                    закуска

Закуска. Трансфер с шатъл до летището. Полет за София в 10.20 ч. Отново у дома в 14.40 ч.

 

Цена на човек в двойна стая                 2795 евро
 

Лет такси на човек                                                         566 евро

Пакетната цена включва:

 • самолетни билети София – Мадрид – София;
 • самолетни билети Мадрид – Кито / Гуаякил- Мадрид;
 • самолетни билети Кито – Куенка – Гуаякил;
 • 3 нощувки със закуски в Кито;
 • 3 нощувки със закуски в Куенка;
 • 1 нощувка със закуска в Гуаякил;
 • Полудневна обиколка в Гуаякил;
 • 2 нощувки в лоджа в Амазония – 4* местна категоризация със закуски, обеди и вечери;
 • всички трансфери летище-хотел-летище по програмата за Кито;
 • еднодневна екскурзия в Кито с обяд;
 • еднодневна екскурзия до Отавало с обяд;
 • полудневна екскурзия в Куенка;
 • еднодневна екскурзия до Ингапирка с обяд;
 • всички екскурзии, описани в програмата за Амазония;
 • пълен пансион – закуска, обед и вечеря за Амазония;
 • 2 нощувки със закуски в Мадрид в хотел в района на летището;
 • водач от Травъл Арт при група от 10 човека;
 • застраховка с покритие 15 000 евро.


                 
При група от 6 човека цената на човек в двойна стая се увеличава със 130 евро.

 

На място лично се заплаща:

 • такса напускане на Еквадор            25 щ.долара         лично при напускане на страната в Кито


Не са включени:

 • напитки и лични разходи.


Забележка: екскурзиите в Амазония са с други туристи.


Запитване за:

Обиколни програми в хотел Еквадор и Амазония

Генерирай нов код