За нас | Травъл Арт

За нас

Вдъхновение за пътешествие или
Изкуството да пътуваш

След като заедно и поотделно пропътувахме почти всички континенти и видяхме над 80 страни, вече 10 години почитаме уникалността и красотата на всички кътчета на света, разбулваме тайните им за вас и с радост посрещаме отзивите на пътувалите по нашите маршрути. Носим огъня на страстното любопитство към света с нас и с радост ще споделим с всеки съмишленик 10-годишните си открития.
Ще подберем най-ценната колекция от хотели, ще ви дадем идеи за паметни екскурзии и за шеметни изживявания, а вие ще се превърнете в дизайнери на собствената си островна, пясъчна, морска, горска, индианска, духовна или просто уникална сватба. Ще ви предложим най-приказните места на света, които ще сбъднат всички ваши романтични блянове.
За тези, които търсят морски шедьоври, които откриват финес и красота в подводния свят, природа е сътворила истински чудеса.

Питате се, ако има място докоснато от Бог- къде е то? Има няколко места, които ще поразят сетивата ви, ще трогнат душата ви, ще преминат очакванията ви.
Малко по на север и на запад от Кокосовите острови е Рая. Малдивите са в бляновете на всички!
Изумрудено-зелени точици, обградени от заслепяващи тюркоазени води, досущ като разпилени мъниста насред океана; напудрено-бели плажове; високи палми, поклащащи се към океана; кристални пясъци, преминаващи в кристално чисти води; нюанси на тюркоаза, смесващи се неусетно с по-дълбоките нюанси на синьото; запазени с хилядолетия коралови рифове и един от най-невероятните подводни светове на планетата. Изникващи от наситено синята шир на Индийския океан, ви посрещат над хиляда малки островчета и коралови рифове, оформящи Малдивите.

Има ли по-добро място за тотално бягство от реалността от романтичните дюни, украсяващи островите? Представете си място, където само плясъка на океанските вълни се конкурира с играещите по повърхността на водата слънчеви лъчи…
Къде ли още Раят се среща с реалността? Френска Полинезия, Кокосови острови, Мавриций, Малдиви, островите от Големия Бариерен Риф, островите Кук, Фиджи, Бахами, Каймани, Сейшели, Аруба и много други са за перфекционистите.
Почивка на някой от прекрасните острови на Карибите е като надникване в декорите на Холивудски филм- километри бял фин пясък, палещо зелени палми, като замрели в очакване да попаднат в кадъра на фотографа, пъстър коктейл само на една ръка разстояние и почти постоянни температури и топла морска вода през цялата година.

Сапфирените Карибски води са идеални за гмуркане, плуване със шнорхел около и над пъстроцветни коралови рифове, подводни пещери и сини дупки, сензационни съкровища, извадени от потънали преди столетия кораби.
Слагаме в уста уханна кубинска пура, грабваме автентично мохито и веднага разбираме тръпката по Куба на Хемингуей. Неслучайно строи тук един от домовете си и пише тук два от най-прочутите си романа- „За кого бие камбаната” и „Старецът и морето”. Напред към Ямайка, където ни очаква още много колоритен карибски ром, с който поливаме свежото си чувство за хумор, докато ни водят на фото сафари, на водно сафари, шеметна разходка с въжена линия над джунглата, да поплуваме с дружелюбни делфини в Очо Риос или просто да се потопим в атмосферата на регето.

Вдигаме завесата и ви представяме множество места, в които можете да видите най-великолепните картини на планетата.
Светът е пълен с прекрасни и уникални фотографски композиции, които чакат да застанат в кадъра ви. Пълен е с кулинарни шедьоври, които да опитате и споделите с любимия си човек или съмишленици и спътници в пътуването.
Умирате за фотосафари или сте любители биолози или зоолози и търсите срещи с най-интересните земни представители? Ще ви предложим най-уникалните места на света, където и днес можете да усетите тръпката от изненадата и възторга на Дарвин, покорявайки за петте години пътешествие на кораба Бийгъл най-недостъпните и непроучени места на земята. Ще ви изкушим с най-интересните места за естествоизпитателите. Потегляме на околосветско пътешествие заедно с кораба Бийгъл и спираме в Кабо Верде, при архипелага Фернандо де Нороня, в столицата и най-голямо пристанище на Уругвай, при Фолкландските острови и бурните води на Огнена земя. Преминаваме край Тихоокеанското крайбрежие на Чили и Перу и не пропускаме най-ценното на Еквадор- островите Галапагос, където Дарвин прави най-впечатляващите си открития.

Предлагаме на любознателните пътешественици четири в едно- природа, история, архитектура и изкуство и с удоволствие посоляваме тази комбинация с най-ценните подправки- кулинария, местни музикални ритми и фолклор, неповторими ръчно-сътворени шедьоври. С такива изобилства Централна и Южна Америка, а ако потърсим заедно с това и люлката на болшинството световни религии, ще се окажем в най-населения континент с света- Азия.

Позволете ни да ви покажем най-интересните места на света, а вие изберете своето от тях.
Предлагаме ви многобройни и разнообразни:
Романтични пътувания – от прекрасни островни плажове да сафарита с нощувки под звездите в дивна Африка; Места, където всичко излъчва легенди от времето на маите в Мексико, Гватемала, Белиз и Хондурас; Ледени пътеки и приказки за снежни кралици в Патагония и Антарктида; Европейските звезди на изкуството – предлагаме вили и хотели за вашите пътувания в стария континент; Истории за Карибски пирати и потънали кораби – Белиз, Барбадос, Мексико, Бахамски острови, Доминиканска република;   Пътешествие в „лабиринта на генерала”– Венецуела, Боливия, Перу, Панама, Еквадор и Колумбия; Най-доброто мохито на фона на прекрасен морски залез в Куба; Най-интригуващите пустини на света – Атакама, Намиб, Калахари, загадъчните пустини на Австралия;

Амазонски приключения в Бразилия или Венецуела, защо не и в северно Перу; Мистериозни индиански цитадели и изгубени градове в Латинска и Южна Америка- Мачу Пикчу, Паленке, Чичен Ица, Ушмал, Тикал; За феновете на подводния свят предлагаме най-уникалните места на планетата, горди притежатели на уникални подводни шедьоври и коралови рифове- Големия Бариерен Риф в Австралия, кораловите рифове на Малдивите, Бариерния риф на Белиз и Мексико, Нова Каледония, кораловите рифове на Бахамите, божествените полинезийски острови, Фиджи и Соломоновите острови.

За сърфистите и кайт-сърфистите са остров Маргарита във Венецуела, Аруба, Барбадос, Австралия и Нова Зеландия, Южна Африка, Калифорния, Испания, Индонезия и остров Бали; За любителите на дивата природа- Антарктида, южно Чили, природните паркове на Южна Африка, Кения и Танзания, делтата на Окаванго, островите Галапагос.

Вие само кажете дали вдъхновението ви се храни от различните и винаги интересни човешки лица и черти, от природните картини и шедьоври-пейзажи, от легендите за индианския героизъм подплашил, макар безрезултатно преди 5 века дошлите от новия свят едновременно любопитни и страшни испанци, от културни предизвикателства или от религиозни светини, от горещите местни музикални ритми и фолклор или от ледените пейзажи на Антарктида. Вероятно пропуснахме още много интересни места- обадете ни се или заповядайте на чаша ароматно кафе в офиса ни на улица Г.С.Раковски 150 А и заедно ще сложим точка на търсенията ви. Страстта към пътешествията е в кръвта на човека и всички ние сме пътешественици.

Нашето мото е Изкуството да пътуваш и в зависимост от вашите интереси ще добавим към него послеслова. Но винаги най-важното ще остане:
Да пътуваш с приятел!

Ние сме Травъл Арт и ще намерим идейния маршрут за всеки тип бюджет!

Обадете ни се и Добре дошли при нас!

С обич,
Ирина, Венци, Таня, Моника и Мадлен