Нова Зеландия | Травъл Арт

Нова Зеландия

Киа Ора в страната на маорите, на термалните полета и гейзерите, на кипящия бряг с кални вани по ваш вкус и размер, на зелените тучни гори и високите планини, загърнати от ледници, на прекрасните плажове и на пингвините!

Знаете ли, че 6 от съществуващите 17 вида пингвини живеят в Нова Зеландия. В това число най-малкият познат вид- синия мини пингвин. Ще ги срещнете  навсякъде в страната- на остров Стюарт, на полуостров Отаго, в залива Акароа, в Marlborough Sounds, Фиордланд…
Коледа в Нова Зеландия идва в средата на лятото, а pohutukawa е коледното дърво на страната, което се обсипва с прекрасни червени цветове в края на декември.
Сезоните в страната са обратни на нашите. Лятото е от декември до февруари, есента- от март до май, зимата- от юни до август, а пролетта- от септември до ноември. Лятото е сезонът на училищните ваканции и високите температури, но пролетта и есента са също истински прекрасни, а температурите се различават от летните само с около 10 градуса. Има нещо вълнуващо и трогателно да се спускаш в ранна пролетна сутрин със ски по планинските склонове до Куинсланд, а следобедът да посветиш на водни ски по езерото Уакатипу. Нова Зеландия е единствената страна в света, където в един ден можеш да караш водни ски и да се спускаш по планински ски писти. 
Нова Зеландия се състои от Северен и Южен острови. Южният остров е прочут с величествените планински върхове на Южните Алпи, с ледниците и фиордите, с красивия парк Абел Тасман и Marlborough Sounds и често е посочван като по-интересният от двата острова.
Северният остров е по-познат като мястото на геотермичните полета и гейзери, на старата и новата столици на страната, на красивите плажове. Искаме да ви убедим, че и двата острова са прекрасни и са важна част от маршрута на всеки любознателен пътешественик. Разстоянията в страната са толкова малки, че брега никога не е на повече от няколко часа път от вас. Вечно сменящите се пейзажи приличат на декор от вълшебна приказка или филм. Заради прекрасните зелени пейзажи Нова Зеландия (30% от територията на страната е покрита с гори) е главен декор във филма „Властелина на пръстените”.
Пясъчни плажове, огромни тюркоазени езера, пълноводни реки, високи планини с огромни ледници и вулкани, термални извори и скалисти планински проходи…  

Представяме ви страната на природните шедьоври!

Вие търсите

Най-добри оферти

Нова Зеландия - Киа Ора на Северния и Южния остров

Нова Зеландия