Аржентина 27.11.2015 -12.12.2015 | Травъл Арт

Аржентина 27.11.2015 -12.12.2015

15 дена/ 12 нощувки

27 ноември - 12 декември 2015

 

 

01 ден        София – Игуасу през транзитен град

Полет от София до Игуасу през транзитен град по посоченото в края на програмата разписание. 

02 ден        Игуасу – аржентинска част

Пристигане на Игуасу. Посрещане и трансфер до хотел Esturión. Настаняване, време за кратка почивка и освежаване след дългия полет. Предстои ни първата среща с прекрасната природа на Аржентина – пленителните водопади Игуасу. Преминавайки през моста Tancredo Neves, който свързва Бразилия и Аржентина се отправяме към бразилската част на водопадите, от където гледката е впечатляваща.  Огромен и пленителен, Игуасу се състои от цели 275 по-малки водопада, които достигат до височина от 70 метра и се разполагат по протежението на  едноименната река. Намира се на границата между бразилския щат Парана и аржентинския щат Мисионе, а в превод от езика на местните Гуарани, името му означава „Голяма вода”. Според една легенда Бог решил да се ожени за местно момиче на име Наипу, което избягало с простосмъртния си възлюбен Тароба, използвайки кану. Разгневеният Бог  разрязал реката на две, като така създал водопада, осъждайки възлюбените на сигурна смърт.  В бразилската си част, Националният парк Игуасу покрива внушителна територия от 185 000 хектара и е едно от съвременните природни чудеса на света. Влагата и облаците пара, образувани от водопадите, са идеално място за развитието на богата растителност. По бреговете ще видим множество орхидеи в най-различни цветове, а зад тях малки бамбукови горички. Наоколо се чуват крясъците на хиляди видове екзотични птици и пърхането на крилата на красиви пеперуди. Връщане в хотела и нощувка.
Възможност за доплащане на вечеря / бюфет в ресторант на хотел  Esturión 30 щ.д.

03 ден        Игуасу – бразилска част – Буенос Айрес                            закуска

Закуска в хотела. Сутринта е посветена на аржентинската част на водопада с качване до трето ниво, до самото Дяволско гърло, най-внушителният сред водопадите. Предстоят шеметни гледки от аржентинска страна. Водопадите разделят реката на долна и горна част, като по най-високата му част - Дяволското гърло, минава границата между двете държави. Десет минутно пътуване с еко-влакче, сред вечно зелените дъждовните гори, ни отвежда до специално изградена мрежа от свързващи мостове, някои от които се издигат на 1200 м. над водопадите. Мостовете са създадени за да могат посетителите максимално да се почувстват, като част от магията на заобикалящата природа, но и за да се предпази девствената дъждовна гора в парка от вредно влияние. Следва трансфер до летището за полет до Буенос Айрес по посоченото по-горе разписание. Посрещане и трансфер до хотел Arroyo.  
Възможност за доплащане на вечеря / три степенно меню с включена една безалкохолна напитка в ресторант на хотел Arroyo 41 щ.д.

04 ден        Буенос Айрес – полудневен тур за разглеждане на града                     закуска

Закуска. И няколко думи за самата Аржентина – осмата по големина държава в света, открита през 1516 г. от испанския мореплавател Хуан де Солис. Името й идва от латинската дума argentum - сребро, понеже местните жтели давали сребърни подаръци на оцелелите корабокрушенци от испанската експедиция, мислейки, че с  богове. Оттам идва и наименованието на реката, край която е построена столицата Буенос Айрес – Рио де ла Плата (Сребърната река). Днес ни предстои среща с най-европейският град в Южна Америка. Обиколката включва прочутата Casa Rosada, пред която на 22 Август 1951 година се събират 2 милиона привърженици на Ева и Хуан Перон, за да изразят подкрепата си към брачната политическа двойка. Продължава се с разглеждане на Катедралата и мавзолея на генерал Сен Мартин, най-големият национален герой на Аржентина. Следват сградата на Конгреса, църквата Санто Доминго, квартала Ла Риколета и гробницата на Ева Перон. Обиколката завършва с прочутия квартал Ла  Бока и живописната уличка Каминито, където първо се заражда тангото и Площад Май (Пласа де Майо) заобиколен от палми и цветни лехи.

05 ден   Буенос Айрес  - еднодневен тур до Пампата с включен обяд барбекю с напитки                закуска, обяд 

Закуска. Името Пампа идва от езика Кечуа- говорен в голяма част от Южна Америка, езика на Инките. Днес Кечуа говорят около 10 милиона души в целия континент, най-вече в Перу, части от Боливия, южна Колумбия и Еквадор, северозападна Аржентина и Чили. Пампасите са обширна равнинна и изключително плодородна територия в Южна Америка, която включва и аржентинските провинции Ла Пампа, Санта Фе, Кордоба, Буенос Айрес. Сутринта се отправяме към имение в пампата, където ни очаква среща с наследници на прочутите гаучо. Ще видим част от живота, заниманията, игрите и обичаите на някогашните основни обитатели на пампасите. Гаучото е южноамериканския еквивалент на каубоя и е един от емблематичните образи на Аржентина. Отличен ездач, основно препитаващ се с животновъдство, гаучото разнообразявал живота си с игри и състезания с коне и каруци, които днес можете да видите, а защо не и сами да участвате в тях ... Обяд-барбекю в имението с включени напитки. Връщане в града късно следобед.
Възможност за доплащане на вечеря / три степенно меню с включена една безалкохолна напитка в ресторант на хотел Arroyo 41 щ.д. Допълнително ще бъдат предложени варианти за посещение на танго спектакъл.

06 ден        Буенос Айрес – еднодневен тур до Тигре и делтата на река Парана с обяд                       закуска, обяд 

След закуска ни предстои едно живописно пътуване до делтата на река Парана и градчето Тигре, което ни предоставя прекрасна панорамна гледка към делтата на река Рио де ла Плата, най-широката река в света. Пътува се с автобус през северната част на града с много зеленина и живописна архитектура към градчето Тигре в делтата на река Парана. После с катамаран през лабиринт от живописни реки, канали и хиляди зелени островчета с огромна субтропическа гора, върху които са разположени крайбрежни вили, китни жилища и градини. На борда на корабчето може да поръчате чай, кафе или малка закуска. На връщане спиране в квартала Сан Исидоро с многобройни магазинчета за сувенири и преминаване през луксозния квартал Оливос, където е резиденцията на настоящата жена президент Кристина Киршнер. Възможност за доплащане на вечеря – допълнително ще бъде предложен атрактивен ресторант извън хотела.

07 ден        Буенос Айрес – Трелю - колония за Магеланови пингвини                закуска

Ранна закуска и трансфер до летището за полет до полуостров Валдес. Посрещане на летището в Трелю, откъдето се отпътува към Пунта Томбо. Денят е посветен на една от най-големите колонии от Магеланови пингвини в света. Повече от 1 млн. пингвини идват на полуостров Валдес всяка година по време на техния размножителен период. Тук ще ги видим в естествената им среда, толкова близо едновременно до природата и до града. Пристигане и настаняване в хотел Dazzler. Свободно време за разходки в центъра на градчето. Нощувка. 
Възможност за доплащане на вечеря / три степенно меню с включена една безалкохолна напитка в ресторант на хотел Dazzler 47 щ.д.

08 ден        Полуостров Валдес                                                                           закуска

Закуска и отново вълнуващ ден, посветен на фауната на Патагония. Тесни павирани пътеки ни отвеждат до живописното селце Пуерто Пирамиде, откъдето започва експедициите за наблюдаване на китове през периода май-декември. Екскурзията с катамаран или лодка продължава около 1 час и се води от опитен експерт по китовете. 
Продължава се към морския фар при Пунта Делгада, където имаме шанс да видим колония от слонски тюлени, като много от тях не се страхуват от туристите. Обяд в ресторант, след което разглеждаме залива Валдес. По време на днешната екскурзия може да видим още лисици, диви лами, южноамерикански щрауси, скунксове, броненосци и много други. Връщане в хотела и нощувка.
Възможност за доплащане на вечеря / три степенно меню с включена една безалкохолна напитка в ресторант на хотел Dazzler 47 щ.д.

09 ден        Трелю – Буенос Айрес – Ел Калафате                                             закуска

Закуска и трансфер до летището за полет до Ел Калафате през Буенос Айрес. Посрещане на летището и трансфер до хотел Imago. Свободно време. Нощувка.
Възможност за доплащане на вечеря /цена ще бъде предложена допълнително.

10 ден          Ел Калафате – Перито Морено                                 закуска

Закуска. Днес посвещаваме силите си на националния парк Лос Гласиарес и магическия Перито Морено. Отпътуваме по крайбрежието на полуостров Магелан към място, което се намира на около 300 м. от грандиозната ледникова стена. Перито Морено е голям 257 кв.км. и е дълъг 29 км. Стената му към езерото Архентино е широка цели 5 км. Очакват ни уникални гледки към всевъзможните нюанси на ледено-снежната синева, а звуковия фон се допълва от шума на падащите във водата топящи се огромни ледени блокове. Движейки се из патагонските степи ще видим животни като лами, типичната за откритите пространства на Южна Америка птица нанду, наподобяваща щраус, зайци, соколи, дори и величествен кондор.
Възможност да доплащане на вечеря /цена ще бъде предложена допълнително.

11 ден  Ел Калафате – екскурзия с катамаран до Estancia Cristina и екстремно приключение с джипове      закуска

След закуска ни очаква поредното повдигащо адреналина приключение в Патагония. Отплаваме с катамаран от пристанището Пунта Бандера към полуостров Авелянеда, минавайки покрай огромни свободно носещи се айсберги образували се от постоянното трошене на ледника Упсала. Добре дошли в царството на величествените ледници! Отправяме се към канала Спегацини и най-високата ледникова стена в света. Корабчето елегантно маневрира и пред прочутия Перито Морено. Акостираме на брега на Estancia Cristina, ранчо създадено от семейство англичани, които идват в Патагония през далечната 1900 г. Очаровани от красотата на района те се установяват тук и с много труд и търпение разрастват ранчото до внушителните 22 000 хектара земя, заобиколени от ледници, снежни върхове и бистри езера. В продължение на дълги години семейството се грижи за стада от 27 000 овце, 30 крави и 50 коня. Домът им сега е превърнат в музей, в който е разказана историята на семейството, начина им на живот и интересни факти свързани с историята на района. В продължение на векове всичко наоколо е било покрито от ледове и днес скалните образувания и цветовете наоколо са изумително красиви. За да се насладим в пълнота на прекрасния пейзаж, потегляме с джипове към мястото, което ни предлага поредната незабравима гледка към ледника Упсала.
Възможност да доплащане на вечеря /цена ще бъде предложена допълнително.

12 ден        Ел Калафате – Ушуая                                     закуска

Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летище за полет до Ушуая. Посрещане и трансфер до хотел Acebos. Следобяда е свободен за опознаване на града. Ушуая е най-големият град на остров Огнена земя, Аржентина и най-южно разположеният град на планетата. Главен град е на провинция Огнена земя. Естествено не пропускайте да се снимате пред знака Fin del mundo (Край на света) и да пуснете писмо от едноименната поща в близкият Национален парк, но най-забележителното приключение тук е пътешествието с катамаран по пътя на Чарлз Дарвин, който минава в протока непосредствено пред града, между многобройни острови маркирани от фарове на края на света, край които се излежават стотици тюлени, подскачат пингвини и други птици и се отразяват острите сякаш пияни неестествено огънати силуети на скалните върхове на Огнена земя. Нощувка.
Възможност да доплащане на вечеря /цена ще бъде предложена допълнително.

13 ден        Ушуая – Огнена Земя                                     закуска

След закуска ще отидем до канала Бигъл - тесен проток, който разделя главните острови на архипелага Огнена земя в най-южната част на Южна Америка. Източната му част е границата между Аржентина и Чили, но западната попада само в Чили. Протокът е дълъг 240 км. и около 5 км. широк в най-тесният си участък. Спираме на отровите Лос Лобос, където ще видим колонии от морски лъвове (ушати тюлени) и Лос Пахарос - дом на пингвини, кралски и императорски корморани, и на други местни птици. Плаването обикновено продължава до Фара "Eclaireurs", разположен на остров със същото име. Този стар фар, който съществува от 1919 г. е една от иконите на Ушуая. Свободно време. Трансфер до летище за полет до Буенос Айрес. Пристигане и трансфер до хотел в района на летище. Нощувка.

14 ден        Буенос Айрес – отпътуване

Закуска и отпътуване към летище за полет до Лондон.

15 ден         Лондон - София

Кацане в Лондон и следващ полет до София по посоченото в края на програмата разписание.

Цена при: 10-11 човека     12-13 човека
Цена на човек в двойна стая:
2745 евро
2645 евро
Доплащане за единична стая:
   745 евро    745 евро

      
 

Пакетната цена е в евро, на човек и включва:

 • трансфер летище хотел летище на Игуасу;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Esturión;
 • полудневен тур за разглеждане на водопадите от бразилска страна;
 • полудневен тур за разглеждане на водопадите от аржентинска страна;
 • трансфер летище – хотел – летище в Буенос Айрес;
 • 4 нощувки със закуски в хотел Arroyo в Буенос Айрес;
 • целодневен тур до пампата в ранчото Santa Susana (http://esantasusana.com.ar/english.htm)с включен обяд-барбекю и напитки;
 • целодневен тур до Тигре и делтата на река Парана с включен обяд в Un Lugar (http://www.unlugar-caraguata.com.ar/) 
 • трансфер летище – хотел - летище в Трелю;
 • 2 нощувки със закуски в хотел Dazzler в Пуерто Мардин;
 • целодневен тур за посещение на най-голямата колония от императорски пингвини;
 • целодневен тур за разглеждане на полуостров Валдес;
 • трансфер – летище-хотел-летище в Ел Калафате;
 • 3 нощувки със закуски в хотел  Imago в Ел Калафате;
 • целодневен тур до ледника перито Морено;
 • целодневен тур с катамаран до Estancia Cristina (http://www.estanciacristina.com/) и екстремно приключение с джипове;
 • двупосочен трансфер летище-хотел-летище в Ушуая;
 • 1 нощувка със закуска в хотел  Acebos в Ушуая;
 • полудневен тур с катамаран по канала Бигъл;
 • трансфер летище – хотел – летище в Буенос Айрес;
 • 1 нощувка със закуска в Буенос Айрес в района на летище;
 • застраховка медицински разходи с покритие 15000 евро;
 • всички входни такси за посещаваните обекти и национални паркове включени в програмата;
 • представител на Травъл Арт придружаващ групата по време на цялото пътуване;
 • всички турове включени в програмата с екскурзовод на английски език и превод на български.


!!!!  В цената на пакета не се включва цената на самолетения билет:

Цена на билет        1505 евро
Летищни такси         494 евро (подлежат на препотвърждаване)
Тотал                         1999 евро

Примерен вариант на полети с British Airways:


Дата        
от          
за          
излитане      
пристигане   

27  ноември                    

София Лондон      
14,20 15,45
27 ноември
Лондон      
Сао Пауло
21,25 07,05+1 каца се на 28.11
28 ноември Сао Пауло Игуасу 09,00 10,50
1 нощувка на Игуасу     
29 ноември Игуасу 
Буенос Айрес 
18,30 
20,30 
4 нощувки в Беунос Айрес    
03 декември
Буенос Айрес Трелю 07,05
09,05
2 нощувки Трелю      
05 декември Трелю Буенос Айрес 08,00 09,50
05 декември Буенос Айрес
Ел Калафате 11,00 14,20
3 нощувки Ел Калафате       
08 декември Ел Калафате Ушуая 13,25 
14,40
1 нощувка Ушуая      
09 декември Ушуая
Буенос Айрес 20,25
23,53
1 нощувка в Буенос Айрес, може да е в района на летище    
10 декември Буенос Айрес
Лондон
14,00 06,25+1 каца се на 11.12
11 декември Лондон
София 
08,20
13,25


 
                           

                  

                       
                         

Изберете курорт

Запитване за:

Аржентина 27.11.2015 -12.12.2015

Генерирай нов код