Антарктида и Полярен полюс | Травъл Арт

Антарктида и Полярен полюс


1 ден    София – Буенос Айрес

Полет от София за Буенос Айрес с прекачване в Европа.  

2 ден    Буенос Айрес - Ушуая (Огнена Земя, Аржентина)

Пристигане на Международтоно летище в столицата на Аржентина. Трансфер до летището за вътрешни полети и полет до Ушуая. Посрещане на летището в Ушуая и трансфер до хотел Mil 810 **** в центъра на град . Свободно време за разходка в най-южния град на земята. Нощувка.

3 ден    Ушуая (Огнена Земя, Аржентина) – качване на кораба

Закуска в хотела. Свободно време до обяд. Следобед- качване на кораба, акостирал в пристанището на града, разположен на канал Бийгъл. Отпътуване на юг. 
Корабът "Plancius" е пуснат по вода през 1976 год. като плавателен съд за океанографски изследвания към Кралската Холандска Флота. Корабът е строен за плаване в ледени води, има по-дълъг нос и кърма, цялата конструкция на ватерлинията е специално подсилена. Има 6 витла с бронзови перки, а формата на витлата го прави изключително безшумен. Корабът търпи може да приеме до 114 пасажера. Предлага ресторант, стая за занятия и лекции, просторен салон с големи прозорци за наблюдаване, бар. Управлява се от 17-членен екипаж и 19-членен персонал за обслужване на пасажерите, 8-членен екип за експедициите, лекар.

4 & 5 ден                на път 

През тези два дни корабът минава през протока Дрейк на път към зоната на Антарктическия кръг. Тук може да се видят Скитащи Албатроси, Сивоглави Албатроси, типични за Антарктическия океан морски птици. Първа среща с  айсберг ви очаква при Южните Шетландски острови. Ако условията са добри Капитанът може да разреши преминаване през тесния Английски проток между остров Робърт и остров Гринуич или през протока Mc Farlane между остров Гринуич и остров Ливингсът. След това (в края на третия ден от водното пътешествие) вече може да се навлезе в Антарктически води и да се види остров  Aitcho от Южните Шетландски острови. Ако условията не позволяват преминаването през Английския проток, плаването продължава направо на юг от Ливингстън. Южните Шелтландски острови са силно обветрени и често са обгърнати от мъгла. Предлагат огромно разнообразие от  цветна трева, лишеи и мъхове, както и възможност за среща с различни видове пингвини и антарктически морски птици.

6 – 11 ден                Антарктика

На 6-тия ден от пътуването се акостира за пръв път до антарктическа земя при Hannah Point, където ви очаква голямо разнообразие от пингвини, арктически морски птици, огромни тюлени, бавно влачещи тела по сушата. При остров Deception отново се прави опит за слизане на сушата. Островът образува естествено пристанище за корабите, като тук може да видите горещи извори, изоставена китоловна станция, хиляди морски птици и Доминикански чайки, кафяв и Южнополярен морелетник. Буревестниците (вид арктически птици) гнездят в руините на китоловната станция в залива Whalers. Ако обичате пешеходните преходи можете да се изкачите от Baily Head по билото до залива Whalers, докато корабът бавно се придвижва през канала Neptune’s Bellow от югоизточната част на  остров Deception. Отплаване на юг към островите Orne, известни с колониите пингвини и прекрасни гледки към протока Gerlache и към остров Cuverville- малък стръмен остров, разположен между планините на Антарктическия полуостров и остров Danco. Тук ви очаква голяма колония от пингвини Gentoo, размножаващи се двойки кафяви буревестници.
Пристанище Неко и залива Парадайс са известни с многобройните си айсберги и стръмни фиорди и тук имате възможност да стъпите на Антарктическия континент. Имате възможност да направите круиз с лодка между величествените ледени блокове.
Отплава се към остров Petermann през канала Lemaire. Сред любопитните обитатели на острова са пингвините Adelie, синеоки корморани, типични за тези най-южни райони. Може да опитате да слезете на сушата на остров Pleneau, за да се насладите на южните слонски тюлени, на гърбави китове (при повече късмет).
Отплава се отново на юг край Argentine Islands към Кристъл Саунд- южно от полярния кръг. Пейзажът е впечатляващ с високите планински хребети и огромните глетчери.
Акостирате отново при Fish Islands край едни от най-южните колонии от пингвини Adelie и синеоки корморани на Антарктическия полуостров. При остров Detaille и пролива Кристъл Саунд, разположени южно от Полярния кръг  достигате най-далечната южна точка от маршрута си.
Отново потегляте на север през канала Neumayer и протока Gerlache към островите Melchior и техните приказни ледени пейзажи, високи айсберги, родина на няколко вида тюлени и китове.

12 – 13 ден            на път

По път на север и докато пресичате протока Дрейк отново ви съпровожда цяла селекция от морски птици.

14 ден                Ушуая

Сутринта се акостира на пристанището в Ушуая.  Трансфер от пристанището до хотел Mil 810 **** в центъра на град и свободно време за самостоятелна разходка в града. Нощувка.


15 ден                Ушуая – отпътуване за София

Закуска и трансфер до летището за полет до столицата. Следващ полет за Европа.

16 ден                Отново на родна земя

Връзка с полет за София и връщане на родна земя.

 

Цена на човек в двойна стая в хотелите и тройна каюта  
6330 евро
Цена на човек в двойна стая и двойна каюта с илюминатор
6730 евро

 

 

Цените са на човек в двойна стая и двойна или тройна каюта и включват:    

 • самолетен билет София – Буенос Айрес – София с прекачване в Европа;
 • самолетен билет Буенос Айрес – Ушуая – Буенос Айрес;
 • 2 нощувки със закуски в Ушуая;
 • два трансфера Международно летище – летище за вътрешни полети на отиване и връщане;
 • два трансфера летище – хотел – летище в Ушуая;
 • два трансфера хотел – пристанище – хотел в Ушуая;
 • Арктически круиз с 11 нощувки;
 • закуски, обеди, вечери, питиета, кафе, чай, леки закуски по време на круиза;
 • всички екскурзии на сушата по време на круиза;
 • информативни лекции на кораба;
 • застраховка.


Доплащане на човек:

 • Летищни такси         486 евро       


Забележка: пакетните цени са със заложени самолетни билети в икономическа класа. Ако в момента на резервация няма места в тази класа, ще ви информираме за датите, в които може да бъде потвърдена същата цена или за евентуалното доплащане, което се налага за поисканата от вас дата.

Запитване за:

Антарктида и Полярен полюс

Генерирай нов код