Рио де Жанейро - самба и боса нова фиеста | Травъл Арт

Рио де Жанейро - самба и боса нова фиеста

1 ден            София – Лондон

Полет от София за Лондон в 14.15 ч. Пристигане в 15.40 ч. Трансфер с Hoppa Bus до хотел 3* в района на летището. Нощувка.

2 ден             Лондон - Рио 

Закуска. Трансфер с Hoppa Bus до летището. Полет за Рио в 10.30 ч. Кацане на летището в Рио в 17.05 ч. Посрещане от нашите партньори и трансфер до хотел Rio Copa ***.
Намира се на 2 пресечки /около 200 метра/ от плажа Копакабана и на около 10 минути от центъра на града. Хотелът разполага с ресторант, басейн, бизнес център, бар, сауна и гимнастически салон. Стаите са с климатик, радио и кабелна телевизия, високоскоростен интернет, мини бар.
по избор. Нощувка.

3 ден            Рио – Захарна глава  

Закуска. Сутринта е посветена на Захарната глава- още една от иконите на града! Гледките от върха на планината са уникални, опциите за фотографите- много и благодатни, а преживяването- безценно! Екскурзията включва пътуване с кабинкова въжена линия към върха на планината, където ви очаква една от най-впечатляващите панорами на града. 
Преди 600 милиона години природата създава едно от своите прекрасни чудеса, което днес е едно от най-търсените и посещавани от туристите места в града. Мореплавателите разпознавали мястото още от далеч и го считали за вход на залива Гуанабара.
До върха на планината се стига на два етапа: първо се изкачвате с кабинка до 200 метра височина на хълма Урка, откъдето се разкриват покоряващи сетивата гледки; след това се прехвърляте на следващата кабинка, която ви издига до 370 метра на върха на планината!
Всичко е на длан пред вас- планината Корковадо, залива Гуанабара, плажа и моста Нитерой, крепостта Санта Круз.
И тук разбирате, че всички усилия и средства са напълно оправдани. Следобед- свободно време. Нощувка.

4 ден            Рио – Колониално Рио & урок по самба и ударни инструменти & LAPA NIGHT

Закуска и среща във фоайето за полудневна разходка в центъра на града и разглеждане на колониалната част на Рио. Ще се почувствате ритъма на живот на местните докато пътуваме с метрото до централния площад.
Връщане в хотела за почивка.
Следобед ви отвеждаме на разходка по прочутия Копакабана за среща със самба трио и първи уроци по самба и ударни инструменти за тези, които няма да се отдадат на емоционалния бразилски танц.
Вечерта ви чакаме във фоайето на хотела за нощта на Рио. Заедно с местния екскурзовод се качваме на таксита и се отправяме към историческия център на Рио за нощна кариока разходка. 

5 ден            Рио – Урок по САМБА в школата “CARLINHOS DE JESUS” – IPANEMA NIGHT

Закуска и свободно време до обяд за плаж. Следобед ви предлагаме Самба урок в прочутата школа “CARLINHOS DE JESUS”.
Бразилците поддържат формата си главно в танцовите школи и днес ви предлагаме посещение на една от тях. Г-н Карлиньос се прочува с хореографията си за участието на Самба школата Mangueira в Карнавала на Рио. Учителите ще ви покажат интересни самба стъпки и ще танцуват с вас, за да ви приобщят към ефектните фигури на самба и форо.
Вечерта е поредната музикална изненада- музика на живо и нощ, посветена на Ипанема. Заедно с местния екскурзовод се качваме на таксита и потегляме към Ипанема. Родното място на Боса Нова ви очаква с обещание за незабравима вечер с красива Боса Нова на живо в някои от най-известните местни музикални барове. Нощувка, ако ви остане време.

6 ден            Рио – Корковадо – музикална вечер в RIO SCENARIUM

Сутринта посвещаваме на вероятно най-посещаваното място в Рио- Корковадо. 
Корковадо е паметно място и емблема на Рио. Статуята на Христос Спасителя увенчава върха на планината Корковадо, а прелюдия към удоволствието от невероятната красота, която се открива от платформата на паметника, е пътуването през гората Тижука. На Косме Вело се качвате на влакчето за Корковадо, което пресича гората Тижука, а важната цел е върха на планината. Един час за снимки и за чаша ароматно бразилско кафе. Поклон пред удивителната прелест на природата!  
В превод от португалски Корковадо означава гърбица, а около 20 минути са нужни на влакчето да се изкачи до върха на планината. Половин милион души на година се качват на това място, а Стан Гец и Аструд Жилберто му посвещават една от най-красивите си песни:

 „Quiet nights of quiet stars, quiet chords from my guitar
Floating in the silence that surrounds us
Quiet thoughts and quiet dreams, quiet walks by quiet streams, and a window
looking on the mountains and the sea.”

Вечерта отново среща с екскурзовода за вечер, посветена на RIO SCENARIUM.  Днес Рио де Жанейро още пази спомени и наследство от времето, когато е бил столица на Бразилия. Улицата, на която се намира ресторанта Рио Сценариум е част от това наследство. Сградата през деня е магазин за антики, а вечер е бар и бистро. Веселата забава е гарантирана от богатата и разнообразна програма, включваща шеметни бразилски ритми от chorinho до capoeira. Разкриваме ви една от вечерните тайни на Рио и ви обещаваме незабравима вечер. 
Нощувка, ако има време.

7 ден            Рио

Закуска. Напред към залива Сепетиба! От Рио се отпътува към Итакуруса, където се качвате на корабче и потегляте през Сепетиба. Спирката е на красив бразилски остров, където ви очаква вкусен обяд и свободно време за плаж и разходка. Почувствайте се откриватели, изследователи и преоткрийте детското в себе си – островът е на ваше разположение цял следобед! Или прекарайте часове в лениво излежаване в хамак на частния си плаж...Не ни се иска да ви връщаме в реалността, но за сметка на това на връщане пътуването през залива е озвучено от дивни бразилски ритми, които местните музиканти с удоволствие посвещават на групата ви. Всички на дансинг-палубата! Връщане в хотела късно следобед.

8 ден            Рио де Жанейро      

Свободeн дeн за лежерни разходки по легендарните плажове Копакабана и Ипанема, тропически коктейли, пазар на скъпоценни камъни и вкусни гастрономични изкушения. Нощувка.

9 ден            Рио – Лондон

Освобождаване на стаите до 11.00 ч. Свободно време за снимки и разходки. Трансфер до летището за полет до Париж в 23.55 ч.

10 ден            Лондон

Пристигане в Лондон в 13.00 ч. Трансфер до хотел 3* в района на летището. Нощувка.

11 ден            Лондон – София

Закуска. Трансфер до летището. Полет за София в 12.35 ч. Отново на родна земя в 16.10 ч.

 

Група от 16 човека:

 
Цена на човек в двойна стая

1488 евро

Доплащане за единична стая

410 евро

 

Цените са валидни за 2015 година, на човек в двойна стая с доплащане за единична стая и включват:    

 • самолетен билет София-Лондон-Рио де Жанейро–Лондон-София;
 • 7 нощувки със закуски в Рио;
 • трансфер летище-хотел-летище в Рио;
 • полудневна екскурзия до Захарната Глава;
 • полудневна разходка и разглеждане на колониално Рио с метро;
 • едночасов урок по ударни инструменти и самба;
 • LAPA NIGHT с екскурзовод;
 • уроци по самба в школата “CARLINHOS DE JESUS”;
 • Ipanema night с екскурзовод;
 • Полудневна екскурзия до Корковадо;
 • Вечер в RIO SCENARIUM;
 • Водач от Травъл Арт при минимум 16 човека;
 • застраховка.


Задължително доплащане на човек:

 • Летищни такси                   430 евро                 

Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

 

Изберете курорт

Запитване за:

Рио де Жанейро - самба и боса нова фиеста

Генерирай нов код