Бермудски острови | Травъл Арт

Бермудски острови

Бермудите са съставени от 181 острова с вулканичен произход, които обаче са покрити с корали. Тази част от островите, която се намира над водата е оградена от подводни коралови рифове, които защитават сушата от силните бури. Бермудите са най-старата британска колония. Типичната закуска на островите са …. Риба с картофи.
Бермудите са горди притежатели на най-много голф игрища на глава от населението в целия свят. Има седем голф игрища с 18 дупки и две с 9 дупки на територия от 34 кв. км.
Бермудите се намират в Атлантическия океан и са се формирали преди около 100 млн. години от сеизмичната дейност в района. Учените определят Бермудите като атоли, но образованието им е различно от това на типичните атоли.
Днес островите са прочути с розовите си пясъчни плажове и чистата океанска вода. Пясъкът съдържа розови частици, остатъци от розови миниатюрни организми. Розовити плажове и живописните скални образования по крайбрежието създават неповторимия чар на островите. Хотелиерите обичат да се шегуват, че човек веднъж стъпил на Бермудите става абониран за това място и че може дори да познаеш коя седмица от годината е в момента по това, кой гостува в хотела.

Вие търсите

Най-добри оферти

Coco Reef 4*

Цена от 1998 евро Бермудски острови