Бруней | Травъл Арт

Бруней

В наши дни Султанство Бруней се счита за една от най-малките държави в света, заема две тънки ивици земя разположени на северното крайбрежие на малайзийския щат Саравак. Това са последните, но горди останки от империя в миналото обхващаща целият остров Борнео и част от Филипини.

Тази малка държава е благословена с едни от най-богатите петролни залежи в Югоизточна Азия и за едва ли за някой звучи изненадващо е управлявана от един от най-богатите владетели на земята. Благодарение на тези подземни богатства, Бруней е имала уникалната възможност да съхрани своите наземни ресурси и днес Султанството се гордее с едни от най-непокътнатите, девствени тропически гори на остров Борнео.

Шансовете тази малка държава да ви изненада приятно са твърде големи и това се дължи не само на факта, че казват за нея, че е по-малката посестрима на Дубай. Бруней е очарователно и спокойно кътче на остров Борнео, задължителна спирка между малайзийските Сабах и Саравак. Няма как да подминете столицата Bandar Seri Begawan с извисяващите се до небесата минарета на изящно украсените джамий, уникалните наколни селища и Музеят на кралските регалии, където са събрани подаръците, които султанът е получавал от различни световни лидери и короновани особи.

Неповторима среща с девствените тропически гори ви очаква в националният парк Ulu Temburong. Като част от преживяванията, които не бива да пропускате е вълнуващото плаване с лодка между столицата и живописното селище Bangar, където нетърпелив да разкрие своята удивителна красота ви очаква един от най-романтичните залези, може би на целия остров Борнео.   

Искате ли да посетите държава, в която не се плащат данъци?

Бруней ви очаква!