Сингапур | Травъл Арт

Сингапур

Колоритен, високотехнологичен с привкус на неповторима азиатска екзотика и британски аристократизъм. Първото нещо, което прави впечатление при срещата с това уникално кътче земя е изключителната чистота, високият стандард на живот и спокойствието изписано по лицата на хората. Мулти-етнически микс повлиян в голяма степен от китайското, малайско, индийско и не на последно място западно културно наследство, традиции и бит. 

Смело можем да кажем, че Сингапур е рай за любителите на пазаруването и големите молове. На булевард Орчард ви очакват километри лъскави търговски центрове, готови да задоволят  вкусовете и на най-взискателните клиенти. Любителите на пъстрите автентични пазари ще бъдат очаровани ако се разходят из уличките на Малката Индия или Китайския Квартал.

Стилни ресторанти, първокласни хотели, сред които като символ на колониалния разкош се откроява увековеченият в романите на Съмърсет Моъм и Ръдиард Киплинг хотел Raffles, с право считан за една от големите забележителности в Сингапур и символ на вечната елегантност и стил.

Не бихме искали да останете с впечатление, че всичко в Сингапур е свързано с пазаруване и вкусна храна. Градът държава е дом на едни от най-големите музеи в цяла Азия. Изключителният музей на азиатските цивилизации, музеят на изкуствата приютил над 7750 шедьовъра на сингапурски и азиатски творци, националният исторически музей, музея на играчките, центъра за китайско наследство, множество концертни зали и галерии, това са само част от местата където може да се насладите и докоснете до богатият културен живот на Сингапур. 

Докато се разхождате между небостъргачите във финансовият център може би няма да повярвате, че Сингапур е сред държавите с най-много резервати и защитени територии. Години наред правителството на островната държава следва стриктна политика за  озеленяване, като резултатите са изключителни. На площ от внушителните 157 акра е разположена ботаническата градина в Сингапур, като специална част от нея е отредена на орхидеите и то не само защото символ на Сингапур е специален сорт рхидея - Vanda Miss Joaquim. В градината на орхидеите ще се насладите на изключителната красота на над десет хиляди вида от царственото цвете, разходката тук е приказно преживяване и със сигурност ще пожелаете да се снимате и запазите като спомен всяка една от тези божествени комбинации от цветове и изящни форми.

Със сигурност не бива да пропускате зоологическата градина в Сингапур. Позната по света като една от най-красивите зоологически градини тя е дом на повече от 3600 животински вида, сред които тигри албиноси, бели мечки, слонове. Благодарение на използването на естествени бариери като потоци, скали и растения, се създава усещането, че между вас и жвотните няма никакви прегради. Паркът за птици "Джуронг" е считан за най-големият резерват за птици в света. В парка на свобода живеят над 600 вида птици, като тук ви очаква още една забележителност – най-високият построен от човешката ръка водопад с височина 30 метра.

И за да завършите деня подобаващо ви предлагаме вечерен круиз по река Сингапур. Обиколка на голямото пристанище на Сингапур на залез слънце е наистина едно много приятно преживяване, пред очите ви се разкрива прелестната гледка на осветените небостъргачи, които се отразяват в спокойните води на реката,  корабчето се движи плавно в посока към марината където статуята на Мерлиона - митично същество полулъв полуриба и символ на Сингапур, гордо ви посреща и ви приветства с добре дошли в един прекрасен свят на чистота и приветливи хора!