Камбоджа | Травъл Арт

Камбоджа

Камбоджа-  свят от сплетени камък и бамбук

В Камбоджа няма място, което да не разпали въображението ви и да не събуди интереса ви към историята. История на Империята на кхмерите, уникални исторически паметници и загадъчни храмове, днес всичко това пленява фантазията и надхвърля очакванията на любознателните посетители на Камбоджа.
Има места в Камбоджа, които просто не може да пропуснете, места станали декори в холивудски прочути продукции, места с невероятно силно въздействие над всеки новодошъл. Археологическият парк Ангкор включва прочути храмове като легендарния Ангкор Ват, Байон, Бантли  Сри, чиито художествена и археологическа значимост и въздействие върху посетителите са сравними с Мачу Пикчу, Пирамидите в Египет и Тадж Махал.
Будистките монаси в Камбоджа не са туристическа атракция, а реалния живот на страната. Монасите са изключително дисциплинирани и трябва да спазват 227 правила в добавка към десетте основни заповеди към добрия Будист. Будистите виждат вселената и целия живот като кръг от безкрайни промени. Те следват учението на индийския принц Буда, роден през 6 в. пр.н.ера. Те вярват, че човек постоянно се преражда в човешка или нечовешка форма, в зависимост от неговите дела в предишния живот. Преображението може да спре само, ако той достигне нирвана, която се постига само със добра карма и неотклонно следване на будистките указания.
Идеалното време да посетите Камбоджа е между Декември и Април, когато не вали. Сезона на мусона е между Май и Ноември, като най-силно вали през Октомври.

Най-добри оферти

Лаос и Камбоджа

Камбоджа