Чили - там, където природата е господар | Травъл Арт

Чили - там, където природата е господар

" В началото Бог създаде чудесата на света.
Когато приключи  той видя,  че има много останали части.
Има части от реки и долини, част от езера и океани,
ледници и пустини, планини и гори, хълмове и ливади.
Той събра частите в едно и ги запрати в края на света.
И така се роди Чили!”
Чилийска легенда
1 ден        София – Сантяго де Чили

Полет за Сантяго през европейска столица.

2 ден         Сантяго де Чили

Пристигане в Сантяго де Чили. Посрещане на летището и трансфер до хотел. Следобед – екскурзия и първа среща със Сантяго.

3 ден        Сантяго – Сан Педро де Атакама -  Valle de la Luna                         закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет до Калама. Пристигане в Калама и продължаване към Сан Педро и лунния пейзаж на Valle de la Luna, увенчан в далечината от снежните шапки на вулканите. 
Сан Педро де Атакама е селище истински оазис, подхранван от две река и заобиколен от природна шедьоври- величествените Анди, вулкани, солени равнини пълни с фламинго, загадъчни древни пещери. Историята на града започва преди 10 000 години, като днешните обичаи и население са наследници на Инки, Аймари и Атакаменяни. Сан Педро се намира на около 1 час път от Калама.

4 ден        Сан Педро – пустинята Атакама                                                       закуска, обяд

Закуска. В Сан Педро се разглежда колекция от находки от пред испанския период в музея  Gustavo Le Paige. Следва посещение на колониалната църква, крепостта Pukara,de Quitor от времето на инките. Следобед- посещение на Токонао- селце, изградено от бял вулканичен камък. Обиколката завършва с величественото солено езеро Атакама.

5 ден        Сан Педро – гейзерите Ел Татио – Мачука                                       закуска

Рано сутринта около 04.00 ч. се потегля за гейзерите Ел Татио- геотермично поле на 4300 м. надморска височина, оградено от високо-извисяващи се върхове, прекрасни изгледи, превърнали се във визитна картичка на района. Не забравяйте топла дреха, защото сутрин е много студено. При изгрев слънце особено впечатляващи са мощните парни изригвания от многобройните земята процепи. Парните мини езерца са покрити с фина солна кора, която като огледало отразява прекрасния изгрев. Кратка спирка в селището Мачука, някога важна точка в маршрута на караваните, теглени от лами.

6 ден        Калама – Сан Педро – Пуерто Монт – Пуерто Варас                      закуска

След закуска се потегля към летището за полет до Пуерто Монт. Пристигане в Пуерто Монт и туристическа разходка в градчето. Отпътуване към Пуерто Варас, разположен на брега на езерото Llanquihue. Настаняване в хотел и нощувка.

7 ден        Пуерто Варас – Пуела – Пуерто Варас                                          закуска

Днес се отпътува по брега на езерото Llanquihue към Петрохе, в Национален парк Висенте Перес.
Минава се през градчето Енсенада, скоро след което се навлиза в парка. Черен път ви отвежда до водопада Петрохуе, където е и първата спирка за деня. Разходка около водопада и праговете, формирани от изстиването на лавата. 
Продължава се към Петрохуе, където се качвате на борда на катамаран за красива разходка по езерото Тодос Лос Сантос, наречено „Смарагдовото езеро” до Пуела. Обяд и свободно време. Езерото Тодос лос Сантос се намира в района Лос Лагос в южната част на Чили, на 96 км. от столицата на района Пуерто Монт и на 76 км. от Пуерто Варас. Разположено е в Националния парк Висенте Перес. Има две пристанища на езерото: Петрохуе в западната част и Пуела в източната, като между двете няма връзка по суша. Връщане в Пуерто Варас и нощувка.

8 ден        Пуерто Варас – Остров Чилое – Пуерто Варас                               закуска

Денят е посветен на екскурзия до митическия остров Чилое. Посещение на Анкуд- известен с традиционния си пазар.
Отпътуване към архипелага Чилое, като се започва с 30-минутен трансфер с ферибот в компанията на делфини и морски лъвове. Пристигане на Големия Чилое остров и отпътуване по суша към залива Анкуд. Разходка в градчето Анкуд, привличащо с малките красиви занаятчийски магазини, крепостта Сан Антонио- последният испански бастион в Чили. Екскурзоводът ще ви разкаже най-интересните митове за архипелага и историята на този почти вълшебен остров. Отпътуване към западното крайбрежие, като след около 1 час се пристига до малките островчета, където пингвините от родовете Хумболт и Магелан се размножават през летния период. Разходка по белия пясъчен плаж, където можете да се запознаете с любезните местни риболовци.

9 ден        Пуерто Монт – Пунта Аренас – Пуерто Наталес                             закуска

Закуска и трансфер до летището за полет до Пунта Аренас.
По път за Пуерто Наталес, движейки се по крайбрежието на Магелановия проток имате пред себе си прелестните гледки към Арктическите води около Огнена Земя.
Тук ви предлагаме спирка и среща с прочутата пингвинена колония в Сено Отуей, която има около 3000 любопитни нежни обитателя. От Октомври до Март пингвините се размножават и отглеждат малките си на това място.  Можете да се полюбувате на малките пингвинчета и да се запознаете с родителите им, като в никакъв случай не навлизате в техните защитени земи.

10 ден        Пуерто Наталес – Torres del Paine                                               закуска

След закуска се отпътува към Национален Парк Torres del Paine. В парка се минава край Лагуна Амарга и езерото Пехое, от които се откриват прекрасни гледки към скалния масив и прочутите кули Torres del Paine.
Първата спирка днес е при пограничния град Cerro Castillo за кафе-чай почивка. Оттук следват важните моменти на деня- вълшебните гледки към езерото Пехое, езерото Норденскйолд, водопада Салто Гранде. За фон на цялата тази красота гордо стоят планинските „рога” на масива Торес. Остава само срещата с царя на птиците- величествения кондор, в компанията на много диви лами, южноамерикански щрауси „ñandus”.

11 ден         Torres del Paine – Пунта Аренас                                                 закуска

Закуска и свободно време до обяд. Отпътуване за Пунта Аренас, като по път се разглежда пещерата Милодон, където през 1896 г. археолозите откриват останки от праисторическо животно, което наричат Milodón. 

12 ден         Пунта Аренас – Сантяго – Viña del Mar                                      закуска

Трансфер до летището за полет до Сантяго де Чили. Посрещане и отпътуване към Viña del Mar, прекрасен с многобройните си паркове и просторните си булеварди. Настаняване и нощувка.

13 ден        Viña del Mar – Валпараисо – Сантяго                                         закуска, обяд

Закуска и начало на туристическата програма с разглеждане на Валпараисо и Виня дел Мар. Следва известната в цял свят долина на виното Казабланка. Винен тур с дегустация на вино и обяд. Трансфер до летището в Сантяго за полет към европейска столица.

14 ден        пристигане в България


Цена на човек в двойна стая                4260 евро
Доплащане за единична стая                460 евроЦената включва:

  • самолетен билет София-Сантяго де Чили-София;
  • трансфери и екскурзии, както е описано в програмата;
  • 11 нощувки в Чили – Сантяго, Сан Педро, Пуерто Варас, Пуерто Наталес, Torres del Paine, Пунта Аренас, Torres del Paine;
  • Застраховка.Задължително доплащане: 

  • лет. такси                  610 евро


Хотели по програмата:
Сантяго
Torremayor            


Сан Педро де Атакама
Hotel Casa de Don Tomás


Пуерто Варас
Hotel Cabaña del Lago


Пуерто Наталес
Hotel Temauken


Torres del Paine
Hostel Las Torres


Пунта Аренас
Patagonia Pionera


Viña del Mar
Hotel San Martin

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.


Запитване за:

Чили - там, където природата е господар

Генерирай нов код