Тибет | Травъл Арт

Тибет

Тибет – пътешествие до покрива на света или до третия полюс на Земята със средна надморска височина от 4000 м.!

„Земята на снеговете”, „Покрива на света” са само част от имената, с които е известен още Тибет. Столетия наред това обвито в мистерия будистко кралство, закътано в планинските дипли на Хималаите, омагьосва въображението на Запада. За пътешествениците, изследователите и търговците то е земя на безценни съкровища и особени ценности.  За пътешествениците, ценящи духовните търсения и търсещи специалните места на земята, Тибет е едно от най-удивителните и мамещи места в Азия.
Невероятни трекинг маршрути с посещение на уникални манастири, с приказни хималайски гледки към най-високите върхове в света, загадъчна мистика и вълнуваща история.
За повечето гости на Тибет, това е специално духовно място, обаятелно и паметно, но също и силно свързано с реалността на настоящето. 
Ако планувате пътешествие до Тибет, направете го за периода между Април и Октомври, когато температурите и вятъра са най-благоприятни за трекинг и обиколки. Включете в програмата си двореца Потала, храма Джоканг и разходка по улица Баркор в Ласа, манастира Сакя, Ташилунпо, базовия лагер на връх Еверест и езерото Ямдрок Цо и свещената Кайлаш.  
Всяка година хиляди поклонници обикалят планината Кайлаш, спазвайки древната традиция. Поклонниците вярват, че обикалянето на върха пеш е свещен ритуал, който ще донесе на всеки благополучие и късмет. За Будистите е чест и най-съществено събитие на живота обикалянето на планината в годината на коня.
Пътят за обиколката е дълъг 52 км. и може да отнеме 15 часа, като поклонниците обикновено правят по три, пет, седем, девет или 13.
Поемете дълбоко дъх и се отдайте на вълшебството на природните картини и духовните извисявания!Вие търсите

Най-добри оферти

Пътешествие до покрива на света

Цена от 1435 евро Тибет