Кения | Травъл Арт

Кения

Кения винаги разчувства и превръща всеки посетител във възторжен поет!
Кения, която предлага едновременно уникално потапяне в света на дивата природа, прекрасни плажове и коралови рифове, екваториални гори и величествени планини, среща с прочути Африкански племена и тяхната култура и бит.
Кения се намира на екватора на източното крайбрежие на Африка и граничи със Сомалия, Индийския океан, Етиопия, Судан, Уганда и Танзания. Има цели 550 км. живописна брегова линия и прекрасни плажове на  Индийския океан.
Планината Кения, Масай Мара, парковете Шаба и Самбуру, езерото Накуру, парковете Цаво, езерото Туркана, плажовете около Момбаса са места, които мамят милиони туристи от цял свят през цялата година. 75 % от територията на Кения се определят като безводни и едва 20% могат да се използват за земеделие. Климатът на крайбрежните райони и влажен и топъл, в централните части и прохладен и влажен, а в северните и източните части- сух и горещ. Най-много валежи падат през периода Април-Юли в резултат на югоизточния мусон. Друг влажен пояс се образува в района на езерото Виктория благодарение на влажните западни ветрове. Най-горещо е в сухите североизточни райони и западно от езерото Туркана.
Jambo! Добре дошли в приказна Кения! 

Най-добри оферти

Кения и Танзания

Цена от 3525 евро Кения

Кения - миграцията, неповторим спектакъл

Цена от 2335 евро Кения

Сафари в Кения вариант 2

Цена от 1789 евро Кения

Сафари в Кения вариант 1

Цена от 1765 евро Кения