Мъдрост и величие | Травъл Арт

Мъдрост и величие


01 ден            София – транзитен град - Пекин

Излитате от летище София за Пекин с прекачване в транзитен град.

02 ден            Пекин

Посрещане и трансфер до хотел 4*. Свободно време за почивка и първи впечатления от Пекин.  

03 ден            Пекин                                                                   закуска, обяд

Закуска. Денят започва с посещение на едно от най-впечатляващите човешки творения и символ на Китай – Великата Китайска Стена. Създадена като отбранително съоражение, тя се простира от границата с Корея до пустинята Гоби. След проведено мащабно изследване, неотдавна бе доказано, че реалната дължина на стената е около 21 196 км. вместо считаните до скоро 8850 км. Обяд в местен ресторант. Следобяд се отправяте към гробниците на династията Мин. 13 от общо 16 императора на династията Мин са намерили тук вечния си покой. До идеално запазеният мавзолей на единадесетия император на династията ви отвежда приятна разходка по „Свещения път на душите“. От двете страни строени гордо са пазителите на душите – огромни мраморни статуи на мандарини, войници и животни.

04 ден            Пекин                                                          закуска, обяд, вечеря  

Закуска. Отправяте се към един от най-големите площади на света – Тянанмън и дворцовия комплекс познат като Забраненият град. Той е бил дом на управляващите императори в продължение на повече от 500 години. Някои от залите в наши дни са превърнати в музеи, където могат да се видят прекрасни колекции и образци на китайското културно наследство. След кратка почивка за обяд се отправяте към Летния дворец – бивша лятна резиденция на императорското семейство. Разходка с лодка по спокойните води на езерото Kunming и сред прохладата на прекрасния парк оформен, като типична китайска градина. Богатата растителност на градините се допълва от фино изрисувани павилиони за почивка, изкуствени езерца с пъстроцветни рибки. Вечерта ви предстои истинско кулинарно приключение – вечеря „Патица по Пекински“.

05 ден            Пекин – Сиан                                                         закуска, обяд

Слез закуска следва посещение на Небесния храм, където императорите от династиите Ming и Qing са идвали да се молят на боговете за добра реколта. Разположен на внушителните 2700 кв.м. днес храмовия комплекс се счита за най-големия в Китай. Трансфер до летище за полет до Сиан. Днес главен град на провинция Шаанкси, Сиан е бил столица на Китай по време на управлението на 13 династии. Разходка до крепостната стена на Сиан, една от най-добре запазените в Китай.

06 ден            Сиан                                                                         закуска, обяд

Закуска. Днес ще посетите музейния комплекс с Теракотената армия. През 1974 година група фермери решават да пробият кладенец недалеч от Сиан, но вместо вода откриват едно от най-известните заровени съкровища в света. Армия от над 7000 глинени войници в естествен ръст, коне, бронзови бойни карети и различни оръжия. Внушителният брой воини е поставен в предградието пред гробната могила на император Цин, за да му помага в отвъдния свят да построи по-голяма империя от тази, която е имал на земята. Някои учени считат, че цялата гробница представлява закодиран разказ за китайското научно познание. Постепенно, в хода на изучаването на четирите камери на гробницата става ясно, че не само всеки воин, но и всеки детайл от снаряжението им и самото разположение на войниците представлява система от таен код, засекретил китайското философско и научно познание, свързано с доминиращата роля на Слънцето като основен фактор, който с циклите си влияе върху живота на Земята и върху развитието и упадъка на цивилизациите. Обяд в местен ресторант. Разходката продължава с посещение на пагодата на Голямата дива патица, където се съхраняват ценни будистки ръкописи донесени от Индия от прочутия китайски монах Xuanzang.

07 ден            Сиан – Шанхай                                                        закуска, обяд   

След закуска предстои посещение на Музея на провинция Шаанкси, където ще откриете интересни факти и примери за това как Сиан се е превърнал в люлката на китайската култура. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Шанхай – един от най-космополитните, оживени и пренаселени градове в Китай. Свободно време и нощувка.

08 ден            Шанхай                                                              закуска, обяд, вечеря  

Закуска. Денят започва с посещение на градините Yuyuan. Смята се, че градините са построени от династията Ming преди повече от 400 години. В традиционен китайски стил с много скални и гористи местности, езера, драконови стени, порти и мостове, градината е реставрирана няколко пъти през последните няколко века. Разходката продължава към старата част на града и известният крайбрежен район "Bund". Обяд. Следва посещение на храма на нефритения Буда. След вечеря ви предстои посещение на внушителен акробатичен спектакъл.

09 ден             Шанхай – транзитен град – София                                закуска

Закуска и свободно време. Трансфер до летище за полет обратно към България.


 Цена на човек настанен в двойна стая         1420 евро

 

Цената е на човек в евро и включва:

 • самолетен билет София – Пекин / Шанхай – София;
 • самолетни билети по вътрешните полети;
 • 7 нощувки със закуски в хотели категория 4*;
 • 6 обяда и 2 вечери;
 • входни такси за посещаваните обекти;
 • екскурзовод на английски език по време на туровете;
 • превоз с климатизиран транспорт по време на туровете;
 • застраховка медицински разноски с покритие 15000 евро;

 

Задължително доплащане:

 • Летищни такси (подлежат на препотвърждаване)       325 евро
 • Виза за Китай                                                                              80 щ.д.

 

Необходими документи за виза:

 • Формуляр с 1 бр. снимка, попълнен на латиница четливо.
 • задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след влизането в Китай

Запитване за:

Мъдрост и величие

Генерирай нов код