Еквадор и Панама, Галапагос | Травъл Арт

Еквадор и Панама, Галапагос

 

 

6 януари София – Амстердам

Полет от София за Амстердам в 07.00 ч. Кацане в Амстердам в 09.00 ч.  Следващ полет до Гуаякил в 10.15 ч. и кацане в Еквадор в 18.35 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Unipark ****. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка. 

7 януари Гуаякил – Балтра (Галапагос)  закуска 

Закуска. Трансфер до летището за полет от Гуаякил до Балтра в 10.40 ч. Кацане в 11.30 ч. Трансфер от летището до ферибота, пресичане на протока Итабака между Балтра и Санта Крус. Продължава се към южната част на Санта Крус, като по път спираме в централната част на острова и посещаваме ранчо, където свободно живеят столетни костенурки. Следва спирка при лавова пещера –тунел и завършваме с посещение на изследователския център Чарлс Дарвин, който се намира в покрайнининте на Пуерто Айора. Центърът и фондацията /регистрирана в Белгия/ работят от около 50 години. Над 100 изследователи, асистенти, доброволци се грижат за съхраняването на естествената среда и биоразнообразието на архипелага. Настаняване в хотел Sol y Mar **** стандартни стаи в Пуерто Айора. Нощувка.

8 януари Пуерто Айора  закуска

Закуска. Свободен ден за екскурзия по желание на доплащане – 270 щ.долара на човек (круиз до остров Северен Сиймур). Островът е истински рай за любителите на синьокраките рибояди. Пътеката минава покрай гнездящи фрегати и синьокраки рибояди. С малко късмет може да видим любовния танц, с който са известни тези птици или нежното общуване между майка и малките пиленца. Във водите край острова спокойно плуват цели семейства морски лъвове.Яхтата спира на плажа Бачас, където има време за плуване и шнорхелинг, може да се видят и розови фламинго.  Остров Северен Сиймур се намира веднага на север от Балтра, на около час от Итабака. Може да се видят: синьокраки рибояди, фрегати, колонии от калифорнийски морски лъвове, морски игуари, земни игуани, чайки, червеноклюни тропически птици, наска рибояди. Освен това още галапагоски акули, огромни скатове. Нужни са затворени обувки, вода, шапка, слънцезащитен крем, екипирова за гмуркане, бански и дрехи за преобличане.

9 януари Пуерто Айора  закуска

Закуска. Свободен ден за екскурзия с яхта по желание /на доплащане – 270 щ.долара на човек/ до остров Бартоломе. Намира се на около 2 часа северно от Санта Крус, остров Бартоломе предлага едни от най-прекрасните панорамни гледки на Галапагос- впечатляващи вулканични форми, потопени в черно, червено и зелено. По време на разходката ще видим една от най-разпознаваемите скали на архипелага. Впечатляваща лавова структура, която се издига високо над водата. Ще отдадем нужното внимание на галапагоските пингвини, морски лъвове, морски костенурки. Време за шнорхелинг и разходка по брега по стъпките на поколения зелени морски костенурки, които всяка година се връщат тук и снясат яйцата си. 

10 януари Пуерто Айора – Гуаякил закуска 

Закуска. Трансфер до северната част на Санта Крус, пресичане на протока и продължаване до летището. Полет от Балтра за Гуаякил в 12.30 ч. Кацане в Гуаякил в 15.20 ч. Настаняване в хотел Unipark ****  и нощувка.

11 януари Панама закуска, обяд

Закуска. Сутринта е посветена на най-големия промишлен и административен център в страната. Разходка до площад Колумб с църквата Санто Доминго /най-старата в Гуаякил/, площад Сан Франсиско, парка Симон Боливар, известен още като парка на игуаните, сградата на Общината, крайбрежната улица Малекон на река Гаяс. Нео готическата Катедрала предлага поглед към интересното минало на Гаякил. Разходката продължава към Лас Пеняс сред старите сгради от дърво, романтични улици с галерии и кафенета. Тук на Mercado Plaza del Sur се намира и металната постройка, чийто дизайн е дело на Гюстаф Айфел.
Трансфер до летището и полет от Гуаякил до Панама сити в 15.02 ч. Кацане в Панама в 17.05 ч.Посрещане на летището и трасфер до хотел Doubletree by Hilton ****, настаняване в стандартни стаи. Нощувка. 

12 януари Панама закуска, обяд

Закуска. Сутринта потегляме към руините на стара Панама, изкачваме се на Катедралната кула, разглеждаме музея на Стара Панама и продължаваме към  централната и най-стара част на нова Панама, която датира от края на 17 век.   Разходка и разглеждане на централния площад, църквата Санто Доминго, църквата Сан Хосе и красивия и позлатен олтар. Разходката минава още край музея на Панамския канал, Президентския дворец, Националния театър.    Отправяме се към гордостта на столицата - канала и шлюзовете Мирафлорес. Обяд по време на тура в подбран местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка. 

13 януари Панама – Ембера- Гамбоа закуска, обяд

Закуска и потегляне към езерото Медън и Ел Короту. Тук се качваме на моторно кану и потплаваме нагоре по течението на река Чагре към селището Ембера. Плаваме през Националния парк Чагре, като с повече късмет може да видим сини и зелени чапли, бели чапли, корморани, рибарчета, тукани. Пристигане в Ембера, където ни посрещат с танци и музика. Ще научим повече за обичаите и традициите на общността Ембера и връзката и с природата. Ембера са и прочути майстори на плетени кошници, маски, майстори-дърворезбари. Традиционен ембера обяд и отпътуване към Gamboa Rainforest Resort (http://www.gamboaresort.com/default-en.html). Настаняване в стандартни стаи с гледка към градината. Нощувка.

14 януари Гамбоа закуска, обяд

Закуска. Сутринта се отправяме към кабинковата линия над дъждовната гора. Ще се насладим на гората от различен ъгъл, а кабинковата линия се простира на цели 100 хектара дъждовна гора. Следобед се отправяме ана разходка с лодка по езерото Гатун на Панамския канал. Не забравяйте бинокълите, защото ще търсим зелени игуани, ленивци, крокодили, тукани, орли, ревящи маймуни, белолики маймуни капуцини и много други.   Продължителност около 8 часа, включен обяд.

15 януари Панама – Амстердам закуска

Закуска и трансфер до летището. Полет от Панама сити до Амстердам в 18.55 ч. 

16 януари Амстердам

Пристигане в Амстердам в 11.00 ч. Трансфер с шатъл до хотел 3*/4* в района на летището. Нощувка.

17 януари Амстердам – София   закуска

Трансфер с шатъл до летището за полет до София в 10.20 ч. Отново у дома в 14.00 ч.

 

Пакетна цена на човек в двойна стая:      4235 евро 

Задължително доплащане на човек: лет. такси на човек 325 евро

 

На място лично се заплаща:

 • такса Национален парк Галапагос 100 щ.долара
 • карта за посетител на Галапагос 20 щ.долара
 • такса напускане на Еквадор 35 щ.долара
 • такса напускане на Панама 40 щ. долара 

 

Пакетната цена е валидна при група от 12 човека и включва:

 • самолетни билети София – Амстердам – София в икономическа класа;
 • самолетни билети Амстердам – Гуаякил / Панама- Амстердам в икономическа класа;
 • самолетни билети Гуаякил – Балтра – Гуаякил иконом. класа без храна;
 • самолетен билет Гуаякил-Панама сити иконом. класа;
 • 2 нощувки със закуски в Гуаякил в хотел 4*;
 • 3 нощувки със закуска на Галапагос хотел 4*;
 • всички описани екскурзии на Галапагос;
 • обиколна екскурзия в Гуаякил;
 • 2 нощувки със закуски в Панама сити в хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуски в дъждовната гора – Гамбоа;
 • Еднодневна обиколна програма в Панама сити;
 • Еднодневна програма в дъждовната гора в Панама;
 • посещение на племето Ембера в Панама;
 • трансфери по програмата;
 • 1 нощувка в Амстердам в хотел ***/* в района на летището;
 • водач от Травъл Арт;
 • Застраховка с покритие 15 000 евро.

 

Не са включени:

 • напитки и лични разходи.
 • Еднодневна екскурзия с катамаран до Бартоломе или Северен Сиймур 270 щ.долара на човек за екскурзия
 • Фолклорно шоу в Панама сити 90 щ.долара 

 

ПО ЖЕЛАНИЕ: продължаване след Панама сити към Бокас дел Торо с полет от столицата и 4 нощувки във вила над водата. Доплащане 940 евро на човек в двойна стая. 

За записване са необходими: *капаро в размер на 1500 евро на човек*копие на задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на напускане на Панама сити.


Запитване за:

Еквадор и Панама, Галапагос

Генерирай нов код