Куба | Травъл Арт

Куба

Куба е място, което буквално превзема всички чувства. 16-тия по големина остров в света е една от последните страни, ръководени от комунистическа партия.  Над 200 залива и близо 300 прекрасни плажа, омагьосващ микс от равнини и планини мамят към „острова на свободата” милиони туристи всяка година. Огнени ритми на салса и меренге и аромата на пури омайват сетивата от всеки ъгъл в центъра на стара Хавана. Възрастни кубинки услужливо позират с пура в уста, детски групички деликатно следват туристите и с интерес слушат беседите за собствения им град.
Тюркоазените карибски води нежно галят ситния бял плясък нежно застлал красивите плажове на Варадеро, Кайо Коко, Кайо Санта Мария, Кайо Ларго. За всички, които предпочитат водните спомени остава да грабнат въдицата и да тръгнат на лов за баракуда, точно както Хемингуей разказва в прочутия си роман. А защо не гмуркане край кораловите рифове, скрили надълбоко спомени за  корабокрушенци и подводни съкровища. Или пък друго неповторимо усещане- плуване с делфини край полуостров Сапата.
Ако ви разказват за Куба като за страна, излизаща от бедността и строгия комунистически контрол, знайте че това е само половината. Истинската Куба са нейните жители- мили, непосредствени, приятели завинаги. Хавана е много повече от музеи, стари колониални сгради, паркове и катедрали. Всеки стъпил тук отнася със себе си чувството, че е открил истински приятели на край света.

Най-добри оферти

Куба - любов завинаги

Цена от 1899 евро Куба

Paradisus Princessa Del Mar 5*

Цена от 1620 евро Варадеро

Tryp Peninsula 5*

Цена от 1410 евро Варадеро

Sol Palmeras 4*

Цена от 1344 евро Варадеро