Обиколка на Еквадор | Травъл Арт

Обиколка на Еквадор


Погледнато географски Еквадор е дарен с невероятна топография,  разнообразни климатични зони, удивително богати фауна и флора. Без да напусне пределите на страната, пътешественикът може само за часове да премине от гъсти и непроходими дъждовни гори до високите склонове на Андите, а после да се спусне чак до тихоокеанското крайбрежие, неотменно съпровождан от внушително красиви пейзажи.

 

1 ден            София – Мадрид    

Полет  от София за Мадрид в 07.00 ч. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. Трансфер с шатъл до хотел 3*, разположен в района на летището. Настаняване след 13.00 ч. в хотел SHS Aeropuerto *** или подобен. Свободно време за разходка в центъра на Мадрид. Нощувка.

2 ден            Мадрид – Кито                                                  закуска

Закуска. Трансфер с шатъл от хотела до летището. Полет за Кито в 12.15 ч. Пристигане в Еквадор в 16.25 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Mercure ****. Настаняване в стандартни стаи и време за почивка. Нощувка.
Кито се намира в подножието на вулкана Пичинча, заобиколен е от снежните върхове на няколко планини. Известен е с красивите си колониални църкви, манастири и обществени сгради, многобройни прекрасни скулптури и картини, свързани с испанското и фламандското изкуство. Още през 1978 год. е обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. В града днес има 86 църкви и манастири от 16 в. и 17 в. , заради които често го наричат „Метоха на Америка”. Намира се на 22 км. от екваториалната линия или  „средата на света”.

3 ден            Кито – обзорна разходка в града                     закуска                                

Закуска. Днес ви разкриваме красотите на Кито, като първо се отправяте към Гуапуло, откъдето се открива най-красивата гледка към града. Това е естествена тераса, която разкрива най-добре живописно местоположение на града в основата на вулкана Пичинча. Ако времето е ясно може да си видят дори заснежените върхове на вулканите Каямбе и Пунтас.
Следва колониалната част на Кито с красива пешеходна разходка до площада на Независимостта и Правителствения дворец, Епископския дворец. Посещение на Катедралата и Катедралния музей. На път за площад Сан Франсиско минавате край църквата Ла Компания с нейните изключително богато украсени фасада и интериор. Ще се изкачите и на прочутия хълм на стария град с нежното име „Хлебчето” и статуята на Девата на Кито. Продължава се към Екваториалната линия, наречено „Центъра на света”, където можете да застанете едновременно в южното и северното полукълбо на земята. Връщане в Кито и свободно време. Нощувка.

4 ден                Кито – Отавало – Кито                                   закуска

След закуската се отпътува за Отавало. Пътят се спуска към впечатляващите безводни и в същото време плодородни земи на пролома Гайлабамба и  селцето със същото име. С повече късмет след няколко минути ще видите и снежния връх на Каямбе. Маршрута минава и край Лаго Сан Пабло с неговия внушителен фон- скалния масив Таита Имбабура.
След пристигането в красивото градче Отавало, което е прочуто със своите тъкани пъстроцветни шалове и дрехи и особено  с красивия си индиански пазар. Тъкачеството и ръчно направените колани и дрехи имат основна заслуга за икономическия просперитет на градчето. Местните жители имат дълъг опит в занаятите и търговията, често пътуват до други южноамерикански страни, за да продават собствените си пъстри произведения.
Отпътуване за Котакачи- еквадорския център за ръчно изработени кожени продукти. Изборът от уютни малки магазинчета и работилнички е много голям и разходката по тесните улички на градчето е истинска награда за окото.
Връщане в Кито и свободно време. Нощувка. 

5 ден                Кито – Риобамба                                            закуска

Закуска и отпътуване рано сутринта на юг по прочутия „Път на вулканите”, който получава името си от Александър фон Хумболт.  Пътят минава през Андите и е съпроводен от пленителни планински гледки и пейзажи. Прекрасен е и заснежения връх на вулкана Котопакси- един от най-високите вулкани в света. Посещение на типичен еквадорски пазар, където ще научите за живота на местните индианци, ще разгледате ръчно изработени сувенири, интересни подправки и храни, оригинални предмети от бита на индианците. Облечени в греещи от пъстри цветове местни жители любезно ще отговорят на всичките ви въпроси за живота тук и с още по-голямо удоволствие ще ви продадат свои творения. Още на зазоряване всички слизат от планината пеш, с магарета или с камиони и пазара оживява в глъчка и засиява в пъстри краски. 
Късно следобед се пристига в Риобамба- столицата на провинция Чимборазо, известен с огромното си разнообразие от местни индиански общности. Ще прекарате нощта недалеч от Чимборазо- най-високата планина в страната.
Настанявате в Hostería Abraspungo ***.

6 ден                Риобамба – Куенка                                      закуска / обяд

След закуска- трансфер до ЖП гарата, откъдето се отпътува по прочутия маршрут „Носът на дявола”. Това е един от най-красивите маршрути в Еквадор и прекрасен начин да се опознае страната отблизо. Пътуването до Куенка продължава около 3 часа. Включен обяд- сух пакет по време на пътуването. По време на пътуването се спира при Ингапирка- археологически паметник от времето на инките и най-важен културен паметник в страната от пред-испанския период. Руините са намират на висок зелен хълм на 3100 метра над морското равнище. Дори още преди изграждането на Храма на Слънцето (1450-1480 г.) мястото е било важен духовен център за инките. През 1470 год. Юпанки- кралят на инките, покорява племето Каняри и се предполага, че той именно строи Ингапирка. Ще научите повече за вярванията и ритуалите на инките и за начина на изграждане на селището.
Пристигане в Куенка и настаняване в хотел Crespo ***. Свободно време за разходка в градчето. Нощувка.

7 ден                Куенка                                                          закуска

Куенка се намира на 2500 м. надморска височина,  намира се в централната част на южен Еквадор.  Разходка и разглеждане на Куенка. Градът е основан през 1557 год. върху селище от времето на инките. Куенка е художествен център, известен с керамичните си изделия и панамените, ръчно-плетени шапки, златни и сребърни бижута. Обиколката включва историческите сгради на брега на река Томебамба, пазара за цветя, главния площад с Катедралата. Завършва се с посещение на работилница за панама шапки.  Свободно време. Нощувка.

8 ден                Куенка – Гаякил                                           закуска

След закуска се отпътува за Гаякил- най-големият град и търговски център в страната.
Гаякил се намира на западния брег на Рио Гаяс. Тихия океан влиза през залива Гаякил в пристанището на града, което е най-важното по южноамериканското тихоокеанско крайбрежие.
Пристигане в Гаякил, разходка и разглеждане на града.
Посещение на парка Симон Боливар, разглеждане на Катедралата, построена в класически готически стил. Първоначалната сграда била построена през 1547 год. от дърво и била напълно разрушена от пожар през 1896 година. Големият пожар унищожил много от красивите дървени сгради в града, останал без разрушения единствено малкия квартал Лас Пеняс- на север от центъра и днес той е най-старата запазена част от колониален Гаякил. Ще научите повече за живота и обичаите на жителите на Гаякил по време на разходката по местния „Малекон”. Булевардът е създаден в стил италиански ренесанс и е украсен с типични тропически цветя. 
Настаняване в хотел Unipark ****.

9 ден                Гаякил – Мадрид                                         закуска

Закуска. Освобождаване на стаята до 11.00 ч. Трансфер до летището за полет до Мадрид в 20.05 ч.

10 ден                Мадрид

Кацане в Мадрид в 14.00 ч. Трансфер с шатъл до хотел 3*, разположен до летището. Настаняване в хотел SHS Aeropuerto *** или подобен. Свободно време за разходка в центъра на Мадрид. Нощувка.

11 ден                Мадрид – София                                     закуска                  

Закуска. Трансфер с шатъл до летището за полет до София в 10.45 ч. Пристигане в 15.10 ч. 


  Цена при 2 човека Цена при група от 15 човека + водач
Човек в двойна стая 2313 евро 1761 евро
Доплащане за единична стая 299 евро 310 евро


Цените са на човек в двойна стая и доплащане за единична и включват:    

  • Самолетен билет София-Мадрид-Кито//Гаякил-Мадрид-София;
  • 2 нощувки със закуски в Мадрид;
  • 3 нощувки в Кито;
  • 1 нощ. в Риобамба;
  • 2 нощ. в Куенка;
  • 1 нощ. в Гаякил;
  • 9 закуски и 1 обяд сух пакет;
  • Трансфери и екскурзии, както са описани в програмата с екскурзовод на английски език;
  • Застраховка.

Важно: цената за група от 15 човека включва водач от Травъл Арт и превод на български език по време на екскурзиите.

Доплащане на човек:
Летищни такси                              460 евро       

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

Запитване за:

Обиколка на Еквадор

Генерирай нов код